Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
После Џене Даконам(178цм) уште еден мега јак штопер поврзан со Арсенал, аргентинецот Валтер Канеман(182цм) од Гремио.[DOUBLEPOST=1558037549][/DOUBLEPOST]
Орнстеин сигурно има проверени информации, не се истрчува туку така. Дали ќе имаме плус 40 на овие 40 доколку влезиме ЛШ, плус пари од продажби, плус пари во буџет на плати никој не знае

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
да се молиме дека Емполи ќе го продаде Бенасер за 16м, имаме клауза од 25% на следна продажба, ке ќариме 4м со тоа буџетот ќе ни се зголеми за 10% на 44м.(y)

Јас како што разбрав, муабетот со 40м е дека ќе ги имаме на располагање плус доколку влеземе во ЛШ, а не дека вкупниот буџет е 40м....

Ама ме утеши, пола буџет ни зависи од една утакмица со Челзи, во исто време тимови како Евертон кој никад не играле ЛШ имаат поголем буџет.

Нема оправдување, ако не влеземе во ЛШ преку ЛЕ, Кронке треба свои пари да даде да му помогне на клубот за наредната сезона да не се мачиме пак со евентуален пласман во топ4 за да ги добиеме парите од ЛШ, оти така е круг во кој ќе се вртиме постојано.

А добро, нели имаше статии за овој фамозен буџет уште во зимата, демек не се реални 40 милиони буџет ( смешка за еден голем клуб, ни еден просечен играч неможе да се купи со тие пари), туку имаше некоја математика од типот: Купуваш играч за 50 милиони евра, му даваш 5 години договор со плата 5 милиони по сезона. Значи, за 5 години играчот ќе те кошта вкупно 50мил+(5х5мил)= 75мил. Поделено со 5 години колку што би му траел договорот, доаѓа уствари дека тој играч те кошта 75/5=15мил. евра годишно.
Не се фаќајте за цифрите, онака се ставени колку да ја доловам поентата.
Некој поупатен да ми потврди дали беше вака? Сигурен сум дека читав негде за ова, само ме мрзи да барам по нетов.

Ќе ви се убацам у муабет.
Наводно, ќе се купува само лев бек и офанзивен што може да покрие за сите тројца напред, нешто налик Ориги, односно замена за Морено и Стариџ, играчи на кои што им истекува договор (значи и нас ни одат играчи за ич пари, не дека не се случува тоа). Е сеа, лани не се збореше ни за ДМФ ни за голман па пак лупнавме луда сума за Фабињо и Алисон поготово. Мајкл Едвардс, ликот кој ја врши таа работа во клубот работи перфектно а и се чува во строгост секој потег на клубот, кога станува збор за играчи кои ги бараат, нешто што не е пример со многу други клубови а е екстремно битно.

Е сега, исто битна работа, Ливерпул и да не троши, има веќе изграден тим, Арсенал тек треба да се гради.
Пак најбитното не си го кажал.
Дали ќе има мал буџет затоа што нема потреба од засилувања или затоа што нема новац :icon_lol:

Пак најбитното не си го кажал.
Дали ќе има мал буџет затоа што нема потреба од засилувања или затоа што нема новац :icon_lol:

Ако мислиш дека ФСГ немаат новац, ондак џабе дискусија.
Дај ми една ситуација кога му ускратиле желба на Клоп со што би ја поддржал тезата, ќе прифатам дека тоа е причина.

Ако мислиш дека ФСГ немаат новац, ондак џабе дискусија.
Дај ми една ситуација кога му ускратиле желба на Клоп со што би ја поддржал тезата, ќе прифатам дека тоа е причина.
Од каде заклучи дека тоа го мислам? :icon_lol:
Погоре викаа дека Ливерпул ќе има мал буџет. Ти се уфрли ама не дообјасни зошто ќе е така :coffee:

Коло Туре беше 1.78, Канаваро исто мислам ако не и понизок исто и Пујол.

just sayin[DOUBLEPOST=1558089841][/DOUBLEPOST]Santi Cazorla back in Spain squad for the first time since 2015.

Последно уредено:
Коло Туре беше 1.78, Канаваро исто мислам ако не и понизок исто и Пујол.

just sayin[DOUBLEPOST=1558089841][/DOUBLEPOST]Santi Cazorla back in Spain squad for the first time since 2015.
Колку ми е мило за Санти, после сите срања што му се случија во Арсенал заслужува се најдобро, на друга страна пак нашиве доктори што му направија бре, се збореше демек среќен требало да биде ако може да оде нормално, втф .... o_O

Колку ми е мило за Санти, после сите срања што му се случија во Арсенал заслужува се најдобро, на друга страна пак нашиве доктори што му направија бре, се збореше демек среќен требало да биде ако може да оде нормално, втф .... o_O
За малку ќе му ја ампутирале. Ама мислам тоа ви шпанија беше не кај арсенал

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

добро почна, лошо заврши, првите 10 кола беше добар, после пропадна.:)

Мертесакер ко главен менаџер на академијата ќе фаќа врски летово да пуштиме уште младинци во Бундеслига.
Вердер, Хофенхаим, Лајпциг и Аугсубрг(Леман е асистент) се тимовите со кои Арсенал би требало да има соработка.

добро почна, лошо заврши, првите 10 кола беше добар, после пропадна.:)

Мертесакер ко главен менаџер на академијата ќе фаќа врски летово да пуштиме уште младинци во Бундеслига.
Вердер, Хофенхаим, Лајпциг и Аугсубрг(Леман е асистент) се тимовите со кои Арсенал би требало да има соработка.

Леман повеќе не е асистент во Аугзбург.

Инаку за двајца ваши играчи се пишува дека ќе бидат потпишани од бундеслигашки клубови, не позајмени.

Леман повеќе не е асистент во Аугзбург.

Инаку за двајца ваши играчи се пишува дека ќе бидат потпишани од бундеслигашки клубови, не позајмени.

Се надевам дека сезонава што следи Емери ќе им даде поголема минутажа на Нелсон и Смит Роу во ПЛ, најблиску се до прв тим и сигурно нема полоши да бидат од Мики и Ивоби.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom