Формула 1 - сезона 2019

• Креатор на темата Креатор на темата JagodicaBobica
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за сезоната 2019?

• Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.
eheheheheh throw back na siite muabeti za mercedes i nivnite timski naredbi od fanovite na ferari, i eve denes prva trka, PRVA ej, vetel za sekunda pospor, 4rti ej, ne e ni na podium, i mu zabranuvaat na negoviot timski kolega rutinski da go pomine.
Klasicno mocanje vo usta, i bukmark do slednata timska od mercedes. :kafence:

Inace brao za botas, mozda i najbolja trka izvozena mu e ova u kariera, pa uste i koa rece na timsko radio deka saka i bod plus za najbrz krug, pukanje od samodoverba, i ko slag na trota, go dobi toj poen otkako verstapen izvoze najbrz krug na 4 do kraj ako ne se lazam. (y)
Prva trka e, ke vidime na sto sme u idnina ama ako mercedes stvarno tolku otskoknuvaat ondak ostanuva da se krstime u finecov za nekakva neizvesnost, eventualno u inatot i pobednickiot karakter na verstapen, iako cisto sumjam deka ke ima takvo rivalstvo ko na luis i rozberg kaj mercedes, tamu postoese mrznja i rivalstvo, finecov nekako deluva epten pottcineto otkako dodje tuka i si go prifati glatko faktot deka e vtor vozac, pa mali se sansite nesto slicno da gleame.

После прва трка мои впечатоци:
- Хондата конечно може да парира. Сериозен пакет имаат заедно со РБ. Очигледно целиот шит околу Хонда МекЛарен го правеше и нивната крнтија од шасија.
- Лично за Ферари сум, но Ферари најголемо с*ање на првава трка. Најпрво со перформанси па и со стратегијата на Ветел, кој к*р го тераше да влегува во 14-15 кој и да беше круг. Врвот беше тимската наредба. На прва трка ова да го правиш? Не заслужуваат ни да конкурираат за титула на ваков начин. Леклерк можеше слободно место да напредува, ама Ферари аматери форсираат шофер кој пак трагичар ќе им биде (се надевам дека грешам)
- Чудна ми беше одлуката Мерцедес да го повика Хамилтон во пит до Ветел. Изгледа сепак им фуфкаше од Ферари да не ги поебат со стратегијата.
- Лудница ќе биде во средината и крајот на гридот. За разлика од лани мислам дека сепак намалено е влијанието на dirty air. Имаше следење поприлично, барем мој впечаток.

Последно уредено:
eheheheheh throw back na siite muabeti za mercedes i nivnite timski naredbi od fanovite na ferari, i eve denes prva trka, PRVA ej, vetel za sekunda pospor, 4rti ej, ne e ni na podium, i mu zabranuvaat na negoviot timski kolega rutinski da go pomine.
Klasicno mocanje vo usta, i bukmark do slednata timska od mercedes. :kafence:

Inace brao za botas, mozda i najbolja trka izvozena mu e ova u kariera, pa uste i koa rece na timsko radio deka saka i bod plus za najbrz krug, pukanje od samodoverba, i ko slag na trota, go dobi toj poen otkako verstapen izvoze najbrz krug na 4 do kraj ako ne se lazam. (y)
Prva trka e, ke vidime na sto sme u idnina ama ako mercedes stvarno tolku otskoknuvaat ondak ostanuva da se krstime u finecov za nekakva neizvesnost, eventualno u inatot i pobednickiot karakter na verstapen, iako cisto sumjam deka ke ima takvo rivalstvo ko na luis i rozberg kaj mercedes, tamu postoese mrznja i rivalstvo, finecov nekako deluva epten pottcineto otkako dodje tuka i si go prifati glatko faktot deka e vtor vozac, pa mali se sansite nesto slicno da gleame.

