Ракометни трансфери

Член од
12 март 2009
Мислења
21.338
Поени од реакции
17.530
Мислам дека после титулата во ЛШ ке се подразмислат некои играчи да дојдат у Вардар а им се гледа тагата на тие што ке си идат зашто више договориле трансфери додека беше кризата а сеа ако се се среид ке е лошо зашто Вардар го губи костурот на тимот :/
ова за Шипиќ го пишав поради тоа што Нексе одма нашол замена, играч од Србија...играчи има, битно е само да се има некој континуитет, а пред се тренерски...
битно е да се процени реални има ли теоретски шански за Ф4 и 2020, а ако нема да се изврши делумно подмладување на клубот, па здравје 2021 или 2022 пак да се јуриша на Келн

Член од
4 март 2017
Мислења
2.301
Поени од реакции
6.804
Навистина интересен трансфер период за Висла. По трансфер "експериментите" на Пиотр Пжибецки во последните две сезони, Сабате влезе многу посериозно сега. Од клубот си заминуваат дури седум играчи меѓу кои: голманите Вишари и Борбели, бековите Гембала, Ракотеа, Обрадовиќ и Моја, како и пивотот Пиечковски. Можно е заминување и на Марко Тарабохиа.

Ангажираа неколку сериозни имиња меѓу кои поранешниот голман на Загреб Иван Стевановиќ кој доаѓа од швајцарски Кадетен, шведскиот лев бек Филип Стенмалм од француски Аикс како и големата унгарска надеж на левата бековска позиција Золтан Сита кој доаѓа како позајмен играч од унгарски Веспрем. Потоа од Тулуз доаѓа еден за мене многу интересн играч кој имав прилика да го гледам неколку пати сезонава на Арена, Шпанецот Алваро Санчез. Опасен техничар, многу ме интересира што ќе покаже во Висла. Исто така го ангажираа и централниот бек на Шамбери, Шпанецот Нико Миндехија познат по неговите настапи во Сегед. И како последно засилување Леон Шушња од Загреб кој ќе ја комплетира пивотменската позиција со Жабиќ и Сулиќ.

Мислам дека се на добар пат да направат добра екипа, Сабате е добар тренер знае како се работи, останува да видиме каков ќе биде резултатот.

Последно уредено:
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.966
Поени од реакции
9.596
Овој шо го поврзуваа со Вардар ипак во Ваљадолид

Член од
4 март 2017
Мислења
2.301
Поени од реакции
6.804
Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.200
Поени од реакции
4.171
https://kielcehandball.pl/pl/11087/Nowy-zawodnik-PGE-VIVE-Kielce-F-Guillo:-Bez-ryzyka-nie-ma-kariery

Пивотот Ромарик Жуило во Киелце од наредна сезона. Имал активен договор со Нант до 2021, но си заминува 2 години порано. Да им се чуди човек на Пољациве и финансиската моќ која ја имаат.
Не ми се јасни, стварно не ми се јасно. Додуше, ништо не ми е јасно во ракомет. Како може клуб да доцни 5 месеци со плати, сопственикот да кажува дека последниве 3 години имаат проблеми со финансии, да им ги скрати платите на сите за 20% и пак трансфер по трансфер да си реализира.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.254
Поени од реакции
10.615
https://kielcehandball.pl/pl/11087/Nowy-zawodnik-PGE-VIVE-Kielce-F-Guillo:-Bez-ryzyka-nie-ma-kariery

Пивотот Ромарик Жуило во Киелце од наредна сезона. Имал активен договор со Нант до 2021, но си заминува 2 години порано. Да им се чуди човек на Пољациве и финансиската моќ која ја имаат.
Само купуваат и на крај стап. Мислеа со Душебаев и Циндра ќе процветаа па муда маријанова, сеа истото го праат со Кара и со секој ракометар кој можат и не можат да го добијат и пак исти курац. Немаат хемија и атмосфера која е потребна за до титула:)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.966
Поени од реакции
9.596
Неможат да се состават како шо треба лутаат во трансферите еве сеа го земаа Циндрич па го продаваат одма исто и Цупара следен изгледа е Јанц неможат да се екипираат на подолг период
Лагард најверојатно во РНЛ овие Нант тотален ремонт ке доживеат од тренер(потпиша за Спортинг) до играчи игледа

Мартин Велкоски во Еурофарм ( ке биде интересно да се гледа Еурофарм сезонава се надевам ке добијат шанса во ЛШ со вајлд карта иако тоа е тешко со оглед кој екипи све аплицираа за Вајлд)

Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.200
Поени од реакции
4.171
На Киелце некаде 7 играчи му одат, 7 му доаѓаат, кој знае како ќе изгледаат следната година.

За Еурофарм, и јас искрено се надевам на вајлд карта, мислам дека би било добро и за тој клуб и за ракометот кај нас општо. Иако, мислам дека шансите се многу, многу мали.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.431
Поени од реакции
5.982
На Киелце некаде 7 играчи му одат, 7 му доаѓаат, кој знае како ќе изгледаат следната година.

За Еурофарм, и јас искрено се надевам на вајлд карта, мислам дека би било добро и за тој клуб и за ракометот кај нас општо. Иако, мислам дека шансите се многу, многу мали.
Дали и исполнува услови салата во Битола ке треба да се реновира за ЛШ

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.966
Поени од реакции
9.596
Оние од втор ешалон и онака во шупи играа и тоа празни може ке треба да подноват некој работи али тешко да добијат вајлд карта бидејки за тие 8 места се борат екипи ко Кил,Висла, МОнпелје,Нант,Сегед,Кристијанштад,Спортинг овие сите ке лапнат вајлд по мене ги отпишувам Металург,Еш и Арендал како екипи шо немаат ни 1% шанса Шамбери и Магдебург не ке влезат од причина шо Французи 4 нема шанси исто и Германци 3 можно е за Германциве али мислам дека за таа последна ке се одлучат за некој мегу ГОГ,Бидасоа Ирун и токму Еурофарм каде најмногу шанси им давам на Данциве па потоа Шпанциве се на се Еурофарм со минорни шанси за влез во ЛШ барем годинава
овие Металург со кој ум аплицираа коа се распагаат незнам искрено и како Селфос избори директен пласман

Магнусон од следна сезона во Магдебург
Ратајац во Еурофарм
Атман раскина со Хановер

Последно уредено:
Член од
5 април 2013
Мислења
3.402
Поени од реакции
7.073
Оние од втор ешалон и онака во шупи играа и тоа празни може ке треба да подноват некој работи али тешко да добијат вајлд карта бидејки за тие 8 места се борат екипи ко Кил,Висла, МОнпелје,Нант,Сегед,Кристијанштад,Спортинг овие сите ке лапнат вајлд по мене ги отпишувам Металург,Еш и Арендал како екипи шо немаат ни 1% шанса Шамбери и Магдебург не ке влезат од причина шо Французи 4 нема шанси исто и Германци 3 можно е за Германциве али мислам дека за таа последна ке се одлучат за некој мегу ГОГ,Бидасоа Ирун и токму Еурофарм каде најмногу шанси им давам на Данциве па потоа Шпанциве се на се Еурофарм со минорни шанси за влез во ЛШ барем годинава
овие Металург со кој ум аплицираа коа се распагаат незнам искрено и како Селфос избори директен пласман

Магнусон од следна сезона во Магдебург
Ратајац во Еурофарм
Атман раскина со Хановер
Ако одиш по списоците на ЕХФ, тие што се во "првиот список" не значи дека ќе обезбедат пласман туку само дека биле шампиони на својта држава и се пријавиле. Освен првите 10тина на ЕХФ ранг листата сите останати шампиони кои се пријавени немаат гарантиран пласман.

Kajgana Shop

На врв Bottom