Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.125
Поени од реакции
13.227
Баш го гледав интервјуто на Васко со Гордана Силјановска и ми се допадна интензитетот на спротиставност и директни обиди да се деградира соговорникот, во споредба со Канал5 каде што дебелата на Заев му вика "ајде сега премиере да им појасниме на гледачите да не се во заблуда", тука Силјановска цело време беше напаѓана до ниво на ароганција, кое патем на моменти беше достигнато, но жената во никој момент не се фати во јамка, напротив изјасни мошне истрајни и доследни ставови. Би сакал да видам емисија каде што и Заев ќе биде вака напаѓан, а не пред емисија да се договараат кои прашања може да се постават, кои не, за како прваче да си научи убаво што да каже. После тоа, баш ми текна да се консултирам со едно другарче што трча по штабови за Сдсм, а го сметам за човек со малку поквалитетни ставови од обичните испрани партиски мозоци, и ми вика дека е свесен дека Силјановска е каде каде поквалитетен кандидат од Стево, и дека ако било обратно сценарио Силјановска да била кандидат за Сдсм, победата би била најубедлива досега, но и секако уверен бил дека Сдсм ќе победел. И со ова уште еднаш вака со искрени муабети на кои не можам ништо да замерам, бидејќи пред се ценам искреност, ми се разјаснува тоа дека луѓето ги заболе стапот кој е кандидат, ниту што тој има во својата агенда ниту каков профил на човек е, и Амди Бајрам да го кандидираа Сдсм, тие пак ќе гласаат за нив, секако во потполност важи и обратното сценарио.

Друга работа, постојано низ годинтие и со една и со друга влада, гледам сечат црвени ленти, се фалат насекаде, како донеле вода/струја до некое населено место, како гасовод направиле, како канализација средиле. Алоооооо господа 2019 сме, наместо да се пикнете во глувчова дупка од срам дека досега ништо не е превземено, и безчујно да им овозможите на луѓето основни услови за живот и егзистенција на толку даноци и украдени пари,вие правите спектакал како кујзнае што да сте направиле.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.904
Поени од реакции
83.110
Баш го гледав интервјуто на Васко со Гордана Силјановска и ми се допадна интензитетот на спротиставност и директни обиди да се деградира соговорникот, во споредба со Канал5 каде што дебелата на Заев му вика "ајде сега премиере да им појасниме на гледачите да не се во заблуда", тука Силјановска цело време беше напаѓана до ниво на ароганција, кое патем на моменти беше достигнато, но жената во никој момент не се фати во јамка, напротив изјасни мошне истрајни и доследни ставови. Би сакал да видам емисија каде што и Заев ќе биде вака напаѓан, а не пред емисија да се договараат кои прашања може да се постават, кои не, за како прваче да си научи убаво што да каже. После тоа, баш ми текна да се консултирам со едно другарче што трча по штабови за Сдсм, а го сметам за човек со малку поквалитетни ставови од обичните испрани партиски мозоци, и ми вика дека е свесен дека Силјановска е каде каде поквалитетен кандидат од Стево, и дека ако било обратно сценарио Силјановска да била кандидат за Сдсм, победата би била најубедлива досега, но и секако уверен бил дека Сдсм ќе победел. И со ова уште еднаш вака со искрени муабети на кои не можам ништо да замерам, бидејќи пред се ценам искреност, ми се разјаснува тоа дека луѓето ги заболе стапот кој е кандидат, ниту што тој има во својата агенда ниту каков профил на човек е, и Амди Бајрам да го кандидираа Сдсм, тие пак ќе гласаат за нив, секако во потполност важи и обратното сценарио.

Друга работа, постојано низ годинтие и со една и со друга влада, гледам сечат црвени ленти, се фалат насекаде, како донеле вода/струја до некое населено место, како гасовод направиле, како канализација средиле. Алоооооо господа 2019 сме, наместо да се пикнете во глувчова дупка од срам дека досега ништо не е превземено, и безчујно да им овозможите на луѓето основни услови за живот и егзистенција на толку даноци и украдени пари,вие правите спектакал како кујзнае што да сте направиле.
Васко Ефтов е глуп шабан кој мисли дека е виспрен новинар без влакна на јазикот, само затоа што ги прекинува соговорниците поставувајќи им едно те исто прашање се додека не му одговорат како што он сака. Не е он таков новинар, само е непристоен.

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.809
Поени од реакции
7.107
Васко Ефтов е глуп шабан кој мисли дека е виспрен новинар без влакна на јазикот, само затоа што ги прекинува соговорниците поставувајќи им едно те исто прашање се додека не му одговорат како што он сака. Не е он таков новинар, само е непристоен.
Мислам дека станува збор за Васко Попетревски.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.904
Поени од реакции
83.110
Агенцијата за електронски комуникации ќе купува пенкала со светкав столб од циркони кои во малопродажба чинат околу 50 евра едно. Агенцијата планира да набави дури 250 вакви пенкала кои би чинеле до 12.000 евра. Во огласот кој е објавен на 7-ми март и треба да се реализира на 28-ми, АЕК за репрезентативен материјал планира да потроши вкупно 29.000 евра.

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Агенцијата за електронски комуникации ќе купува пенкала со светкав столб од циркони кои во малопродажба чинат околу 50 евра едно. Агенцијата планира да набави дури 250 вакви пенкала кои би чинеле до 12.000 евра. Во огласот кој е објавен на 7-ми март и треба да се реализира на 28-ми, АЕК за репрезентативен материјал планира да потроши вкупно 29.000 евра.
Епа нели, дојде живот. Ова неможат да го спречат, кој ти бројчаник кој ташаци. хаха

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.904
Поени од реакции
83.110
Епа нели, дојде живот. Ова неможат да го спречат, кој ти бројчаник кој ташаци. хаха
Кој ти е проблемот на тебе?
Јас ја постував веста како позитивна. Глеј колку се убави пенкалата.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
I sto ti e tuka cudno. Denes imas Makedonci i Severdjani so potpis so se, crno na belo. Jazikot koj go zboruvaat Makedoncite e oficijalniot jazik na R. Grcija. Drugite zboruvaat severdjanski koj e eden od dvata sluzbeni jazici vo R. S. M. E sega ako razbiras ti grcki ili smetas deka se srodni jazici so severdjanskiot toa e drugo inaku ministerot tocno si kaza. Nasiot so jazikot na Makedoncite nema nisto zaednicko. Ne ni spagja vo ista grupa na jazici.
A kako ke go ojasnish "Katalaveni Makedonika" i "Katalaveni H(E)linika..".Makedonika" e severnogrchki dijalekt ili shto, a nema "Katalaveni vulgariki". Ostaj ti oficijalno ova ona. A Dimitrov mora da go kazhe ona shto mu e vo skriptata si go chuva lepcheto i familijata. Jas lichno ne go svakjam seriozno. Prdesh na veter i nishto poveke.

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Кој ти е проблемот на тебе?
Јас ја постував веста како позитивна. Глеј колку се убави пенкалата.
Кај виде да имам проблем?
Само напоменав дека дојде живот, живот на циркончиња и телешки фотелји зер чанти од крокодил се демоде.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Холокаустот не е само еврејска традиција, тoj е и нешто повеќе - Зоран Заев 2019 - IQ 33 !!!! :pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Ај, не му е прв пат...

Да се потсетиме; кога беше изведено свеченото подигање на знамето од НАТО пред зградата од Владата, дотичниот лик „одвали„ една тешка мисла, велејќи: „...Да не се лажеме...„....:lolzz:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ај пустиот толку му сече ама што прават тие 51104645 советници, пардон паразити што ги пишуваат говориве, ваљда се пратени да делат флаери за Стево

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom