Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Муабетот ми беше дека е нелогично да мрзиш хомофоби заради исламот, нема никаква логичка поврзаност. Хомофобите постојат секаде. Може кој сака да ме нарече исламофоб, јас не ги мрзам верниците, ја мразам идеологијата, ако тоа ме прави исламофоб, ок, сум :D
Гугл на пример вика: dislike of or prejudice against Islam or Muslims, especially as a political force.
Шознам.. :D
Така си е, религиозните луѓе се жртвите, тој пуст атеизам што прави... Али у право си, не се учи тоа на Твитер. Таму е антихристијанско све, ми го имаат испрано мозокот :)
Како успеа да заклучиш дека мрзам хомофоби ради исламот? Реков дека мрзам хомофоби муслимани, односно скоро сите муслимани. Само затоа што скоро сите муслимани се хомофоби и ги мрзам поради тоа и ред други срања, тоа не значи дека:
1. Нема малцинство кое се декларира како муслимани, а не се хомофоби. Веруј, занемарливо малцинство.
2. Сите хомофоби се муслимани.

Можеби „мрзам" е силен збор и тоа варира зависно од екстремизмот на муслиманот. Бидејќи статистички муслиманите се почесто екстремни од христијаните, повеќе „муслимани" „мрзам" од христијани. Архето што го мрзам е нетолерантноста што поради икс причини се јавува кај муслиманите почесто. Појасно е вака?

Ако некој се декларира како муслиман и е толерантен, немам проблем. Впрочем и имам еден таков пријател.

Ја практично сум со тебе за многу работи, повеќе отколку хомофобиве тука, но мислам дека грешиш за некои работи. Можда малце агресивно ти пристапуем, но таков ми е стилот. :D Мислам оти проблем ти е што пристапуеш пресамоуверено, а не си информиран (на пример за атеистичкиве земји) целосно. Еве го и @Шкорпион он е геј, но не се слага со тебе за све.

Добро ќе ги банира ли некој педериве? Кој кур се дешава со светов, паради се прават, се допираат со куровите во тоа гужвата, бараат права. Какви права бе педери едни, абе за вас само nescafe со чекичот.

Берик за разлика од Анон не е хомофоб. Него со право го пизди хипокризијата. Никој не замера што сите се плашат да се задеваат со екстремисти. Друг е проблемот што не го воочуваш.

Во парк имаше еден лик што скинерите мамата му ја ебаваа од заебавање на дневна база. Кога едно повлечено дете за да и' се пушта на типка изеде гомна за ликов и овој кога дозна, мамата му ја еба. Така испаѓа дека посилниот владее. Праење претстави со светци што пушат курови е повредување на многу христијани кои не се хомофоби. Парадата не е проблем, супер е. Нормално дека нема да ја прават Чаир.
Муслиманските екстремисти успеаа да ги заќутат Саут Парк, не ме јеби.
Проблемот не е само до геј заедницата, проблемот е што сите им се плашат на глупите муслимански екстремисти. Преку куров од тој муабет.

Глеј, ја не сум хомофоб, иам полно другари и другарки од геј заедницата. И атеист сум. Излагам на геј френдли места и ја поддржувам вчерашната парада. Мрзам хомофоби поради што ги мрзам муслиманите. Мрзам и христијански хомофоби. Не мислам дека хомосексуалноста е болест, тоа можеш да го провериш и ако прочиташ што сум пишуел со овој акаунт и со Daedalus.

Сепак, имам другари христијани кои не се хомофоби. Колку и да мислам дека нивните верувања се ирационални, знам дека тоа се луѓе чиишто верувања им играат улога во животот, нешто што емотивно им значи и флагрантно подјебавање со истите ги повредува. Порано и ја се подјебавав, но сконтав дека тоа е шупачки. Сконтав дека секој има право да верува во што сака додека не повредува некого со неговите верувања. Затоа иам другари и другарки што веруваат во секакви глупости и иако се расправам со нив, гледам да не ги исмевам. Понекогаш не сум достоен на ова што го кажувам и знам да испаднам гомнар, но гледам да го постигнам максимумот.

Разбирам дека не секој има муда да се заебава со муслимани. И можеби подобро е барем да се бори со тоа што може како христијанскиот фундаментализам отколку со ништо. Ама не со исмевање на сите христијани. Стаи се за секунда у кожа на некој ко Берик. Он не е хомофоб, но е христијанин. Некој му плука по тоа што му значи иако он е ок со гејови, ама Али што сака да ги ебе „хомосекс" и да ги убие не го чепкаат пошто му се плашат.
Разбираш зошто од негова перспектива тоа боли?

milo mi е што сме на иста страна, таа страна која е повеќе состојба неголи верување i.e the lack of. Бидување атеист со почит кон верувањата на другите. Не знам каде ќе ме однесе животот, но тоа ми е последна фаза на созревање моментално, почитувам другари кога се крстат, не правиш ретардирани шеги кога се дискутират религии и определби, прв си у црква кога најбољи другар ти се венча, не бегаш од некои си обичаи демек не си верник, а уствари е само breaking bread со блиската фамилија и некои такви ситни тинејџ одлики.

И се тоа во ред.

Да не се косеше со уште нешто што ми е премногу драго.

Не знам за случајот со светците и пушење курови, неколку поста низ темиве и сега ти, меѓутоа колку и невкусно, уметноста во никој случај не треба да се цензурира. Смее одпосле да се критикува, плука, занемари и осуди што генералниот впечаток ми е дека се, меѓутоа мора да се појави во оригиналната форма каква што некој си ја замислил и таква да се пласира. И тука може многу мета да преминеме, муабети шо знам дека сме ги правиле, шо и како веќе смее и не/треба да се смета за уметност, но ние тоа не може да го знаеме, бидејќи замисли тие глупости шо се дешавале се батерфлај ефектот, тоа што некој ден ги искорени сите религии, затоа што некој испрдок напраил глупост создал бран кој системски сменил цел мајндсет НеКоЛкУ дЕкАдИ ПодОцНа.. Уметноста нечесто тоа го има правено.

Апсурдности, но ете.

И затоа не можам да ја прифатам болката на Берик. Оти си играат чери пикинг. Оти кога некој ги нарушува нивните вредности се премногу гласни, а кога има опресија, силувања и шо све поврзано со религиите и нивните негативности ја немаат истата јачина и гласност. Многу ми е тоа партиски менталитет и ме тригернува. Се оградуваат фраерски од негативностите носејќи ги позитивните ствари и максими како факел. Ако застанат зад убавините на една геј заедница, каде шо има искрена љубов, јас иако ќе биде све во мене против тоа ќе ги прифатам негативностите од хомосексуалноста, како инцидентов со уметноста. Да ги зимаме хомосексуалност/религија позитивните ствари но со исти интензитет да ги осудуваме негативностите кај хомосексуалноста/религиите. Само тогаш нема да има хипокризија. Оти Берик у слободно време можда шмрка и тепа курви, што е случај со многу верници (преувеличувам, мислам на тоа дека грешат) а потоа други да пазат дали се повредени од обид за арт? Смешно е. Знаеме какви се нашите верници, и знаеме каде има повеќе хипокризија во борбата хомосексуалност/религија.

milo mi е што сме на иста страна, таа страна која е повеќе состојба неголи верување i.e the lack of. Бидување атеист со почит кон верувањата на другите. Не знам каде ќе ме однесе животот, но тоа ми е последна фаза на созревање моментално, почитувам другари кога се крстат, не правиш ретардирани шеги кога се дискутират религии и определби, прв си у црква кога најбољи другар ти се венча, не бегаш од некои си обичаи демек не си верник, а уствари е само breaking bread со блиската фамилија и некои такви ситни тинејџ одлики.

И се тоа во ред.

Да не се косеше со уште нешто што ми е премногу драго.

Не знам за случајот со светците и пушење курови, неколку поста низ темиве и сега ти, меѓутоа колку и невкусно, уметноста во никој случај не треба да се цензурира. Смее одпосле да се критикува, плука, занемари и осуди што генералниот впечаток ми е дека се, меѓутоа мора да се појави во оригиналната форма каква што некој си ја замислил и таква да се пласира. И тука може многу мета да преминеме, муабети шо знам дека сме ги правиле, шо и како веќе смее и не/треба да се смета за уметност, но ние тоа не може да го знаеме, бидејќи замисли тие глупости шо се дешавале се батерфлај ефектот, тоа што некој ден ги искорени сите религии, затоа што некој испрдок напраил глупост создал бран кој системски сменил цел мајндсет НеКоЛкУ дЕкАдИ ПодОцНа.. Уметноста нечесто тоа го има правено.

Апсурдности, но ете.

И затоа не можам да ја прифатам болката на Берик. Оти си играат чери пикинг. Оти кога некој ги нарушува нивните вредности се премногу гласни, а кога има опресија, силувања и шо све поврзано со религиите и нивните негативности ја немаат истата јачина и гласност. Многу ми е тоа партиски менталитет и ме тригернува. Се оградуваат фраерски од негативностите носејќи ги позитивните ствари и максими како факел. Ако застанат зад убавините на една геј заедница, каде шо има искрена љубов, јас иако ќе биде све во мене против тоа ќе ги прифатам негативностите од хомосексуалноста, како инцидентов со уметноста. Да ги зимаме хомосексуалност/религија позитивните ствари но со исти интензитет да ги осудуваме негативностите кај хомосексуалноста/религиите. Само тогаш нема да има хипокризија. Оти Берик у слободно време можда шмрка и тепа курви, што е случај со многу верници (преувеличувам, мислам на тоа дека грешат) а потоа други да пазат дали се повредени од обид за арт? Смешно е. Знаеме какви се нашите верници, и знаеме каде има повеќе хипокризија во борбата хомосексуалност/религија.
Ја не сметам дека уметноста треба да се цензурира, нешто што го направија Саут Парк поради страв од муслимански екстремисти. Нешто како Шарли Ебдо предизвика терористички напади во Париз. Ти текнуе кој е гомнарот што цензурира уметност? Ама ти викаш да не се заебаваме со тој гомнар пошто е заебан. :D

Берик ќе го голтне тоа со светците и куровите ако е неселективно колку и да го боли пошто разбира дека уметничката експресија не треба да има граници. Но кога уметничката експресија е мотивирана од политички пориви со двојни аршини и страв од исламофобија :D па му ебам мајката, нормално дека ќе се накурчи.

Како успеа да заклучиш дека мрзам хомофоби ради исламот? Реков дека мрзам хомофоби муслимани, односно скоро сите муслимани. Само затоа што скоро сите муслимани се хомофоби и ги мрзам поради тоа и ред други срања, тоа не значи дека:
1. Нема малцинство кое се декларира како муслимани, а не се хомофоби. Веруј, занемарливо малцинство.
2. Сите хомофоби се муслимани.

Можеби „мрзам" е силен збор и тоа варира зависно од екстремизмот на муслиманот. Бидејќи статистички муслиманите се почесто екстремни од христијаните, повеќе „муслимани" „мрзам" од христијани. Архето што го мрзам е нетолерантноста што поради икс причини се јавува кај муслиманите почесто. Појасно е вака?

Ако некој се декларира како муслиман и е толерантен, немам проблем. Впрочем и имам еден таков пријател.

Ја практично сум со тебе за многу работи, повеќе отколку хомофобиве тука, но мислам дека грешиш за некои работи. Можда малце агресивно ти пристапуем, но таков ми е стилот. :D Мислам оти проблем ти е што пристапуеш пресамоуверено, а не си информиран (на пример за атеистичкиве земји) целосно. Еве го и @Шкорпион он е геј, но не се слага со тебе за све.
Она погоре, во првото мислење „Мрзам хомофоби поради што ги мрзам муслиманите“, во моментот на читањето сум ти го прочитал и интерпретирал погрешно, као демек мрзиш хомофоби ОТИ првенствено ги мрзиш муслиманите, од таму и произлезе она „би те нарекле исламофоб“, моја грешка, извини. :)

За болдираното, поприлично се согласувам и немам што да додадам, мрзам и ја екстремни верници од било која религија и да е.

Абе сите мислиме за некого дека греши за некои работи, ништо ново. Нема врска агресивниот пристап, особено споредбено со туѓи пристапи на форумов, ова твоево е ништо.
Се случува да згрешам, ама глобално поентата што сакам да ја претставам (особено за лгбт лица и религија) е таа што е, без разлика на ситните грешки.

За тоа со Шкорпион, не е зачудувачки воопшто. Не сме сите ЛГБТ луѓе правени по ист калап. Иако гледано во светска рамка сметам дека повеќето ЛГБТ луѓе се либерали, постојат и таквите со поконзервативни сфаќања ко Шкорпион. Он на пример мислам уште не е отиден во тие конзервативни води па да се расипе ко човек, за да конзервативците го гледаат ко нивен херој. Пример Мајло Јанополус и други конзервативни „ѕвезди“.

Добро ќе ги банира ли некој педериве? Кој кур се дешава со светов, паради се прават, се допираат со куровите во тоа гужвата, бараат права. Какви права бе педери едни, абе за вас само nescafe со чекичот.
А за тебе основно образование...

Она погоре, во првото мислење „Мрзам хомофоби поради што ги мрзам муслиманите“, во моментот на читањето сум ти го прочитал и интерпретирал погрешно, као демек мрзиш хомофоби ОТИ првенствено ги мрзиш муслиманите, од таму и произлезе она „би те нарекле исламофоб“, моја грешка, извини. :)

За болдираното, поприлично се согласувам и немам што да додадам, мрзам и ја екстремни верници од било која религија и да е.

Абе сите мислиме за некого дека греши за некои работи, ништо ново. Нема врска агресивниот пристап, особено споредбено со туѓи пристапи на форумов, ова твоево е ништо.
Се случува да згрешам, ама глобално поентата што сакам да ја претставам (особено за лгбт лица и религија) е таа што е, без разлика на ситните грешки.

За тоа со Шкорпион, не е зачудувачки воопшто. Не сме сите ЛГБТ луѓе правени по ист калап. Иако гледано во светска рамка сметам дека повеќето ЛГБТ луѓе се либерали, постојат и таквите со поконзервативни сфаќања ко Шкорпион. Он на пример мислам уште не е отиден во тие конзервативни води па да се расипе ко човек, за да конзервативците го гледаат ко нивен херој. Пример Мајло Јанополус и други конзервативни „ѕвезди“.
Гледаш, пак гледаш низ светлото на „ние против нив". Знам секакви профили на конзервативци кои се многу добри луѓе и се конзервативни во различна мера, на различни начини. Ти реков еднаш, треба да ја видиш поголемата слика. Не се сите конзервативци мајмуни со влакна на грбот.
Трпе во село мисли дека хомосексуалноста е грев пошто е така воспитан, но ја сака жена му и комшиите, помага за се' и е многу добар човек. Од друга страна постојат луѓе како Фрчковски. :D

Веруј ми, светот е сив и постојат варијации на тема. Се надевам дека ќе го сконташ тоа низ годините кога ќе се дисоцираш од твојот идентитет и тоа што конзервативците те мрзат ТЕБЕ. Ти се веруе, но многу конзервативци не се хомофоби колку и да ти е контрадикторно тоа. :D Секој човек е прича сам за себе.

Ја не сметам дека уметноста треба да се цензурира, нешто што го направија Саут Парк поради страв од муслимански екстремисти. Нешто како Шарли Ебдо предизвика терористички напади во Париз. Ти текнуе кој е гомнарот што цензурира уметност? Ама ти викаш да не се заебаваме со тој гомнар пошто е заебан. :D

Берик ќе го голтне тоа со светците и куровите ако е неселективно колку и да го боли пошто разбира дека уметничката експресија не треба да има граници. Но кога уметничката експресија е мотивирана од политички пориви со двојни аршини и страв од исламофобија :D па му ебам мајката, нормално дека ќе се накурчи.

Normalno deka ke se nakurci, vo sekojdnevieto ni e taa politika. Megutoa mora da se naucime da razgranicuvame. U stil ne treba mene da mi menja od koja partija e organizirana parada i koj plakja. Toa sto nekoj saka ili KJE kjari od toa, ne go menuva faktot deka imanje parada e ok. Ako ti menja od koj e, kako e i koja e politikata, cel zivot ke gledas niz takva prizma i nisto nema da ima smisla togas. Nema da mozes leb mleko da kupis oti supermaketot e na toj i toj koj izvrsil reket na toj i toj bidejki na vlast togas bile tie i tie taka da koj gi eba tie i tie ne vlagam tamu!

i taka

Гледаш, пак гледаш низ светлото на „ние против нив". Знам секакви профили на конзервативци кои се многу добри луѓе и се конзервативни во различна мера, на различни начини. Ти реков еднаш, треба да ја видиш поголемата слика. Не се сите конзервативци мајмуни со влакна на грбот.
Трпе во село мисли дека хомосексуалноста е грев пошто е така воспитан, но ја сака жена му и комшиите, помага за се' и е многу добар човек. Од друга страна постојат луѓе како Фрчковски. :D

Веруј ми, светот е сив и постојат варијации на тема. Се надевам дека ќе го сконташ тоа низ годините кога ќе се дисоцираш од твојот идентитет и тоа што конзервативците те мрзат ТЕБЕ. Ти се веруе, но многу конзервативци не се хомофоби колку и да ти е контрадикторно тоа. :D Секој човек е прича сам за себе.
Ние против нив постоело и ќе постои. Пример во земјава сме ние против десничарите, ака ВМРО ДПМНЕ. Факт е дека во поразвиените земји во кои ЛГБТ лицата ги уживаат сите права, конзерватизмот се обидува да го врати прогресот наназад, а во земји ко нашава, конзервативците се обидуваат ЛГБТ лицата да не добијат никакви/целосни права, или како што би рекле оние што немаат „ништо против“: „Биди си геј дома, не ми излевај пред мене да ми кажеш дека си геј, и се ќе е океј“ или „не знам за какви права парадираат, нека си парадираат меѓу 4 ѕида“.
Почнуав да ме иритира тоа што го тераш муабетот во погрешен правец и си заклучуваш погрешни работи. Имам јас познаници со нелиберални сфаќања што знаат дека сум геј и немаат проблем со тоа, не сите другари ми се либерали или атеисти, не знам зошто би ги класифицирал сите како хомофоби, ама факт е дека најголем дел од хомофобите се уствари конзервативци, не либерали. Конзерватизмот како идеологија не го сакам, исто како што и религијата не ја сакам бидејќи ни малку не се пронаоѓам во истите.
Конзерватизмот ми буди негативни чувства, исто ко и религијата. Најголем дел од оние против абортусот се конзервативци, најголем дел од националистите се конзервативци и тн. Ова можеш да го наречеш како сакаш, и нека сум ти ограничен, и нека не ја гледам поголемата слика ако мислиш така, јас себеси нема да се гледам така никогаш. Бидејќи сум поголем и подобар човек од дел од нив, нема да ги дискриминирам и омаловажувам поради тоа што се конзервативци се додека не го сторат тоа тие кон мене или друга група на луѓе.

Normalno deka ke se nakurci, vo sekojdnevieto ni e taa politika. Megutoa mora da se naucime da razgranicuvame. U stil ne treba mene da mi menja od koja partija e organizirana parada i koj plakja. Toa sto nekoj saka ili KJE kjari od toa, ne go menuva faktot deka imanje parada e ok. Ako ti menja od koj e, kako e i koja e politikata, cel zivot ke gledas niz takva prizma i nisto nema da ima smisla togas. Nema da mozes leb mleko da kupis oti supermaketot e na toj i toj koj izvrsil reket na toj i toj bidejki na vlast togas bile tie i tie taka da koj gi eba tie i tie ne vlagam tamu!

i taka
Па он не плука по парадата (му зиам пари за адвокатурава, не е бесплатно ова). Он сере за тоа што им ќутат на Фати и компанија. Тоа со парадата му беше пример за да им објасни колку е Фати опасен и они го знаат тоа, а сепак не го плукаат бидејќи тоа е исламофобија.[DOUBLEPOST=1561932276][/DOUBLEPOST]
Ние против нив постоело и ќе постои. Пример во земјава сме ние против десничарите, ака ВМРО ДПМНЕ. Факт е дека во поразвиените земји во кои ЛГБТ лицата ги уживаат сите права, конзерватизмот се обидува да го врати прогресот наназад, а во земји ко нашава, конзервативците се обидуваат ЛГБТ лицата да не добијат никакви права, или како што би рекле оние што немаат „ништо против“: „Биди си геј дома, не ми излевај пред мене да ми кажеш дека си геј, и се ќе е океј“ или „не знам за какви права парадираат, нека си парадираат меѓу 4 ѕида“.
Почнуав да ме иритира тоа што го тераш муабетот во погрешен правец и си заклучуваш погрешни работи. Имам јас познаници со нелиберални сфаќања што знаат дека сум геј и немаат проблем со тоа, не сите другари ми се либерали или атеисти, не знам зошто би ги класифицирал сите како хомофоби, ама факт е дека најголем дел од хомофобите се уствари конзервативци, не либерали. Конзерватизмот како идеологија не го сакам, исто како што и религијата не ја сакам.
Конзерватизмот ми буди негативни чувства, исто ко и религијата. Најголем дел од оние против абортусот се конзервативци, најголем дел од националистите се конзервативци и тн. Ова можеш да го наречеш како сакаш, и нека сум ти ограничен, и нека не ја гледам поголемата слика ако мислиш така, јас себеси нема да се гледам така никогаш. Бидејќи сум поголем и подобар човек од дел од нив, нема да ги дискриминирам и омаловажувам поради тоа што се конзервативци се додека не го сторат тоа тие кон мене.
Се слагаме. Нека не те иритира ништо, ја погрешно сум те интерпретирал.

Па он не плука по парадата (му зиам пари за адвокатурава, не е бесплатно ова). Он сере за тоа што им ќутат на Фати и компанија. Тоа со парадата му беше пример за да им објасни колку е Фати опасен и они го знаат тоа, а сепак не го плукаат бидејќи тоа е исламофобија.[DOUBLEPOST=1561932276][/DOUBLEPOST]
Се слагаме. Нека не те иритира ништо, ја погрешно сум те интерпретирал.
Мило ми е шо после поприлично долг период на темава пак дискутирам со некого како што треба, без разлика на тоа за што се залагаме, какви ставови имаме и дали на крај сме се сложиле или не. Фали ова на темава, ама па со секого не можеш да дискутираш на исто ниво, а и поприлично лошо е тоа што истите 5-6 луѓе се вртиме на темава нонстоп и само ние сме активни со шо сме си здосадени искрено, и пропратно некој со некое кратко глупо мислење.
Добра ноќ.

Darling, Beric i Mkd Vlade dream team:pos:
Srekja sto si nov pa se nemas zapoznaeno so likot i deloto na Let3 okolu pederizmot. Toj vi bese kako da recam nesto slicno sto bi bil antibiotik na nekoja infekcija.[DOUBLEPOST=1561940061][/DOUBLEPOST]
Za razlika od vlade, koj ima otvoreno stav protiv gay lugeto, jas nemam. Mene mi e seedno dali nekoj e gay, nemam nikakvi negativni cuvstva za toa.
Megutoa se soglasuvam so Beric deka gi napagate hristijanite oti vi se moze i oti najverojatno nikoj nema da dojde da ve prska so sveta voda, ko sho dosle da gi tepaat u saraj.
Kako zakluci ziti se deka sum protiv pederite. Eden post najdi mi kade pisuvam deka treba da se tepaat, zatvoraat ili deka opravduvam bilo sto nasilno vrz niv. Niti pak imam napisano deka se bolni i deka treba da se lecat. Ednostavno ne im pravam lice deka imaat normalna seksualna orientacija, niti gi delam od drugite slicni greski na prirodata i prema toa ne bi trebalo da imaat nikakvi posebni prava i privilegii sto ovie drugite gi nemaat. Ili za site ili za nikoj posto sve toa ti e isti kurac drugo pakovanje. Nalet to ne sum ni nesto posebno religiozen, vsusnost ne sum voopsto pa moite stavovi okolu pederlukot i negovata normalnost nemaat nikakva dopirna tocka so religijata.

Последно уредено:
Како бе не ви е срам мајку ви ебам педерска, земале ми шетаат низ градон горди, на кој кур сте горди ви ебам шупаците. Па блокиран градот, геј парада имало, па се надевале на масовност и следната година, море плачете за ќотек исто ко за кур што плачете.

Gordi sme za toa sto stoime na noze i protestirame protiv homofobijata. Protestirame protiv takvi kako tebe sto so pcovki i navredi sakaat da ne omalovazuvaat.
Do godina uste pogolema parada vo Skopje!!

Happy pride Kajgana[DOUBLEPOST=1561978534][/DOUBLEPOST]
62235298_360872607917926_8501562736486907904_n.jpg

Шо се овие вакви до Тамара,и како би требале да ги сметаме како мажи/жени?

Tie se drag queens (drag kralici), koga perfomiraat mozes da im se obrakas so Taa,ako ne se vo drag mozes so Toj. Poveketo od drag kralicite ne zameruvaat i za dvete.

Последно уредено:
Najjako od beric e zaso ne paradirale u cair, a tamu policija na dolznost ne pominuva, eden kup straight hristijanski makedonci izmusea... Oti ne protestirase ti u cair? Zaso lgbt ne paradirale? Zaso cela makedonija tamu ne ide be alo hahaha daj malku prizemjen muabet. Ti si gord makedonec kako oni gordi pederi, te molam provej edno makedonsko zname i pej ja himnata ili kako sto vikas problemot e na drugo mesto, napraj go istoto u kosovo, educiraj gi ko sto gi sovetuvas pederive. Da stavime kraj na hipokrizijata.

Nikoj ne negira deka islamot e milion pati polos kon lgbt, ama on e polos kon site covekovi prava. Oti tamu ima ekstrimizam. Ne paradiraat tamu oti se pleme, se paradira kako miren protest u civilizacija i kaj mesta kade moze da se smeni i ima sansi da se podobrat rabotite. Koga dovolno ke se krene kolektivnata svest ke moze da se deluva vrz takvite zemji so megunarodni sudovi, sankcii za drzavite, uceni i ostalo.

Tazno e vo kakva kosnica ste ti i anon, poglednete so kakvi delete stavovi.
Да, Берик им вика - што не парадирате у Чаир... Изгледа сака да идат таму и да изедат ќутек.:tapp:

Берик вели дека се лицемери заради двојните аршини и за да покаже дека имаат двојни аршини, да долови дека муслиманите им прават многу поголема опресија на ЛГБТ групите од христијаните, укажува на фактот дека не смеат да прават паради во муслимански доминатни делови. Но, тоа нека не те спречува и понатаму да вадиш делови од контекст, да не ја гледаш поентата и буквално да го сфаќаш секој посебен дел од реченицата, засебно.[DOUBLEPOST=1561979773][/DOUBLEPOST]
Ние против нив постоело и ќе постои. Пример во земјава сме ние против десничарите, ака ВМРО ДПМНЕ. Факт е дека во поразвиените земји во кои ЛГБТ лицата ги уживаат сите права, конзерватизмот се обидува да го врати прогресот наназад, а во земји ко нашава, конзервативците се обидуваат ЛГБТ лицата да не добијат никакви/целосни права, или како што би рекле оние што немаат „ништо против“: „Биди си геј дома, не ми излевај пред мене да ми кажеш дека си геј, и се ќе е океј“ или „не знам за какви права парадираат, нека си парадираат меѓу 4 ѕида“.
Почнуав да ме иритира тоа што го тераш муабетот во погрешен правец и си заклучуваш погрешни работи. Имам јас познаници со нелиберални сфаќања што знаат дека сум геј и немаат проблем со тоа, не сите другари ми се либерали или атеисти, не знам зошто би ги класифицирал сите како хомофоби, ама факт е дека најголем дел од хомофобите се уствари конзервативци, не либерали. Конзерватизмот како идеологија не го сакам, исто како што и религијата не ја сакам бидејќи ни малку не се пронаоѓам во истите.
Конзерватизмот ми буди негативни чувства, исто ко и религијата. Најголем дел од оние против абортусот се конзервативци, најголем дел од националистите се конзервативци и тн. Ова можеш да го наречеш како сакаш, и нека сум ти ограничен, и нека не ја гледам поголемата слика ако мислиш така, јас себеси нема да се гледам така никогаш. Бидејќи сум поголем и подобар човек од дел од нив, нема да ги дискриминирам и омаловажувам поради тоа што се конзервативци се додека не го сторат тоа тие кон мене или друга група на луѓе.
Ти поима немаш изгледа за постоењето на конзервативни геј политичари од западот.
Се чини дека поима немаш од ништо, у ствари. Идеш по разни теми и гледаш дали има во дискусијата некој геј субјект, без разлика на карактеристиките и делата негови, веднаш во дискусијата завземаш негова страна. Дискусија за филм - не е битно каков е и што е,ако е за лгбт ти го браниш, ако е режисерот лгбт ти викаш одличен е филмот и тн. Среќа наша што D&D не се гејови, кој ќе ти ги гледаше гревовите на таа тема, како што си флагрантно неинформиран, смешно ќе беше... Ако Хитлер беше геј, ќе се расправавме со тебе сега на таа тема.

Хомосексуалците обично бараат да бидат третирани како луѓе, да имаат исти права како и другите луѓе. Ти не си како нив, ти си хомосексуалец, ама не си човек. Тебе не те интересира човештвото.

Последно уредено:
Епа да другар јас лично гледам тука огромен проблем ... мали деца со едноцифрен број на години не ми се допаѓа и мислам дека не е во ред да бидат религиски индоктринирани, без разлика дали станува збор за Христијанство или Ислам ... што мајка бараат деца од неколку годинки кои уште мрсулите си ги лапаат на маршеви предводени од религиски лица, во вчерашниот случај марш предводен од попови и владици. Муслимански свештени лица (оџи и муфтии) не приметив на видеата, туку само православни свештени лица да не ги именуваме точно кои беа таму, токму некои кои се доста блиски кон една опозициска партија во земјава (ДПМНЕ) која претпоставувам и дека стои зад овие лица (организаторите и предводниците) на овој марш, односно анти-марш, па ти текнуе уште од времето на свети апостол Гвујо они се махери за експресно организирање на било каков тип на контра-протести, контра-маршеви, контра-паради и.т.н. и.т.н. (y)

Колку тераш само едната страна да ја напаѓаш, тоа ми смета. Малолетни деца со едноцифрен број на години кои им течеа мрсули имаше на двете страни, ти си се фатил само на едната и ми хистеришаш тука со попови, крстови, народни носии итн...За овие другиве деца на другава парада не ти се прави муабет многу многу.
Викаш овие што парадираа за семејство биле организирани (или блиски) до ДПМНЕ. Се ќе беше ОК, али каде е доказот? Се појави некој политичар на ДПМНЕ на тој протест? Грујо од Будимпешта случајно да не се маскирал со бејзбол капче и очила за сонце, па дошол во Скопје?
Од друга страна ЛЏБТ протестов (угнетениве де, што никој не ги ферма) имаше поддршка од Претседателот, Владата, амбасадиве, од курци и палци.

Си наддаваш глупости, и ја напаѓаш само едната страна... тажно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom