Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
pa dogovoren e so psg za sezonata po ovaa uste odamna, taka da bi trebalo da ostane pa posle slednava da ide kaj niv, otkako ke mu zavrsi aktuelniot dogovor so vardar.Гласини или Кристопанс стварно останува и наредната сезона? Сеа свашта ќе се зборува после позитивните вести од денес.
... многу ме нервира кога спортот ќе го поврзат со политика, напротив политиката се меша во спортот, конкретно политиката се меша во успехот на Вардар и сака набрзина да добие бенифит од европскиот успех на вардарците!
Е не се сложуваме тука.Прв спорт кај нас е таму кај што има успех.
Кометал, кошаркарска репрезентација, ФК Вардар, па сега РК Вардар... Ние сме нација што се пали на се што е ин и кул, на се што има успех. Едно време беше за малкумина хит и ватерполо репрезентацијата без Македонец.
Комити се откажаа од навивање за РК и тоа им стои, за некој дамка, за мене нивна одлука, ама за малкумина познат факт. Како за нив, така и јас сум за фудбал > ракомет, ама сум идел и на ракомет кога прв пат заигра Карачиќ и кога Рајковиќ(така ли се викаше) беше главен бек.
Ние како држава немаме стратегија за спорт, во школите немаш правилна работа со деца. Во некои основни се игра само кошарка (пример од кај мене излегоа браќата Стојановски) ама ниеден фудбалер, и Столе како ракометар по грешкаНекаде само фудбал, некаде ракомет, без можност за развивање на децата во повеќе насоки и да се откријат таленти. Дополнително нема услови во школите.
Оверал, не сме ракометна нација.
Линк од пречекот (Арена), утакмицата одма ми ја блокираа по copyright claim од ЕХФ. Ќе ја закачам на vimeo и dailymotion
https://youtu.be/riqCJBf1dI4?t=3914
gi obozavam deckive, lele kako komentiraa, glas izgubi edniov so barsa, mislam i solzi u oci imaa dodeka komentiraa, edno bea so timot, eve kolku e mokjen sportot i kakva prikazna moze da ni pruzi, vidi go ovoj od studio kjuti kjuti ne sfaka i na kraj gleda deka kolegive mu gi najavuvaat i vika, pa ovo je neverovatno, svaka cast ...
cccc, ova ni holivud ne moze da go rezira, ne mozes denes da sretnes vakvo nesto, kakov lester kakvi bakraci, tamu 2 nedeli plata da ne dobivaa u taa sezona koga zemaa titula, sve ke im otidese u kurac nemase ni da treniraat ni nisto, ova e eden od najunikatnite trofei sto gi osvoila nekoja ekipa od koga ja pratam sport, amerikancite za vakvite deshavki imaa dobar izraz, ova bese klasicna Cinderella story. Steta rakometov ne e eksponiran kako sport vo svetski ramki, cel svet ke im simnuvase kapa na deckive, pogolem primer od ova kako se branat boite na klubot, kako se saka eden klub i navivaci, kako se ostava srce na teren Nema.
Пијан не е, ама извештај после петок, 3 дена не е спиенНека му пише бе ајде некој на @Colt Willcox да напише се како шо си знае он рече во вторник ќе се врател не е до толку пијан ваљда![]()