- Член од
- 28 септември 2011
- Мислења
- 757
- Поени од реакции
- 1.123
Tebe te cekaja da mu dajs idea i da gi prenamenat parite za gradinka da naprat inaku uste ne e nikoj zaminat
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kolku i da sum protiv fuzija za zal izgleda samo ova so go velis e opcija ne za drugo oti upravata dve cisti nema na tolku pari nikakov rezultat veke so godini nema nadez vaka daj boze ds preziveeme i da se najdi salam sponzor ama tesko so politicki piuniОва е почетокот на крајот на Рк Пелистер.
Единствен спас е само фузија нанклубојте и да застанат Општината, Елем и Циле зад еден клуб Еурофарм Пелистер.
Да се среди салата и да заврши кошмарот за спортот во Битола.
Инаку Пелистер ќе биди заборавен клуб за некоја година како шо зема замаф Работник.
Makedonskata svest i drzavnost se gradeni intenzivno najmalce 100 godini... ne zborvam za goce delcev i dame gruev tuku za makedonskite brendovi po koi sme prepoznatlivi...
Kakva e taja prva makedonska fudbalska liga bez pelister, pobeda, belasica, bregalnica, borec?
Se se svede na pet skopski i pet albanski kluba?
Pa i rakometniot brend vardar koj do 95 ne postoese i koj nema izvadeno eden makedonski
reprezentativec?
Za mene poim za vardar e fudbalskiot klub so pancev, najdovski, savevski....
Rakometniot klub pelister e sopstven brend koj e roden kako nase cedo koe ne zaviselo od
nikakvi pari i e nas aftenticen bitolski proizvod...
To e poim vnesen vo nasata genetika , to e nesto so koe jas se identifikuvam...
I sega ke se najdi nekoj, ne sakam da upotrebuvam pogrdni zborovi, da me redefinira, da mi
nametnuva novi vrednosti, da me e*i vo zdrav razum i da mi izmisluva vestacki klubovi, vo maloto
vo koe so sum porasnal, pa to e zlocin...
Nasiot narod rekol kakva ni glava, takva ni kapa... samo edno ke kazam ... vo bitola ima mnogu
p*ederi koi ubo mu e vaka... i piknati se vo dvete partii i od niv stradame... ama tie se pet posto...
Kaj se drugite 95 posto ? Kade ste makedonci? Kaj ste ckembari?
Ke cekame gratisi pred apteka za liga na sampioni ili ke prevzemime nesto?
Апсолутно, се си има еволуција. Работи си доаѓаат и си одат. Си инвестирале луѓето пари, дошол успех. Успехот на Еурофарм, не е неуспех на Пелистер.Нема љубов во спортот повеќе ниту респект кон клубот.Што мајка бараат Пелистер,Победа,Беласица,Брегалница кога немаат две по банка и никој неинвестира во нив?Зошто би бил Пелистер попривилегиран од Еурофарм?Си инвестираат дечките си градат плански и затоа се таму каде што се сега и во фудбалот е истото.Зошто Пандев да неигра заради Беласица и да неинвестира? Оти во Струмица има клуб кој бил јак последно пред 20 години и немаат банка фрлено во клубот? Чисти глупости
Sekoja cest za pandev, no prisvojuvanjeto vo gradot na se sto e drzavno i vredno i posle na smetka na toa gradenje na klubovi za kapric i fuduluk, ne e evolucija tuku degradacija na vrednosti...Апсолутно, се си има еволуција. Работи си доаѓаат и си одат. Си инвестирале луѓето пари, дошол успех. Успехот на Еурофарм, не е неуспех на Пелистер.