Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Чисто ме интересира, немам инфо, дали можеби правата во некои земји како Тајланд, Сингапур, Јужна Кореа или Јапан се на приближно исто ниво како во ЕУ, да речеме?
(за Израел се знае, уште од поодамна)

Тајланд и Тајван се малку подобри на тоа поле од тој регион, и секако тука се Хонг Конг и Макау, и да речеме Јужна Кореја. Јапонија има доста леб да јаде дур ги стигне сите набројани и покрај огромниот развој. Што додава на фактот дека една земја може да е развиена во сите погледи, а ете на овој вид општествени прашања да нема многу прогрес. Во Индија неодамна се декриминализираше истополовиот однос што пак поголем прогрес од многу други земји во поширока Азија, дури и тие кои не се муслимански (како Сингапур, Индонезија итн.)

Проекција :*

original.gif
Продолжи да мечтаеш

Najjako od beric e zaso ne paradirale u cair, a tamu policija na dolznost ne pominuva, eden kup straight hristijanski makedonci izmusea... Oti ne protestirase ti u cair? Zaso lgbt ne paradirale? Zaso cela makedonija tamu ne ide be alo hahaha daj malku prizemjen muabet. Ti si gord makedonec kako oni gordi pederi, te molam provej edno makedonsko zname i pej ja himnata ili kako sto vikas problemot e na drugo mesto, napraj go istoto u kosovo, educiraj gi ko sto gi sovetuvas pederive. Da stavime kraj na hipokrizijata.

Nikoj ne negira deka islamot e milion pati polos kon lgbt, ama on e polos kon site covekovi prava. Oti tamu ima ekstrimizam. Ne paradiraat tamu oti se pleme, se paradira kako miren protest u civilizacija i kaj mesta kade moze da se smeni i ima sansi da se podobrat rabotite. Koga dovolno ke se krene kolektivnata svest ke moze da se deluva vrz takvite zemji so megunarodni sudovi, sankcii za drzavite, uceni i ostalo.

Tazno e vo kakva kosnica ste ti i anon, poglednete so kakvi delete stavovi.

Која е поентата што сакаш да ја направиш? Да го оставиме христијанството „на раат“, да се фатиме само за исламот, бидејќи вие сте тие „безгрешните“ или?
Saka da ti kaze, deka se fakate za hristinanstvoto zatoa sho e low hanging fruit, i oti nemas mozok, zivees na twitter a tamu vladee anti hristijanska propaganda.
Zatoa sho hristijanite ja napravija evropa civilizirana, i mozebi nemas primeteno, ama tie vrednosti ljubov, tolerancija, pocit koi gi povtoruvas se hristijanski vrednosti.

Колку и да звучи смешно, Косово е прилично полиберална земја на тема ЛГБТ од Македонија. Прв прајд имаа во 2016.[DOUBLEPOST=1561923034][/DOUBLEPOST]
Saka da ti kaze, deka se fakate za hristinanstvoto zatoa sho e low hanging fruit, i oti nemas mozok, zivees na twitter a tamu vladee anti hristijanska propaganda.
Zatoa sho hristijanite ja napravija evropa civilizirana, i mozebi nemas primeteno, ama tie vrednosti ljubov, tolerancija, pocit koi gi povtoruvas se hristijanski vrednosti.
Сорос го плаќа Твитер за да шири антихристијанска кампања..
Уффф, извини, не знаев дека без да си христијанин не можеш да имаш вредности коишто јас ги повторувам, стварно сум глуп у пичку матер... Особено па атеистите, сето тоа неморално, ѓаолско. Мрш бе!

Колку и да звучи смешно, Косово е прилично полиберална земја на тема ЛГБТ од Македонија. Прв прајд имаа во 2016.[DOUBLEPOST=1561923034][/DOUBLEPOST]
Сорос го плаќа Твитер за да шири антихристијанска кампања..
Уффф, извини, не знаев дека без да си христијанин не можеш да имаш вредности коишто јас ги повторувам, стварно сум глуп у пичку матер... Особено па атеистите, сето тоа неморално, ѓаолско. Мрш бе!
Pls, ne zaboravaj da mi kazes deka iam iq na sobna temperatura

... што пак поголем прогрес од многу други земји во поширока Азија, дури и тие кои не се муслимански (како Сингапур, Индонезија итн.)
Индонезија е само најголемата муслиманска земја у свет.

Darling, Beric i Mkd Vlade dream team:pos:
Za razlika od vlade, koj ima otvoreno stav protiv gay lugeto, jas nemam. Mene mi e seedno dali nekoj e gay, nemam nikakvi negativni cuvstva za toa.
Megutoa se soglasuvam so Beric deka gi napagate hristijanite oti vi se moze i oti najverojatno nikoj nema da dojde da ve prska so sveta voda, ko sho dosle da gi tepaat u saraj.

Pls, ne zaboravaj da mi kazes deka iam iq na sobna temperatura
Нц, тоа би било комплимент за тебе, плус според листата на фрази од Сорос што можам да ги искористам, таа веќе е искористена за денес.[DOUBLEPOST=1561923540][/DOUBLEPOST]
Za razlika od vlade, koj ima otvoreno stav protiv gay lugeto, jas nemam. Mene mi e seedno dali nekoj e gay, nemam nikakvi negativni cuvstva za toa.
Megutoa se soglasuvam so Beric deka gi napagate hristijanite oti vi se moze i oti najverojatno nikoj nema da dojde da ve prska so sveta voda, ko sho dosle da gi tepaat u saraj.
Ти имаш затворено, за разлика од владе :pipi: уште се срамиш да кажеш само... Штета, се надевам ќе дојде некое време подобро, во кое ќе можеш слободно да се изјаснеш, време во кое нема да те дискриминираат само затоа што си христијанин. Thoughts and prayers...:angel:

Нц, тоа би било комплимент за тебе, плус според листата на фрази од Сорос што можам да ги искористам, таа веќе е искористена за денес.[DOUBLEPOST=1561923540][/DOUBLEPOST]
Ти имаш затворено, за разлика од владе :pipi: уште се срамиш да кажеш само... Штета, се надевам ќе дојде некое време подобро, во кое ќе можеш слободно да се изјаснеш, време во кое нема да те дискриминираат само затоа што си христијанин. Thoughts and prayers...:angel:
Au da da i ja sea gay sum neli. Ko nekoja prosta srednoskolka si, ako ne se soglasuvas so mene mi ljubomoris, sakas da si ko mene.

Au da da i ja sea gay sum neli. Ko nekoja prosta srednoskolka si, ako ne se soglasuvas so mene mi ljubomoris, sakas da si ko mene.
Аман кој рече дека си геј? До толку сум ти нејасен во пишаното? Пишав на шала дека владе е отворен хомофоб, ти затворен, ffs :tapp: Ајде, до дискриминацијата на христијаните е, ќе помине!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom