Да не биде дека сакам да сменам тема да им скратам од моментите на слава, навистина браво, подвигот против Барса беше шампионски, Ориги е нешто ко Реј Ален или Ирвинг во НБА кога донесуваа титули за Леброн, најбитните голови кога највише требало тој ги даваше. Баш ми е драго што конечно направија ваков страв и трепет тим, се надевам Арсенал во блиска иднина исто ќе успее да склопи И ЗАЧУВА нешто вакво.
Него друго сакав да кажам, ептен ми е мило што УЕФА смислила правило или ако не е официјално правило, тогаш апелирала за ситуации ко денес. Односно кога влетува некој непожелен гостин на теренот, режисерот и одговорните за преносот, не пуштаат на пренос камерата што го снима тој што влетал, туку прикажува гол или некоја шанса дур не се расчисти се тоа. Со ова, ќе се намали бројот на курви за внимание (машки/женски), што ова го користат да се промовираат и како секунди на славата, а со тоа го нарушуваат текот на натпреварот. Нема да ги има на тв, до помалку очи ќе стигнат, ај оваа денес не може да ја заобиколиш, ама многу други ко тој нашиот на градски прехлани што влета на Јунајтед - Реал, ќе завршат незабележано . Кога ќе видат дека не добиваат потребното внимание, ќе заврши и тој тренд нивни на прекинување натпревари. Да не се сфатиме погрешно, не сум геј, ете убаво што нови цицки и гз улетаа на радарот, ама вакви мигови можат да го нарушат квалитетот на натпреварот. Замислете вашиот тим е во налет тогаш, се дешава ваков испад, и се губи моментумот, ќе пцуете и нема да ви биде сеедно. Браво, што повеќе да се бојкотираат вакви ситуации, и медиумите/порталите отпосле нека не пренесуваат исто и ќе прекинат еднаш засекогаш овие чуда.