Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Сервизна документација наведува дека потрошувачката на моторни струи во внатрешните и надворешните единици е поголема. Оној со вас на видеото е помал.

Последно уредено од модератор:
Sеуште ме притискате јавно и пишував дека тоа ќе биде последно ... зошто? ..... затоа што ја објаснив потрошувачката на енергија од 86 W и дека компресорот не е вклучен?
Па сигурно сите знаат, сите луѓе кои ја користат климата знаат ова.
Тоа не ми е јасно само каде таквата омраза и зошто се преправате дека сте последна работа што ја напишавте, се преправате дека ме убивате затоа што напишав нешто точно за модулација и потрошувачка на климатизација.

@Strelec нешто си нервозан. белото мераче те предаде. знаеш колку ти троши климата - колку што ќе напише сериозна институција и лабораторија, а не некој стрелчо со бело мераче. и не продавај магла. му трошела 80W па модулирала. ти бе да не си ајнштајн. ти кажав твоиве уреди се како галичките цацко што ги продаваше на пазар на времето. дали се тазе или не тоа е прашањето :)))

Нели гледаш дека има заостанато залихи од 2010 за Амбер за кој никој не слушнал па сака да ги шитни, уште малку ќе ви кажи дека водата што кондензира истекува во млеко.

8 W е потрошувачка на енергија кога климатик работи во режим за проверка на собна температура. Ја проверува поставената температура и е во режим на подготвеност ... вентилаторот се врти многу бавно и проверува ... ова не е режим на работа ... ... потрошувачката на струја од 86 V е потрошувачката на моторот на внатрешната и надворешната единица и потрошувачката на електронските компоненти ...... и компресорот е исклучен.

Ова е апсолутно точно, и најверојатно еден од најрелевантните податоци за модулација на форумов.

Sent from my iPhone using Tapatalk

дај имајте малку осет бе луѓе, во денешно време полнач за мобилен денес влече од штек повеќе од 10W, а вие климиве ги симнавте под таа граница,
уште малку ќе треба да се исфрли соларниот колектор од употреба оти кога вашите (тие што ги продавате) клими работат и струја ќе почнат да прават.

Нели гледаш дека има заостанато залихи од 2010 за Амбер за кој никој не слушнал па сака да ги шитни, уште малку ќе ви кажи дека водата што кондензира истекува во млеко.
Druze zosto si siguren deka se e od 2010...??? Mojata e 02.2019.montirana pred 15tina denovi...znaci nekoi 4 meseci posle proizvodstvo...

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Ова е апсолутно точно, и најверојатно еден од најрелевантните податоци за модулација на форумов.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Lesno se proverva raboti kompresorot ne raboti i kraj.
Srbinot e greska .
Na novite klimi so r32 minimumot e pomal .vo odnos na r410 ima primeri na bg forumot .

Na 80 - 90w raboti klimata
20-25w trosi ventilatorot na vnatresnata zavisi na koja brzina e.
Na ladenje navecer( site se r410)
Min toshiba suzumi 10 150w
Fh 25 90w
Lg 120w
Hansol 90w
Fh i hansol se twin zatoa i najmal min imaat.

Си ја заборавивте надворешната единица.
Ventilatorot na nadvoresnata edinica ne e so fiksna brzina .
Edno ednostavno prasanje NA LADENJE
Ako ventilatorot na nadvoresnata raboti klimata raboti ili ne?
Nema ni potreba kompresor da slusas dali raboti klimata ili ne;)

Нема потреба ни да се гледа дали вентилаторот надвор работи или чита по бугарски форуми.
Нормален човек закључок колку лади климата вади од Термометар на издув во Целзиуси а не од потрошувачка и Wat метар.
15C на издув нема да ви даде вентилатор со внатрешна температура од 24/25 и потрошувачка од 20 иили 40w.
Такво имате на пластичарска за 1000че и се вика вентилатор, но нема да дува со 15C ако внатре е 25Ц.

Последно уредено:
@zzoranpetrovic druze da te pitam nesto kod vas u Srbija koja marka tacnie koj brend je najpopularniji naj pristupacnii cenovno ?

Midea,Gree,Vivax,Vox ,Hisense........od renomiranih proizvodjaca Fujitsu.[DOUBLEPOST=1562104291][/DOUBLEPOST]
Нормален човек закључок колку лади климата вади од Термометар на издув во Целзиуси а не од потрошувачка и Wat метар.
15C на издув нема да ви даде вентилатор со внатрешна температура

Топлина на внатрешна единица е секогаш на пониска температура и температурата на околината се приближува на собата точка тогаш се исклучи компресорот е дека вентилаторот на внатрешна единица разменувач на температура на внатрешна единица е ниска, бидејќи компресорот работи и потрошувачка на енергија е над 110 - 120 - 130 ... +++ v.Kada потрошувачка на енергија е намалена до 86 и отиде во, потоа се исклучува компресорот и користи оваа ниска температура топлина да ги постигне поставените температура во prostoriji.To временски трае неколку минути и ако го достигне постави темперамент тогаш клима уредот се префрлува во режим на подготвеност, а потоа потрошувачката е 8 V и ако целта не е достигнато, тогаш компресорот и циклусот за ладење почнуваат да се ладат, а потоа потрошувачката на енергија е 120-130-150 ... +++ v.
Видеото ја покажува температурата на разменувачот на внатрешната единица 14, 5C и луѓето мислат дека компресорот работи цело време ..... тоа е манипулација.
Се надевам дека бев јасен за пишување на македонски јазик.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom