Да и може во возење да ти гаси ... смени го имав таков проблем и јас порано на корсатаkoga ja stavat kolata na kompjuter pokazuva greska senzor na radalica, sto moze da znaci toj problem senzorot e za menuvanje ili nekoj drug defekt. (opel corsa C)
Ne mi gasi samo svetnuva lambata za servis 20-30 sek i se gase , denes to mi go napravi ednac no pred 2 nedeli 3-4 pati. Pa ke se menuva , kolku te kostase toj senzor, mene mi rekoa okolu 1500 den.Да и може во возење да ти гаси ... смени го имав таков проблем и јас порано на корсата
гледај астра х 1.9 цдти, тие имаат мотор од фиат, поново подобро. Како и да е, сите дизели скоро се кршеви и ќе мењаш замаец, ламела, дизни, репарација на турбо, едно од овие сигурно ќе ти се паднеДизел
Не е баш лесно кршливи сите дизелаши напротив повеќе трпи за све одколку бензинци инаку да беше така тогаш сите камиони и автобуси ќе се возеа на бензинигледај астра х 1.9 цдти, тие имаат мотор од фиат, поново подобро. Како и да е, сите дизели скоро се кршеви и ќе мењаш замаец, ламела, дизни, репарација на турбо, едно од овие сигурно ќе ти се падне. Ако сакаш да си сигурен земи бензин и стави на плин.
Не викам дека се кршливи, тие ствари што ги набројав се потрошен материјал, и кога купуваш дизел со 300 илјади логично е нешто да откаже од тоа, затоа треба да имаш 4 очи отворени пред да го земеш.Не е баш лесно кршливи сите дизелаши напротив повеќе трпи за све одколку бензинци инаку да беше така тогаш сите камиони и автобуси ќе се возеа на бензини
Sent from my iPad using Tapatalk
дизелите имаат поголем torque на пониски обтраи. затоа се користат во камиони. да се товарат и да влечат.Не е баш лесно кршливи сите дизелаши напротив повеќе трпи за све одколку бензинци инаку да беше така тогаш сите камиони и автобуси ќе се возеа на бензини
Sent from my iPad using Tapatalk
Па нормално и трактори исто затоа трпи све, а сега посовремени ТДИ или ГТД се поусовршени и немаат поголем torque туку низок и стартно како што е пример Ауди А7 ТДИ со над 330кс и брзина со над 280км/ч чипуван или трка 24часа Le Man со ТДИ голема брзина помалку трошкови за гориво и вртење круг 24часа со едно полнење, а за бензин колку полнење е тука губи тркатадизелите имаат поголем torque на пониски обтраи. затоа се користат во камиони. да се товарат и да влечат.
Толку 30 или 35 евра пред 3-4 год.Ne mi gasi samo svetnuva lambata za servis 20-30 sek i se gase , denes to mi go napravi ednac no pred 2 nedeli 3-4 pati. Pa ke se menuva , kolku te kostase toj senzor, mene mi rekoa okolu 1500 den.