Фала, Фала, да се враќа
![Намигнување ;) ;)](/styles/default/xenforo/smilies/wink.png)
. . .
Не сум јас толку голем, ама може веќе пристојно да живеам само од дивиденда . . .
А капиталната добивка да се калапи . . . јас ова го сметам за бизнис, а не за додатни приходи . . . Како почнав добро е што сум тука
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
.
Учев од поискусните, читав и не се инаетев туку се обидував да ги разберам подобрите што сакаат да ми кажат . . . Хрватите беа закон . . ., а денес
@Zagrepčanec ќе ви ја прераскаже цела пиварска индустрија, а останатите место да научат нешто тие се инаетат . . . како и да е . . .
Boki ne se nerviraj odma nego spodeli
na sto najmnogu si se zaebal za kar na forunov eden kup ribari ima
Од 2009 до денес играм скоро перфектно, жал ми е што не ставив повеќе на ТНБ на 1700 денари, па да ги свртам неколку кратно . . . таа прва порасна во 2013 година неколкукратно . . . .
Инаку јас стартував со огромни загуби од 85% во 2007 година. Во бројки некаде околу 60.000 евра... Макошпед(3200), Тетекс(6000+), РЖ, Жито Вардар . . . И не ми е жал за тие тешки загуби по мене, туку зошто во 2012 не го вложив целиот кеш во ТНБ... Многумина во 2007/08 изгубија пари и се откажаа . . . . јас продолжив, но овој пат со ум и без еуфорија и емоции . . . . .
Лесно е да се јуначиме денес кога имаме 5 години по ред константен раст, а каде ќе бидат јунаците кога ќе удри корекција. Дали тогаш ќе ја бараат СТБ на 40$ или ќе се туфкаат како не излегле на 20$ . . .
Има еден лик кој ми поебал многу пари, гледам се врати на форум и на берза . . . во прво време му се лутев, но после ја сфатив неговата цел и функција, а со тоа научив да ја гледам берзата и од малку подруга перспектива . . . И сакам да го читам тој лик без разлика која улога ја толкува . . .
Убава беше темата без ТПЛФ...
И да знаеш дека е така, џабе трошење време . .
Топлификација е жална тема . . . Има многу заглавени луѓе таму . . . Хаџи Мишев главниот манипулатор си ќути . . .
Горд сум да себе што за Топлификација ги предупредував луѓето цели 7-8 години . . . можеби некој спасив . . . но имаше многу тролови кои одработуваа по форуми . . .
Сега ги нема ни Хаџи Мишев, а ни троловите . . . но има писмоносци . . .
Криминал може и да има, но тој е од сите инволвирани, а не само од Русите . . .
А друго рационално решение освен активен стечај за ТЕТО нема . . .
Ама луѓето уште ги манипулираат да пишуваат писма, е сега сигурно Заев ќе му каже на Хари . . . Спаси го Хаџи Мишев, а ти удави се
.[DOUBLEPOST=1553618103][/DOUBLEPOST]Ај во 2017 беа нови, ај во 2018 беа концентрирани на НАТО и ги оправаа проектите, па нели 2019 е економска година ??? Работи ли нешто владата ???
Капитални инвестиции реализирани само 3,5% . . .
За ова господа ни НАТО, а ни ЕУ не ви помага . . . работа сака а не тротинети и фацебук . . .
https://denar.mk/201506/ekonomija/analiza-kapitalni-investicii-za-dva-meseca-realizacija