Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Dali go sakavte pelister zaradi rezultatite? A sega ko ke nema rezultati go nekite? Dali vasata ljubov e kon rezultatite ili kon imeto so spomnuvate fuzija? Teski luge teski karakteri zato ne zasluzvame da imame nisto vo bitola
Nikoj ne veli deka nego saka nekoj Pelister bas naproriv oti site gi boli i gledaat kaj sto se maci i ponizuva davaat svoe mislenje so ne znaci deka e ispravno i deka treba da ima fuzija site sakaat silen Pelister i vranjanje na starite pateki no za zal site gledame deka aber nemaat nesto da napravat mubaetot e deka ovie se nenormalni ime smenaa na drzavata, ustav dvojazicnost ete cela istorija ke ja izbrisat i vlakno ne mu fali utre ke mu dade nepristojna ponuda debeliot i tolku od klubot ke go fuziraat koj ke gi spreci kako ova e luda rabota so se desava ne daj boze ako mu ja dadat pod koncesija salata tolku ke bidi od klubot ke ne izbrkaat vo gimnazijata ili medicinsko toa ke bidi vtoriot cekor za unistuvanje na klubot prviot ako e so losite rezultati i politiki na upravata se moze da se ocekuva od vlasite za da ne trosat pari na rakometniot klub mozat da napravat gluposti i fuzii pa ke si se vrati upravata da naviva za drugiot klub kako sto bese prethodno samo prasanjeto e debeliot dali i sto ke saka da napravi

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Sekoja cest za pandev, no prisvojuvanjeto vo gradot na se sto e drzavno i vredno i posle na smetka na toa gradenje na klubovi za kapric i fuduluk, ne e evolucija tuku degradacija na vrednosti...
So ke gi ucime utre nasite deca, koj ke im bidi primer?
Пример ќе им бидат Пандев и Еурофарм, дека ако си направиш пари, од спорт, од бизнис, може да си направиш твој клуб и да бидеш успешен и на тоа поле. Тоа е капитализам, тоа се успешни приказни. Од ништо си правиш нешто твое и си бележиш успеси. Тоа што клубови со традиција пропаѓаат, тоа е друга приказна. Јас ако имам многу пари, би си основал свој клуб, да почне со мене, што има да давам пари во места кај што после други можат да ми зимаат заслуги,мешаат и слично.

Ете и Кире Лазаров си пријави екипа во првата ракометна лига, ќе го зима Расадник под концесија, ќе го реновира и таму ќе му игра неговата екипа.

Јас стварно не ве разбирам.

Има човек што има пари за фрлање и сака да си направи клуб. Што има тука чудно и лошо?

Пред неколку години, кога сакаше да го преземе Пелистер (на сличен начин на кој претходно Вардар на пример го имаа Самсоненко/Орце или Михајло пред него, или Минчо со Металург), претходната структура му ги направи сите можни сопки, само од страв да не си ги изгубат процентите и математиките, како и политичкото влијание преку спортот.

Сегашната структура, заради исти/слични причини не се заинтересира за фузија (барем не досега). И бунтот на дел од навивачите им доаѓа како кец на десетка за да не го спроведат тоа и да си тераат како досега. Подобар изговор здравје.

Ако сака да вложува во ракомет, ќе си вложува и ќе си го раководи клубот онака како што сака.

Ако Пелистер сака резултати, тоа е единствениот концепт за успех, па дури и за опстанок. Приватен сопственик, кој ќе си го раководи клубот онака како што сака да го раководи. Со државно/општинско финансирање одамна поминаа времињата кога можеше да се има успех. Пелистер го искористи тоа додека можеше, кога поминаа тие времиња, се распадна. И најпаметниот и најпоштен директор да го донеси, со тој буџет кој може да го собере вака финансирана екипа никогаш веќе нема да освои домашно првенство, а не пак нешто повеќе.

И сега еве пак, само еден ако спомни фузија (што прашање е дали воопшто е и возможна варијанта веќе), веднаш реакции на нож. А да не зборувам за бесмислените муабети дека го направил другиот клуб од омраза кон Пелистер (бог да чува, дали некој сериозно го мисли ова?).

Салата да не му се даела под концесија? Сериозно? Ако има било каква шанса некој да инвестира во салата во Битола, да ја направи малку од малку барем подобра, од тоа ќе профитира цел град. Дали стварно мислите дека тоа треба да се спречи.

Не сакам да звучам како некаков апологет на газдата на Еурофарм (оти не сум и не сакам да бидам), ама стварно претеравте со идеите за разно разни заговори и задни намери. Од тие илузии пред наши очи Пелистер замре, а младите деца постепено ќе почнат за друг клуб во Битола да навиваат, оти ако мислите дека нема да се радува Битола на настапи, па можеби и успеси во ЛШ, многу сте се излажале. После тоа се што ќе остане е омразата меѓу генерациите.

П.С. И јас сум битолчанец, и јас сум за Пелистер, ама мора еднаш засекогаш да почниме реално да гледаме на работите, а не само од омраза и љубомора кон поуспешните да го распаѓаме и она малку што е останато.

Neka si napraj sala ako saka ova e so parite od graganite praena... Samo Pelister!!! I da nikogas ne mu go davaja pelister za da vlozi (toj cela bitola cela kasarna ja kupi od tie so gi kazvas a ne mu go davaja pelister)

Сега е моментот да се тргнат суетите и да се седни на маса за доброто на градот, ако не некој му е дојдено до то.
Ако сега не седнат на маса и да ја искористат ситуацијата шо дебелио ја бара салата под концесија, после ова, сите шанси за еден силен клуб и модернизирање на салата ќе паднат во вода за секогаш. Освен него, не глеам некој друг бизнисмен со толку многу ќеш и плус да е загреан за ракомет.

Треба самите локални власти да му го понудат клубот и салата а управата на Еурофарм со 100% нивни кадар да ги управува во иднина.
И Пелистер ќе се спаси и салата ќе се напрај, ако седнат како разумни луѓе и се договорат еднаш после 50 години да напрат нешто корисно и паметно за градот.
Видовме колку се способни партиските кловној напикани во управите на клубојте... Епилгот е тој, Рк последен зад сите новокомпонирани клубчиња, Фк Пелистер се мрцвари по селата во втора лига и нема ни најмали шанси да се врати во прва лига.
За кошарката не ни разговарам, пошо Битола никогаш не ни имала сенс за кошарка нити пак некој значајни успеси во минатото.

Штом играчите на редовни примања и високи плати (за наши услови) ти бегаат во еден Металург кој го изгуби местото во СЕХА и ЛШ и плус е должен со плати на цел тим, тогаш можиш да видиш колку неспособни луѓе го водат Пелистер.
Ама нив не им е битно тоа... Платите си течат, караванот врви кучињата си лаат.
Ене го Злате со само една сезона како директор се поднови со нов автомобил кој кошта доста солено. За Шамбата не ни сакам да помислам колку привилегии доби од властите само шо испринта неколку маички со името портал на опремата за тренинг.

Да не ја тупиме многу пошо некој членој овде на форумот се возбудват безпотребно.
Ќе чекаме оваа недела да видиме како ќе се одвиваат настаните на релација Пелистер - > Еурофарм.
Мала надеж имам дека нешто се преговара во позадина , бидејќи некако има стагнација од страна на Пелистер од аспект на формирање на тимот и нов тренер за наредна сезона. Како и тие да калкулираат со целата ситуаицја и чекаат шо ќе се понуди од другата страна.
Можи и затоа биле понудени многу пониски договори на сите играчи од постоечките.
Нејќам да си нагаѓам, се надевам дека разумот ќе преовлада кај двете страни и ќе гледаме врвен ракомет во СЕХА и ЛШ од на есен, сплотени заедно под еден клуб Пелистер Еурофарм.

Zlate ne samo so avtomobil, tuku i so mesto vo bolnicata, ostavkata bese kompenzacija za mestoto vo bolnicata, a dobro srabotena rabota kostase i mnogu procenti. Drugite 12 isto taka jako profitiraja svalerkata na vasko i Borce D.H se napikani vo uste 100 upravni odbori Toto mesto vo rek i sekretar vo klubot 2 godini potorseni kako 20 predhodni. Ja znaeme realnosta nie vo ovie momneti ke mu bidime podruznica na lazniot klub a Cile ke go opravda tenderot od 12 milioni sho ke pusti edno 100 vo rk. Pelister opstinata uste nesto i ke si zivurka klubot a laznite i SEHA I liga sampioni ke furaat.

Nekako te boli temata, pa imas potreba od coek koj 4 godini ne e vo klubot, kompleks na niza vrednost ili stav deka ovie srabotija pojke od predhodnite? Za Btola se potrebni licnosti ko tebe....

Достате бе со таа фузијата да ви се мочам во неа, имате бе мозок вие или си куцате овде шо сакате па Еурофарм Пелистер да сме се викале :rolleyes:
За шо ? Демек да му парираме на Вардар во лигата ? Да играме лига на шампиони зад име на друг клуб ?
Абе ако сакат 6 титули нека освој Работник во ЛШ и уште 6 титули нека земи Вардар фузија не смеј да има ! До тогаш ќе се радваме ние со Лемго и паркетот :гомце:
После цела голгота шо ја поминавме овие 12/3 години, сега Циле со неговиот проект да не испрај, Пелистер сме ние и крај !
Нека си го тера проектот тој, кој од сезона во сезона му е се појак и појак, се одлучи за нов клуб, се тргна од хоштаплерите кој го крадеја овде, си го назначи зет му во неговиот клуб за главен и паметно знај сега кај ги фрла парите...

Јасно ние на сите дека после Трифун, до ден денес во Пелистер челници се разни хоштаплери, партиски пиони, рекетари, дури ТЕМЕЛНО не се расчисти клубот од овие :гомце: не ни заслужваме ништо повеќе, до тогаш ќе сме ЈОЈО клуб !

За салата, имаше најави дека тие ќе играат во Скопје, ама изгледа ништо од то, сепак нема кој да ги гледа таму, вака барем од влезници ќе вади по некоја банка.
Единствен профит ако ја земат под концесија ќе биди шо тој ќе си ја среди салата по сите стандарди и со тоа придобивка ќе има и градот каде ќе добиеме модерна сала по сите стандарди каде МОЖИ НЕКОГАШ ЌЕ МУ КОРИСТИ И НА РК ПЕЛИСТЕР !
Инаку се виде од општината, ако врни пак капи вода од сите страни внатре, се шетаат со крпите и еднаш на 2 години ќе качат некој мајстор на покрив на салата и демек РАБОТИМЕ НА САНИРАЊЕ НА САЛАТА ЛЕВЕЛ 101 :brlav::roker::ojeaa:
Руина е салата моментално, со пробушени тавани, никакво греење, никаков паркинг, видете го паркингот само и се е јасно....
Ако сака па тртлото да си прај нова сала, слободно никој не смеј да му брани, цела касарна е негова, ако сака и најголема сала во цела Европа нека си напрај...

П.С. За Милан Поповиќ изгледа трансферот во Унгарија е Металург, си мислеше Металург е во Маџарска :pos: Каква неспособна управа, на 70% од играчите ги намали платите и после бегале играчите :tapp:
То е то, мора некој да вози коли во градот од 40 000 евра :toe:

Има човек што има пари за фрлање и сака да си направи клуб. Што има тука чудно и лошо?

Пред неколку години, кога сакаше да го преземе Пелистер (на сличен начин на кој претходно Вардар на пример го имаа Самсоненко/Орце или Михајло пред него, или Минчо со Металург), претходната структура му ги направи сите можни сопки, само од страв да не си ги изгубат процентите и математиките, како и политичкото влијание преку спортот.

Сегашната структура, заради исти/слични причини не се заинтересира за фузија (барем не досега). И бунтот на дел од навивачите им доаѓа како кец на десетка за да не го спроведат тоа и да си тераат како досега. Подобар изговор здравје.

Ако сака да вложува во ракомет, ќе си вложува и ќе си го раководи клубот онака како што сака.

Ако Пелистер сака резултати, тоа е единствениот концепт за успех, па дури и за опстанок. Приватен сопственик, кој ќе си го раководи клубот онака како што сака да го раководи. Со државно/општинско финансирање одамна поминаа времињата кога можеше да се има успех. Пелистер го искористи тоа додека можеше, кога поминаа тие времиња, се распадна. И најпаметниот и најпоштен директор да го донеси, со тој буџет кој може да го собере вака финансирана екипа никогаш веќе нема да освои домашно првенство, а не пак нешто повеќе.

И сега еве пак, само еден ако спомни фузија (што прашање е дали воопшто е и возможна варијанта веќе), веднаш реакции на нож. А да не зборувам за бесмислените муабети дека го направил другиот клуб од омраза кон Пелистер (бог да чува, дали некој сериозно го мисли ова?).

Салата да не му се даела под концесија? Сериозно? Ако има било каква шанса некој да инвестира во салата во Битола, да ја направи малку од малку барем подобра, од тоа ќе профитира цел град. Дали стварно мислите

Салата да не му се даела под концесија? Сериозно? Ако има било каква шанса некој да инвестира во салата во Битола, да ја направи малку од малку барем подобра, од тоа ќе профитира цел град. Дали стварно мислите дека тоа треба да се спречи.

Не сакам да звучам како некаков апологет на газдата на Еурофарм (оти не сум и не сакам да бидам), ама стварно претеравте со идеите за разно разни заговори и задни намери. Од тие илузии пред наши очи Пелистер замре, а младите деца постепено ќе почнат за друг клуб во Битола да навиваат, оти ако мислите дека нема да се радува Битола на настапи, па можеби и успеси во ЛШ, многу сте се излажале. После тоа се што ќе остане е омразата меѓу генерациите.

П.С. И јас сум битолчанец, и јас сум за Пелистер, ама мора еднаш засекогаш да почниме реално да гледаме на работите, а не само од омраза и љубомора кон поуспешните да го распаѓаме и она малку што е останато.

Samo nakratko.... ne mislam da ja tupam :) sekoj si ima pravo na mislenje....
Coeko so ima pari za frlanje, pet banki nema frleno vo zivotot :) bitola vikat bolest ne dava a ne pari... vlozuva vo klubot tolki kollu so e osloboden od danok za biznisot vo rek....
A kakov e toj biznis otvori novini citaj....
Ako nekoj go prisvoi cel grad, drzavnite apteki, kasarnata, rek, salata, i so uste ne... i ti da mi vikas so saka neka praj negoj pari se... ok taka neka bidi ....
Jas nemam protiv cile nisto poarno toj okolku nekoj drugi paraspuri od biznismeni, barem nas e....
Samo edno da znajte publika vo bitola eurofarm nema da ima....
Moite deca navivat za pelister ako se uste krkaci a za vasite kako ke si gi vospitate taka :)

Достате бе со таа фузијата да ви се мочам во неа, имате бе мозок вие или си куцате овде шо сакате па Еурофарм Пелистер да сме се викале :rolleyes:
За шо ? Демек да му парираме на Вардар во лигата ? Да играме лига на шампиони зад име на друг клуб ?
Абе ако сакат 6 титули нека освој Работник во ЛШ и уште 6 титули нека земи Вардар фузија не смеј да има ! До тогаш ќе се радваме ние со Лемго и паркетот :гомце:
После цела голгота шо ја поминавме овие 12/3 години, сега Циле со неговиот проект да не испрај, Пелистер сме ние и крај !
Нека си го тера проектот тој, кој од сезона во сезона му е се појак и појак, се одлучи за нов клуб, се тргна од хоштаплерите кој го крадеја овде, си го назначи зет му во неговиот клуб за главен и паметно знај сега кај ги фрла парите...

Јасно ние на сите дека после Трифун, до ден денес во Пелистер челници се разни хоштаплери, партиски пиони, рекетари, дури ТЕМЕЛНО не се расчисти клубот од овие :гомце: не ни заслужваме ништо повеќе, до тогаш ќе сме ЈОЈО клуб !

За салата, имаше најави дека тие ќе играат во Скопје, ама изгледа ништо од то, сепак нема кој да ги гледа таму, вака барем од влезници ќе вади по некоја банка.
Единствен профит ако ја земат под концесија ќе биди шо тој ќе си ја среди салата по сите стандарди и со тоа придобивка ќе има и градот каде ќе добиеме модерна сала по сите стандарди каде МОЖИ НЕКОГАШ ЌЕ МУ КОРИСТИ И НА РК ПЕЛИСТЕР !
Инаку се виде од општината, ако врни пак капи вода од сите страни внатре, се шетаат со крпите и еднаш на 2 години ќе качат некој мајстор на покрив на салата и демек РАБОТИМЕ НА САНИРАЊЕ НА САЛАТА ЛЕВЕЛ 101 :brlav::roker::ojeaa:
Руина е салата моментално, со пробушени тавани, никакво греење, никаков паркинг, видете го паркингот само и се е јасно....
Ако сака па тртлото да си прај нова сала, слободно никој не смеј да му брани, цела касарна е негова, ако сака и најголема сала во цела Европа нека си напрај...

П.С. За Милан Поповиќ изгледа трансферот во Унгарија е Металург, си мислеше Металург е во Маџарска :pos: Каква неспособна управа, на 70% од играчите ги намали платите и после бегале играчите :tapp:
То е то, мора некој да вози коли во градот од 40 000 евра :toe:
Па последната титула со Трифун екипата се викаше Пелистер Кометал. И загреб 10 години го менува името според спонзорот, тоа не е никаков проблем. Само не ми се верува дека сега ќе сака Циле да се спојат клубовите, мислам дека веќе е доцна за тоа.

Najnova vest Rk. Pelister se fuzira so Rk. Rabotnik povejke ne e vardar od miravci sega sme Pelister od staklenata. Site pejat..... ovde mozi nie se raduvame ke gledame Pelister Eurofarm vo liga na shampioni.

Najnova vest Rk. Pelister se fuzira so Rk. Rabotnik povejke ne e vardar od miravci sega sme Pelister od staklenata. Site pejat..... ovde mozi nie se raduvame ke gledame Pelister Eurofarm vo liga na shampioni.
cekaj malce sea prvo od kaj ti e infoto ? vtoro ako pisis samo za da te citirame daj zastani muabeto bese pred ne cela godina deka pelister ke go dobie budzeto na rabotnik a rabotnik ke bidi vtora ekipa na pelister kako primer metalurg 2 znaci ne pisete fuzija i trista gluposti oti daleku e od fuzija

Ja koa vi kazav pred nekolku dena ovde se catalite ebave shankurinjata :D Sto matufi ispadnavte be da mu ibam stopankata

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom