Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Две различни јаки дебати на разни канали,одат сеа у момент .....:shook::shook::shook:

Чепреганов или Даре вс Палчо ....ШО ДА ГЛЕДАМ .......

Како е можно ниту еден од ДУИ да не се обвини и осуди?

Исто беше и со прошлата власт, кога ги ослободија од воени злосторства, кои се далеку поголеми зла од било какво крадење. Едноставно, тие се бели мечки, заштитени при било која власт. Најверојатно тоа е индиректен диктат и од ЕУ/САД.
Постојат и кај Албанците одредени кругови кои ова го гледаат и се бунат, ама исто така или добиваат закани како Арсим Зеколи, или како други критичари (Мухамед Зекири) си нашле закрила.

Толку беше со СЈО.А и со бомбите,ги деактивираа,било поминало.А кога ќе ми текни како северџаниве се палеа на трите грации,демек ево кај да е правдата ќе блесни во вукојебинава.Се шо им остана на северџаните се железните опинци.
Според тебе која е причината што не си лежат криминалците од дпмне?

Аман, уште ли ја оправате Северна Македонија? Земете директно од договорот за „укинување“ на СССР - СССР како субјект на меѓународно право и геополитичка реалност го прекратува(прекрати) своето постоење.

Исто беше и со прошлата власт, кога ги ослободија од воени злосторства, кои се далеку поголеми зла од било какво крадење. Едноставно, тие се бели мечки, заштитени при било која власт. Најверојатно тоа е индиректен диктат и од ЕУ/САД.
Постојат и кај Албанците одредени кругови кои ова го гледаат и се бунат, ама исто така или добиваат закани како Арсим Зеколи, или како други критичари (Мухамед Зекири) си нашле закрила.
Повеќе си мислам дека повеќе ќе им служат како такви, нечисти и криминалци, подобро ќе ги контролираат, полесно се пазарува со нив.
Да не ги преценуваме дека се некакви играчи на САД.
Реално на САД не им треба албанска партија на власт за да ги постигнат нивните цели, можат директно кај македонската партија да влијаат.
Целата администрација што ја вработија или со непотизам или со давање по 5000 евра за вработување. И вмро ќе вработеше така албанци.[DOUBLEPOST=1551899711][/DOUBLEPOST]
Edno opshesvo za site!
Едно општество за сите ќе беше ако ќе затворија некој криминалец албанец.

Bas me interesira kako ke napravea mnozinstvo ako ne dobieja nad primer 20 pratenici. Ke izmisleja uste 30. Fakt e deka na poslednite izbori SDSM dobi 49 pratenici...
Така е. Ако не освоеа ниту еден пратеник, не верувам дека ќе составеа влада. А ДУИ зошто не коалицираше со победникот? Нели тие тоа го бараа. Жестоко.[DOUBLEPOST=1551900489][/DOUBLEPOST]
Тие се невини. Бегаат од криминал како ѓавол од крст.

Последно уредено:
Така е. Ако не освоеа ниту еден пратеник, не верувам дека ќе составеа влада. А ДУИ зошто не коалицираше со победникот? Нели тие тоа го бараа. Жестоко.
ете јас ќе ти кажам зошто не коалицираа со ДПМНЕ. Заради што им се може.... Ако не поднеси тужба во Стразбур... Завршена приказна е тоа пред 2 години...

Според тебе која е причината што не си лежат криминалците од дпмне?
Потсети ме за кои дела мислиш? Не се сеќавам дека има обвиненија за криминал.[DOUBLEPOST=1551901397][/DOUBLEPOST]
ете јас ќе ти кажам зошто не коалицираа со ДПМНЕ. Заради што им се може.... Ако не поднеси тужба во Стразбур... Завршена приказна е тоа пред 2 години...
Го вртиш муабетот. Велам дека друг некој замислил што ќе биде. И што да реализира.

Ако по некоја случајност ова чудо стане претседател на државата, Иванов ќе ни изгледа како професор по квантна физика во според со неа.

:pos::pos:

Кај ги наоѓаш бе видеава се умрев од смеење... :pos::pos::pos:

Какви битанги се кандидираат за претседател само.
Оваа треба да се кандидира за претседател на старечки дом...:D:eek:

Bas me interesira kako ke napravea mnozinstvo ako ne dobieja nad primer 20 pratenici. Ke izmisleja uste 30. Fakt e deka na poslednite izbori SDSM dobi 49 pratenici i pokraj toa sto samo teski ama stvarno teski idioti so teska mentalna poprecenost ne mozeja da vidat sto ke sleduva potoa. E sega ako stvarno ima tolkav broj na retardirani vo republikata so pravo na glas ili gragjanite i pokraj se se odlucile deka toa e podobra opcija kazuva samo deka nie ne sme kadarni da imame drzava. I so pravo ni ja odzedoja. Sega imame teritorija i toa onaka kolku da se reci.
требаше да гласаат за Груевски
тоа ќе беше паметниот неретардиран потег
:lolzz:

Ако по некоја случајност ова чудо стане претседател на државата, Иванов ќе ни изгледа како професор по квантна физика во според со неа.

:pos::pos:

Шета стварно што ја тераат да се глупира вака, реков пред некое време дека ќе се извалка во кампањава, голем почит имам за женава...

То е...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom