Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
A aljuso pepi naumce kako se imat ponasano? So e do mene to e pravilno ponasanje, taka treba da izgleda zelbata ko ke saka nekoj da pobedi q ne ko nasite ni emocija ni pritisok ni nisto

Najavuvat daleku pogolem budzet od proshlata sezona a gi ispushtat 3cata najdobri igrachi od klubot Kobetic, Popovic i Borjan. Neshto ne mi stima ovde.

Кај има таква најава?

Мене ми личи дека ќе се крати буџетот и ќе останат македонците...

А ако планираат допрва да бараат појаки играчи на пазарот и тоа како ќе се изгорат... Веќе е касно за тоа...

И мене тоа ме чуди и во фудбалскиот клуб и со ракометниот абер немаат нешто да кажат да излезат на прес да го кажат планот и програмата за следната сезона да почнат да купуваат играчи да кажат за припреми за пријателски итн... Шо чекаат секоја година до крајот на Август и Септември да земваат играчи стварно не мие јасно зошто спијат секоја година и мува не ги лази па после ќе потрошат пак еден куп пари за џабе односно ќе немаат слободни играчи плус секоја сезона најдобрите играчи дали фудбал или ракомет бега костурот па после пак на ново со нови играчи и така во недоглед

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Кај има таква најава?

Мене ми личи дека ќе се крати буџетот и ќе останат македонците...

А ако планираат допрва да бараат појаки играчи на пазарот и тоа како ќе се изгорат... Веќе е касно за тоа...

Ete jas ti kazhvam deka planirat mnogu pogolem budzet ova godina od kaj mi e ova informacija nebitno ama e vistinita. A i mislam deka kluchnite igrachi ni si ojdoja samo zaradi sho bea izlazhani ova sezona od mnogu hostpleri vo klubot i mislat deka i v godina ke bidi istata pesna zato i si zaminaja.

Ete jas ti kazhvam deka planirat mnogu pogolem budzet ova godina od kaj mi e ova informacija nebitno ama e vistinita. A i mislam deka kluchnite igrachi ni si ojdoja samo zaradi sho bea izlazhani ova sezona od mnogu hostpleri vo klubot i mislat deka i v godina ke bidi istata pesna zato i si zaminaja.
Па таа иста управа шо викаш хоштсплери лажеше праеле глупости сега и тебе те лажат каков поголем буџет какви црни камења шо викаше северина освен за провизии дали со станови дали со плати и да клецнат нешто од страна за друго не ги бива сите се исто лајно ќе пишат на крајот дека преку 300 илј се потрошени а резултати пак ќе нема пак до четворто место ќе биди успех

Па таа иста управа шо викаш хоштсплери лажеше праеле глупости сега и тебе те лажат каков поголем буџет какви црни камења шо викаше северина освен за провизии дали со станови дали со плати и да клецнат нешто од страна за друго не ги бива сите се исто лајно ќе пишат на крајот дека преку 300 илј се потрошени а резултати пак ќе нема пак до четворто место ќе биди успех

Moe e da vi kazham kako stojat rabotite momentalno pa vashe e sega da vervate ili ne.. A vo uprava najverojatno ke ima promeni.

Moe e da vi kazham kako stojat rabotite momentalno pa vashe e sega da vervate ili ne.. A vo uprava najverojatno ke ima promeni.
Па то ти викам не треба ти да кажиш шо ти кажале шо си слушнал или разбрал туку управата треба да излези на прес и да кажи кој е буџетот планот и пеограмата за работа како и која е целта второ трето место или само пак да се украдат некое евро од елем шо ќе ги префрлат и од општината

Рачунајте, ние години уназад ги испуштаме најдобрите играчи. Да се погодеше некој со мозок досеа екипа за Сеха ќе имавме. Крила Поповић, Маџовски, Јагуриновски па дури и ова шанкурето Гуглета, голман Даниловски, бек Темо па Вујачић, Чурић, во ова категорија спаѓа и она пикерчето од Охрид Тасевски, па тој за сите наши пикери е Турна. Ама то е, се нема мозок.
П. С. Не сум сигурен мислам дека веќе имам пишано за ова кога Томче даде оставка. Во тој момент идеален за тренер беше Тексо. За неговите играчи ако треба чоек ќе отепа, а воедно е строг и бара дисциплина. Идеален беше за кај нас, ама овие бескичмењаците од управата го донесоа Касим двојката. А за сега Тексо е далеку од решение, од ко се напраја оние глупости во Охрид, па по фејсбуци и такви чуда, сега не го бива. Колку и да се надеваме дека Пелистер е пропадната инвестиција се дур не дојди некој со длабок џеб и да ги тргни ситен неспособни од клубот. До тогаш најарно да ја затвориме темата и да не пишиме оти само џабе киниме нерви.

Тие шо сакавме да останат и шо беа носители на екипата Кобетиќ, Поповиќ и Борјан, сите тројца си заминаја и ќе останиме да играме со инвалидите Лековиќ, Стоилевски и Дрогата.
Три пати ќе сме послаби од лани, секоја сезона иста песна е, се менва цела екипа, се носат крајот на Август 3-4 анонимци, кој на јутјуб се напраени мислиш Карабатиќ дојде, а во живо кога ќе го видиш да ти е мерак да го отепаш.
Вака не се прај екипа, ако имаа грам мозок, Металург е распад и продаде 6-7 играчи, да му понудеа иста плата како шо земаја таму сигурно 2-3 можевме да донесиме, плус задржи ги горе наведените тројца, земи пикер и голман и биди си рает. Кога можеја по тренери да фрлат преку 3к кркачи еура, плус сертификати, станој и ред други работи, Рамбо да си напрај плата од четири хилјаде еура , можеја да понудат и за децата од Металург. Па крај краева и кој сака да игра во Пелистер последно време, сите не прочитаја дека сме јојо клуб, перење на пари, политиката заглавена до гуша во клубот, ајт сиктер....
Да почекаме да заигра МЕТЛАТА и во РК Пелистер, па и тоа не е решение, ќе дојдат други Корлевци, Рамбовци, Шамбовци.:kluc::kluc::kluc:

Дали сериозно чекате позитивни промени, од луѓето на кои за асфалтирање на 200 метри улица во строгиот центар на градот, им беа питребни 2 години ?
Сериозни сте бе ? :confused:
Абе баталете спорт и култура, овде се бориме за една лопата асфалт да фрлат во дупките во 2019 год.
Со такви луѓе си имаме работа...
Најпаметно решение е да се намали буџетот и да се спречи корлето и компанија да спичкат уште неколку стотини илјади евра и ова сезона за џабе. То се сериозни пари бе луѓе... Со тие пари една градинка можи да се изгради а то е децениски проблем во градот (чисто како компарација за сумата која се троши).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom