Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Tebe te cekaja da mu dajs idea i da gi prenamenat parite za gradinka da naprat inaku uste ne e nikoj zaminat

Аптекарките и официјално добија вајлд карта за ЛШ.
Ех Пелистер Пелистер..

Dobro vlegoja ama so pisite ovde za niv neka krsat gla kaj sakat neka odat

Tie Ls nie nemozime eden igrac da zadrzime. Eden UMREN Metalurg uspea da ni go zemi Popovic. Daj be neka go raspustat klubot aj tamu u kurac.

Ова е почетокот на крајот на Рк Пелистер.
Единствен спас е само фузија нанклубојте и да застанат Општината, Елем и Циле зад еден клуб Еурофарм Пелистер.
Да се среди салата и да заврши кошмарот за спортот во Битола.
Инаку Пелистер ќе биди заборавен клуб за некоја година како шо зема замаф Работник.

Ова е почетокот на крајот на Рк Пелистер.
Единствен спас е само фузија нанклубојте и да застанат Општината, Елем и Циле зад еден клуб Еурофарм Пелистер.
Да се среди салата и да заврши кошмарот за спортот во Битола.
Инаку Пелистер ќе биди заборавен клуб за некоја година како шо зема замаф Работник.
Kolku i da sum protiv fuzija za zal izgleda samo ova so go velis e opcija ne za drugo oti upravata dve cisti nema na tolku pari nikakov rezultat veke so godini nema nadez vaka daj boze ds preziveeme i da se najdi salam sponzor ama tesko so politicki piuni

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Se sluci ona za koe sonuvaja, koga se formirase imeto nejkam da mu go spomnam, site sega koi se vo Pelister se raduvaa i se priklucuvaa vo lazniot klub. Za od tamu da plukaat deka nisto ne cini vo Pelister i deka tie se vistinskite koi ke go ispravat, uste togas vie site na forumot mu dadovte poddrska iako znaevte deka se gnasi. Koga dojdoaa vo Pelister za 2 godini uspeaa da go unistat da gi napolnat dzepovite da potrosat najgolem budzet vo poslednite 15 godini od 400 000 eu da gi zemat site mozni procenti, da najavuvaat SEHA liga posle celiot debakal da si podnesat del od niv ostavki i da se vratat vo lazniot klub da spodelvat kako ke igrale liga na sampioni. Idejata za unistuvanje na klubot e mnogu od poodamna od vremeto koga "Cile sakal ama Efto nejkel" "Cile sakal ama Piseto nejkel" pa go zemam, ne go zemam, za na kraj da pravi paralelen klub a da go unisti Pelister se smisleno i se politicki. Cile e krupna zverka ne gazi na gnila stica. Mamata na gradot i drzavata mu ja eba a ne pak na Pelister. Sega palete se na 13 stranci koi koga velev deka se za procenti me praevte matuf. A ke zaboravev ama Kancelarijata kako ja sredija i Ikonite na vardar 2 titula mu donesoja i 13 dusi na platen spisok po edno 42 000 denari ne zvuci taka loso.

Dali go sakavte pelister zaradi rezultatite? A sega ko ke nema rezultati go nekite? Dali vasata ljubov e kon rezultatite ili kon imeto so spomnuvate fuzija? Teski luge teski karakteri zato ne zasluzvame da imame nisto vo bitola

Makedonskata svest i drzavnost se gradeni intenzivno najmalce 100 godini... ne zborvam za goce delcev i dame gruev tuku za makedonskite brendovi po koi sme prepoznatlivi...
Kakva e taja prva makedonska fudbalska liga bez pelister, pobeda, belasica, bregalnica, borec?
Se se svede na pet skopski i pet albanski kluba?
Pa i rakometniot brend vardar koj do 95 ne postoese i koj nema izvadeno eden makedonski
reprezentativec?
Za mene poim za vardar e fudbalskiot klub so pancev, najdovski, savevski....
Rakometniot klub pelister e sopstven brend koj e roden kako nase cedo koe ne zaviselo od
nikakvi pari i e nas aftenticen bitolski proizvod...
To e poim vnesen vo nasata genetika , to e nesto so koe jas se identifikuvam...
I sega ke se najdi nekoj, ne sakam da upotrebuvam pogrdni zborovi, da me redefinira, da mi
nametnuva novi vrednosti, da me e*i vo zdrav razum i da mi izmisluva vestacki klubovi, vo maloto
vo koe so sum porasnal, pa to e zlocin...
Nasiot narod rekol kakva ni glava, takva ni kapa... samo edno ke kazam ... vo bitola ima mnogu
p*ederi koi ubo mu e vaka... i piknati se vo dvete partii i od niv stradame... ama tie se pet posto...
Kaj se drugite 95 posto ? Kade ste makedonci? Kaj ste ckembari?
Ke cekame gratisi pred apteka za liga na sampioni ili ke prevzemime nesto?

Makedonskata svest i drzavnost se gradeni intenzivno najmalce 100 godini... ne zborvam za goce delcev i dame gruev tuku za makedonskite brendovi po koi sme prepoznatlivi...
Kakva e taja prva makedonska fudbalska liga bez pelister, pobeda, belasica, bregalnica, borec?
Se se svede na pet skopski i pet albanski kluba?
Pa i rakometniot brend vardar koj do 95 ne postoese i koj nema izvadeno eden makedonski
reprezentativec?
Za mene poim za vardar e fudbalskiot klub so pancev, najdovski, savevski....
Rakometniot klub pelister e sopstven brend koj e roden kako nase cedo koe ne zaviselo od
nikakvi pari i e nas aftenticen bitolski proizvod...
To e poim vnesen vo nasata genetika , to e nesto so koe jas se identifikuvam...
I sega ke se najdi nekoj, ne sakam da upotrebuvam pogrdni zborovi, da me redefinira, da mi
nametnuva novi vrednosti, da me e*i vo zdrav razum i da mi izmisluva vestacki klubovi, vo maloto
vo koe so sum porasnal, pa to e zlocin...
Nasiot narod rekol kakva ni glava, takva ni kapa... samo edno ke kazam ... vo bitola ima mnogu
p*ederi koi ubo mu e vaka... i piknati se vo dvete partii i od niv stradame... ama tie se pet posto...
Kaj se drugite 95 posto ? Kade ste makedonci? Kaj ste ckembari?
Ke cekame gratisi pred apteka za liga na sampioni ili ke prevzemime nesto?

Нема љубов во спортот повеќе ниту респект кон клубот.Што мајка бараат Пелистер,Победа,Беласица,Брегалница кога немаат две по банка и никој неинвестира во нив?Зошто би бил Пелистер попривилегиран од Еурофарм?Си инвестираат дечките си градат плански и затоа се таму каде што се сега и во фудбалот е истото.Зошто Пандев да неигра заради Беласица и да неинвестира? Оти во Струмица има клуб кој бил јак последно пред 20 години и немаат банка фрлено во клубот? Чисти глупости

Нема љубов во спортот повеќе ниту респект кон клубот.Што мајка бараат Пелистер,Победа,Беласица,Брегалница кога немаат две по банка и никој неинвестира во нив?Зошто би бил Пелистер попривилегиран од Еурофарм?Си инвестираат дечките си градат плански и затоа се таму каде што се сега и во фудбалот е истото.Зошто Пандев да неигра заради Беласица и да неинвестира? Оти во Струмица има клуб кој бил јак последно пред 20 години и немаат банка фрлено во клубот? Чисти глупости
Апсолутно, се си има еволуција. Работи си доаѓаат и си одат. Си инвестирале луѓето пари, дошол успех. Успехот на Еурофарм, не е неуспех на Пелистер.

Апсолутно, се си има еволуција. Работи си доаѓаат и си одат. Си инвестирале луѓето пари, дошол успех. Успехот на Еурофарм, не е неуспех на Пелистер.
Sekoja cest za pandev, no prisvojuvanjeto vo gradot na se sto e drzavno i vredno i posle na smetka na toa gradenje na klubovi za kapric i fuduluk, ne e evolucija tuku degradacija na vrednosti...
So ke gi ucime utre nasite deca, koj ke im bidi primer?

Ама градските клубови пропаѓаат токму од тие што се прават најголеми навивачи, а кога ќе дпјде силен спонзор, веднаш ќе се стават на платен список на клубот. Ќе се лапаат проценти, ќе има позадински игри итн.
Затоа постојат куртонските клубови, затоа што таму газдите вложуваат скоро без никаков притисок.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom