Очекувањата пред епизодава ми беа дека пола од ликовиве ќе погинат, бар овие кои беа у втор ред по важност некако. Јеби га, епизодава ја направија ко секој холиводски филм. Главните ликови не смеат да умрат. Околу битките и немам нешто посебно негативно. Баш добро што беа во темница поприлочно. Нешто што најмногу ми се допадна беа сцените со Лијана, Теон, сите со Арија. Џон и Дени не беа центар пажња, а сите очекуваа да бидат клучни. И тоа ми се допадна. Тоа што не ми се допадна е усвари што биткава со Најт Кинг требаше да биде врвот на оваа сезона и шлагот на тортата на цела серија. Вака најмоќниот непријатал, со кој практично и почнува серијава, кој го градеа полека 8 сезони, го убија без никаква подлабока приказна позди него. Тоа што ми се свиѓа е градењето на ликовите на Санса и Арја, поготово вторава. Уште од пета сезона ми се чини, полека, неприметно ја градеа баш за ова што го напраи. После средбава со Мелисандра, веќе немав сомнеж дека она ќе биде клучна за Најт Кинг. Се надевам последната епизода ќе одвојат дел да појаснат повеќе околку Најт Кинг и Бран. Иначе по расизмот што го протнаа у предходна епизода, мислам дека никои и не очекуваше дека нешто може да се деси со Греј Ворм и Мисанде. Нјаголем минус им е ова.