Кои се најголемите музички легенди во историјава

• Креатор на темата Креатор на темата kirecvetkov92
  • Време на започнување Време на започнување
роберт плант со Лед цепелин
Фреди меркјури со Квин
Дејвид Ковердеил со Вајтснејк
Џими Хендрикс
Елтон Џон
Џон Петручи со Дрим Тиатар

Мислам дека се,

Угро,
Некст Тајм,
Паркети,
Верица Пандилоска,
Тања Савиќ,
Славица Чуктераш.

Додека

Мејден,
Металика,
Дип Парпл
и
Томс Џонс

ништо не се.:pipi:

си ги заборавол нокаут,врчак ноне,елвир,јован.

Беси Смит, Луј Амстронг, Дјук Елингтон, Били Холидеј, Скип Џејмс, Нина Симон, Чарли Патон, Сони Бој Вилијамс, Сон Хосе, Роберт Џонсон, Чарлс мингус, Мајлс Дејвис.....

Apsolutno spored mene NAJgolema legenda u muzickava scena u istorijata e SID VICIOUS - basistot na Sex Pistols.Takov tip so postoel u toa vreme:tapp:.Cista bolest.Takov covek ednas imalo i nikogas povekje.RIP SID
vicious-sid-live-6500029.jpg

така е! најмногу гО ценам..

тОше некој го кажа?

дефенитивно МАДОНА!!!она е една и единствена

сид вишс.
боб марли.
џими хендрикс.
џенис џоплин.
фреди меркјури.
тоше.

Според мене, малку треба да се подстесни темава, бидејки многу луѓе тука измешаа музички легенди, со музички генијалци.

За музички легенди едноставно треба да побарате и да видите кој биле најславни и кој оставиле најголем впечаток во нивната изведба кај луѓето и оние кои имале највеке продадено плочи дискови цедеа и што ти знам. Знам дека ке речете дека не мора да има има удел тоа колку records некој продал ама едноставно таа бројка кажува колку луѓето ги сакале. Според мене тоа се музички легенди.

Но !!!!!

Музички генијалци е сосем различен поим од музичка легенда. Па немој да ми кажува некој што само знае да пее а не знае еден текст да напише или не знае еден акорд да фати на гитара или клавир да биде музички генијалец. Или пак некој што зајдува на гитара или некој друг инструмент да биде музички генијалец.

Во почетокот на темата беа многу измешани овие поими и само заради тоа го напишав ова.

Според мене музичка легенда е Michael Jackson (од страна гледано на музика а не на силување дечиња).

Музички генијлци: Пишете на Google CLASSICAL MUSIC и ке ви стане јасно. Едноставно не можам да издвојам личност од класичната музика за која би рекол дека е најдобра. Но за еден човек гарантирам дека ке биде дел од тоа вечно друштво Hans Zimmer. - преку 1000 напишани soundtracks za 100 филмови од денешниот свет. Човеков е БЛЕСАВВВВ.
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Елвис Присли,Лид Зепелин,Џими Хендрикс,Енрике Енглезиас,Еминем,Пинк Плоуд,Дарон Гибсон(не е многу познато име ама според мене добри песни има:)).

МАЈКЛ ЏЕКСОН.

Многу е нереално шо откако скандали испаднаа за него поретко се спомнува во овие листи, срамота. Во периодот од 2000 година и нагоре Мајкл од музички господ почнаа да го сметат за сатана :) и сите се прават како никогаш да не се го сакале, а уште е најпродаван артист у музичката индустрија

Still, I give you a smiley face

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom