Кои се најголемите музички легенди во историјава

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Robbie Williams:wink:Ziva legenda,se nadevam deka naskoro ke se vrati na scenata:vozbud:

Tose Proeski...Premnogu rano zgasnata zvezda:(

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
според мене, одговорот на ова прашање е доста едноставен. најголем музичар е оној чии што песни се слушаат со години, па и векови по неговата смрт. такви има многу. на пример...сега ми текнува на скорпионс затоа што нивна песна слушам...на нивните песни во иднина уште многу женски срца ќе се освојуваат. има и многу други такви. да се определи најголемиот меѓу најголемите, сепак е тешко.:toe:

S

StormRage

Гостин
еепа да почнам... Jean Michel Jarre, Vangelis (грк ама...), Kraftwerk, Underworld, Faithless, PPK, Robert Miles, Delerium, The Chemical Brothers, Scooter :), Tiesto, Armin Van Buuren... па после: Jim Morrison, David Coverdale, Pink Floyd...пааааа: 2pac, Eminem, Run DMC, Snoop Dog...Bob Marley... и нешо од околинава: Рибља Чорба, Балашевич, Парни Ваљак,Здравко Чолич ииии Едо Маајка:vozbud::vozbud::vozbud: (толку од мене)

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Mozart, Beethoven, Luciano Pavarotti, The Beatles, Elvis Presley, Michael Jackson, Queen, Aerosmith, Bon Jovi, Deep Purple, Guns N' Roses, Iron Maiden, Led Zeppelin, Nirvana, Nightwish, Robbie Williams, Scorpions, U2, Whitesnake, Black Sabbath, Celine Dion, Tose Proeski.

За мене овие се легенди

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
Мора ли да е умрен бе :tapp::tapp: за да е легенда.Џексон беше легенда и пред да умре:toe:
ја не реков дека е умрен туку реков дека не е у историјата на музиката коа ке помине некое време се разбира дека тиесто ке има место во историјата на музиката сеа за сеа не е ни умрен (пупу не дај боже) не е ни во историја така да не се киксај мн мн кажи си свое соодветно мислење на темава :salut: да беше темата која е ваша музичка легенда тогаш се знае кој ке стаев ама вака :tapp::tapp: bob marley

Член од
12 март 2009
Мислења
20.719
Поени од реакции
16.931
Мислам дека се,

Угро,
Некст Тајм,
Паркети,
Верица Пандилоска,
Тања Савиќ,
Славица Чуктераш.

Додека

Мејден,
Металика,
Дип Парпл
и
Томс Џонс

ништо не се.:pipi:
greska si, na Tom Jones javno mu dale kompliment deka e najgolem mnogu od velikanite, Sinatra, Elvis, Ringo... toj e naroden covek, od rudarsko semejstvo ( no ne rabotel vo rudnik bidejki kako dete prelezal TBC); karierata ja zapocnal na 17g taka sto od sabajle rabotel vo fabrika za hartija a navecer peel vo kafani; rabotel i kako prodavac na pravosmukalki po domovite; pocnuva 1962g so grupata Senatori koja potoa se transformira vo Squires; vo taa grupa bese i golemiot tapanar Chris Slade (podocna ACDC), se do 1969, koga Squires se rastura; Tom Jones bosovite na Decca go prekomanduvaat od Rock vo Pop, so naglasok na TV show emisii i koncerti vo Vegas so golem Orkestar;za razlika od ostanatite muzicki zvezdi Tom Jones nikogas ne go prifati imidjot na hipi dvizenjeto, drogata i javnite skandali; iako e eden od najgolemite sex simboli toj e vo 52godisen sreken brak i pokraj vonbracniot 23g sin, za kogo se dozna minatata godina a Jones i napisa pesna na izvinuvanje na soprugata.. edna od karakteristikite na Tom Jones e deka nikogas ne koristi playback...

Член од
14 јануари 2009
Мислења
359
Поени од реакции
21

Wolfgang Amadeus Mozart ( 1756 - 1791 )

Не е само најголема музичка легенда, туку и најгенијалниот ум кој се родил воопшто.

Ошо

I like to disturb people.
Член од
23 септември 2009
Мислења
73
Поени од реакции
5
според мене, одговорот на ова прашање е доста едноставен. најголем музичар е оној чии што песни се слушаат со години, па и векови по неговата смрт. такви има многу. на пример...сега ми текнува на скорпионс затоа што нивна песна слушам...на нивните песни во иднина уште многу женски срца ќе се освојуваат. има и многу други такви. да се определи најголемиот меѓу најголемите, сепак е тешко.:toe:

Моцарт, Бетовен, Паганини , Штраус...................Ингви Малмстин :smir: (жив)

Мислам дека се,

Угро,
Некст Тајм,
Паркети,
Верица Пандилоска,
Тања Савиќ,
Славица Чуктераш.

Додека

Мејден,
Металика,
Дип Парпл
и
Томс Џонс

ништо не се.:pipi:
А ти да научиш англиски ...Па да слушаш МУЗИКА............

Kajgana Shop

На врв Bottom