- Член од
- 6 мај 2018
- Мислења
- 1.140
- Поени од реакции
- 2.735
Како успеа да заклучиш дека мрзам хомофоби ради исламот? Реков дека мрзам хомофоби муслимани, односно скоро сите муслимани. Само затоа што скоро сите муслимани се хомофоби и ги мрзам поради тоа и ред други срања, тоа не значи дека:Муабетот ми беше дека е нелогично да мрзиш хомофоби заради исламот, нема никаква логичка поврзаност. Хомофобите постојат секаде. Може кој сака да ме нарече исламофоб, јас не ги мрзам верниците, ја мразам идеологијата, ако тоа ме прави исламофоб, ок, сум
Гугл на пример вика: dislike of or prejudice against Islam or Muslims, especially as a political force.
Шознам..
Така си е, религиозните луѓе се жртвите, тој пуст атеизам што прави... Али у право си, не се учи тоа на Твитер. Таму е антихристијанско све, ми го имаат испрано мозокот![]()
1. Нема малцинство кое се декларира како муслимани, а не се хомофоби. Веруј, занемарливо малцинство.
2. Сите хомофоби се муслимани.
Можеби „мрзам" е силен збор и тоа варира зависно од екстремизмот на муслиманот. Бидејќи статистички муслиманите се почесто екстремни од христијаните, повеќе „муслимани" „мрзам" од христијани. Архето што го мрзам е нетолерантноста што поради икс причини се јавува кај муслиманите почесто. Појасно е вака?
Ако некој се декларира како муслиман и е толерантен, немам проблем. Впрочем и имам еден таков пријател.
Ја практично сум со тебе за многу работи, повеќе отколку хомофобиве тука, но мислам дека грешиш за некои работи. Можда малце агресивно ти пристапуем, но таков ми е стилот.