Онака ко за последен коментар на темава, глеаш дека сите „анти мерцедес“ јадеа и јадат гомна за секоја тимска наредба, особено на Ферари, па еве и денеска, така ?
Прашувам пошо пробувам да сфатам дали си куртон озбилно или со сила се праиш

Прочитав интересен коментар па ме заинтересира... зошто уствари Леклерк побара дозвола да претекне? Зар дозвола се бара за вакви потези, ама очигледно е што се случува во Ферари внатре.
После одењето на Алонсо мислев за Леклерк ќе почнам да навивам ама самиот менталитет ми стануваат одбивни ме тераат да си терам накај Ферстапен :cautious:

Ферари :pos:
Слично како ултрасот и јас планирав да бидам за леклерк бидејќи сакав да докаже дека себ е тиња возач ама џабе. Трагично е ова што се дешава со ферари, кога веќе не планираа да го пуштат леклерк најпаметно беше да го викнат во пит и да му дадат нови гуми за да го брка поенот. Аматери класични.

Мислам дека ботас ќе атакува на тотула годинава счушнете го тимското радио после финишот. Прописно ги испцу сите :pos:. Веројатно не е задоволен веќе со улогата на втор возач.

Без алонсо годинава ќе навивам за ботас, рикијардо и леклерк. У принцип за андердогс. Исто, иако не го сакам верстапен, сакам сеџонава да ја заврши пред лиглето германско.

Мене уште ме чуди како немало "Valteri, Luis is faster than you"

Онака ко за последен коментар на темава, глеаш дека сите „анти мерцедес“ јадеа и јадат гомна за секоја тимска наредба, особено на Ферари, па еве и денеска, така ?
Прашувам пошо пробувам да сфатам дали си куртон озбилно или со сила се праиш
ke ti odgovoram so slicno prasanje, a se odnesuva na boldot bidejki znam deka temava redovno si ja pratel.
Zasto so sila ti se prais sea slep i glup ? Ili dali si slep i glup ? Ili pa patis od demencija, ne znam.
Bidejki sve sto e u toj post, e iscrtano nanazad vo temava za prethodnite sezoni a ti toa si zaborail, vo mal milion diskusii za timski naredbi, koga istite se slucuvale, i nacinot na koj odredeni faci razmisluvale koga toa go pravele mercedes, i koga bese jasno deka toa go pravi i ferari, ili ke go pravi ferari ( deka imase i takvi sto ubeduvaa deka toa nemalo sansa da se desi ).

U pravo si za edna stvar, site ste edno koga e u prasanje Luis i mercedes, ama daleku od toa deka site isto ste razmisluvale, koga stanuvalo zbor za ferari, ko vcera da bese, koga tuka im pisuvav na par lugje sto se za ferari, deka koga ke dojde vreme za timska naredba, ferari u prva prilika toa ke go napravi, deka lesno im bese da diskutiraat vo situacija koga mercedes prvi imaa potreba za toa.

Sea imame nova sezona, e za razlika od lani koga mercedes prvi pocnaa so timski naredbi i se krevase uzbuna od fanovi cij tim gi izmisli istite, sea toa go pravi ferari, i koga go prai toa ferari ? Koga vetel e 4ti, i e sam start na sezona. :facepalm::facepalm::facepalm: Ejjj za 4to mesto isteraa timska naredba :pos:, u prva trka. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Sum videl mal milion sramni timski naredbi, ovaa kotira gore visoko, na vrvot. Prvo mesto ubedlvio trganjeto na baricelo za shumi, u zaden sviok, kade slucajno ili ne, povtorno stanuvase zbor za ferari. Sea e vistinskot moment za navednuvanje glava i tonenje u sramot prireden od ferari, ali da, sea site jadele gomna za sekoja timska naredba, haa haa, normalno, otkako do grlo im go nadenaa od ferari, i uz put im rekoa, izvinete sto go ispusivte po greska, ama ova pak ke se povtori.

Добро бе да му ебам мајката зар е битно кој прв почнал дали Ферари или Мерцедес? Скроз небитно исти говна се, некои поголеми некои помали. Побитно е кој ќе прекине со таквите наредби. И да се има усул, на факинг прва трка дадоа тимска наредба...

Добро бе да му ебам мајката зар е битно кој прв почнал дали Ферари или Мерцедес? Скроз небитно исти говна се, некои поголеми некои помали. Побитно е кој ќе прекине со таквите наредби. И да се има усул, на факинг прва трка дадоа тимска наредба...
pa toa e fintata, sto ne e bitno, toa mi e i poentata, deka site vo daden moment i poterba, ke go praktikuvaat ova, iako ima momenti koga moze i da se izignorira, ko denesniov na primer, za faking 4to mesto.
Leklerk mozese da pomine, vetel da smeni gumi, da napravi najbrz krug i poen plus da ima, totalno nepotrebno blamiranje bese ova denes, ke razberam za podium bar da stanuvase zbor, ama za 4to ? U prva trka ?
Zasto pobogu ? Ova mislam deka ni mercedes nemase da go napravat, barem ne vo prva trka od sezonata.

Ако биде слична разликата и на следните 2 трки помеѓу Мерцедес и Ферари + Ред Бул, тогаш целиот товар останува на Ботас да ја спаси сезоната. Само дали има муда како Розберг да го предизвика и победи Хамилтон.
Нема знаење

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Ботас може да освои само ако Хамилтон има многу пехови годинава (нормално ако Мерцедес имаат доволно добар болид), иначе да го победи лично со шоферски перформанс, ај да не речам нема шанси, али многу тешко. Розберг беше подобар шофер од Ботас и поискусен, а и тој искористи неколку пехови на Луис таа година и успеа да го добие.

Ботас има некои патеки што му лежат и знае да издоминира како никој друг, но има некои (повеќето) што не му лежат.

Мизерна трка за Ферари беше ова. И со перформансите и со бламот со тимската наредба. Како нивен навивач оптимизмот ми е скоро на нула дека ќе му ја земат титулата на Мерцедес оваа година.

Ботас заслужи ваква победа. Ама мислам дека нема квалитет за да биде шампион. Многу е голема разликата меѓу него и Розберг кога веќе ги споредуваме. Ако Хамилтон биде значително подобар од него на следните 2-3 трки сигурен сум дека пак ќе почнат тимските наредби и во Мерцедес и Ботас пак ќе си биде истиот потрчко.

eheheheheh throw back na siite muabeti za mercedes i nivnite timski naredbi od fanovite na ferari

Да, трагичен е моментов зошто како што имаш пишано е и прва трка ама не глеам поддржувачи на Ферари да се праат глупи и да викаат дека не е како што изгледа, па уште помалку и да го правдаат срамниов потег.

Да, трагичен е моментов зошто како што имаш пишано е и прва трка ама не глеам поддржувачи на Ферари да се праат глупи и да викаат дека не е како што изгледа, па уште помалку и да го правдаат срамниов потег.
peja, koj zbori za sea, pa sea nekoj ako izleze i ova go pravda, neka se obesi na prvoto drvo sto ke go vidi.
Zboram za dvojnite arshini vo pogled na timskite naredbi vo minatoto, ne za sega, ova sega ednostavno gi zamolci takvite, sto mislea deka ferari se razlicni od mercedes, i luis e razlicen od vetel. Koga go spomnav posledniov, veke ima trpeno vakvi sramovi vo red bul, istiot trend sega prodolzi i tuka.
Ali ova od vcera zasluzuva posebno mesto u tie blamovi za timski naredbi, prva trka, 4to mesto, nikad ova nema da go razberam, ko so sila da mu se serat na brendot.
Ova scenario ne veruvam deka nekoj drug ke go isterase vcera, luis prilicno sum ubeden deka ke menjase gumi i ke idese na dopolnitelen poen za najbrz krug.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom