Premier League - Season 2018/2019

Шампион за 2018/2019 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    264
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 март 2010
Мислења
15.362
Поени од реакции
26.381
Ама каде ќе ги ставиш? Место кого? Стопер нема да земат. Ќе го чекаат Гомез да се управи. Супер ќе биди да ги сменат Ловрен и Матип ако ништо друго ама познавајќи го Клоп и нив ќе ги остави. Плејмејкер веќе рековме нема место. Ќе ги чека Кеита и Окс. Ако купи нов играч некој од постоечките ќе мора да бега. Нот гона хепен. Исто и за напаѓач. Фирмино ќе игра прва. Нема шанса да биди седнат на клупа.
Агуеро и Хесус како функционираат заедно во ист тим? Де Брујн и Бернардо Силва? Нормално е да има конкуренција, не е само едно натпреварување.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.425
Поени од реакции
43.242
Агуеро и Хесус како функционираат заедно во ист тим? Де Брујн и Бернардо Силва? Нормално е да има конкуренција, не е само едно натпреварување.
овие нашиве се научени секоја утакмица да ја стартуваат, затоа чудно би им паднало некој на клупа да ги седне

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.834
Поени од реакции
12.290
Јас не викам дека не си во право. Ама гледај ги работите од аспект на Клоп.
Инаку јас знам како треба. Затоа и реков, ако не освои сезонава, треба да го избркаат. Со овој тим и 200 милионски буџет на лето, и магаре да стават на клупа ќе се бори за титула, камоли пак некој млад модерен менаџер

Член од
24 март 2010
Мислења
15.362
Поени од реакции
26.381
Јас не викам дека не си во право. Ама гледај ги работите од аспект на Клоп.
Инаку јас знам како треба. Затоа и реков, ако не освои сезонава, треба да го избркаат. Со овој тим и 200 милионски буџет на лето, и магаре да стават на клупа ќе се бори за титула, камоли пак некој млад модерен менаџер
Со кого би го заменил Клоп на пример? Јас лично мислам дека тој човек не знае да направи баланс помеѓу убава игра и битност на резултат, ама и не гледам некои достапни подобри алтернативи.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.834
Поени од реакции
12.290
Со кого би го заменил Клоп на пример? Јас лично мислам дека тој човек не знае да направи баланс помеѓу убава игра и битност на резултат, ама и не гледам некои достапни подобри алтернативи.
Било кој млад модерен менаџер ќе заврши работа.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.362
Поени од реакции
26.381
Било кој млад модерен менаџер ќе заврши работа.
Мислиш на овие од стил на Тухел, Марко Розе и слични? Тие се сите Клоп во обид, не знам зошто би го менувал Клоп за копија на Клоп.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.834
Поени од реакции
12.290
Мислиш на овие од стил на Тухел, Марко Розе и слични? Тие се сите Клоп во обид, не знам зошто би го менувал Клоп за копија на Клоп.
Принцип и покажување дека неуспех нема да се толерира.
Инаку и Џерард е интересна опција. Кога можеа Зидан, Конте и Гвардиола......
Ама џабе правиме муабет. Се додека обезбедува Клоп топ 4 нема да го кикнат. И ако успее некако сезонава да освои, муабетов паѓа во вода

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Јас не сум на став дека сезонава е последна шанса за титула на оваа генерација, напротив.

Ама мислам дека догодина ќе им биде значајно потешко. Многу поголем медиумски притисок и врз Клоп и врз играчите. А богами и фановите ако годинава потајно се надеваа, догодина доста погласно ќе очекуваат.
Се слагам дека ќе имаат поголем притисок, нема веќе да бидат втора виолина него рамо до рамо со Сити.[DOUBLEPOST=1551721527][/DOUBLEPOST]
Инаку и Џерард е интересна опција.
Тоа е тоа, пркна Стиви у Ренџерс и ај сеа ќе ни биде одма менаџер. Пиши уште Кара помошник пошто е добар пандит и да заврши муабетов, да прогласиме клиничка смрт.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Џабе правите бајрам на умот, Клоп уште од Дортмунд спрема една стартна 11ка со минимални модификации и тоа е тоа. Тоа му е најслаба точка како менаџер, ротација нема, само бекап играчи ко Ориџи, Шакири и остали.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Џабе правите бајрам на умот, Клоп уште од Дортмунд спрема една стартна 11ка со минимални модификации и тоа е тоа. Тоа му е најслаба точка како менаџер, ротација нема, само бекап играчи ко Ориџи, Шакири и остали.
Како бе нема ротации, ти пратиш ли што прави со тимот? Средината ја ротира скоро секоја утакмица. Додека беше Џо здрав, го играше десен бек по потреба, некогаш и Милнер (зависи од противник). Сигурно нема ВВД Робо и Алисон да ги ротира. Не знам стварно што сакате со ротацииве, не сте ми јасни, најсериозно. Длабочината и квалитетот на клубата не дозволуваат ротации ко што има можност во Сити (нешто што 100 пати е дискутирано на форумов) ама онаму каде што има простор, дефинитивно ротира.

Член од
10 јули 2018
Мислења
1.597
Поени од реакции
2.478
Се слагам дека ќе имаат поголем притисок, нема веќе да бидат втора виолина него рамо до рамо со Сити.[DOUBLEPOST=1551721527][/DOUBLEPOST]

Тоа е тоа, пркна Стиви у Ренџерс и ај сеа ќе ни биде одма менаџер. Пиши уште Кара помошник пошто е добар пандит и да заврши муабетов, да прогласиме клиничка смрт.
A zasto da ne bide stivi trener? Zidan edino iskustvo mu e desna raka na anceloti pred da bide trener na real pa vidi sto napravi

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.834
Поени од реакции
12.290

Кога можеле Реал, Јуве, Барса и Јунајтед зошто да не и Ливерпул? Со овој тим + 200 милиони на лето што мислиш, би се борел Џерард за титула?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Кога можеле Реал, Јуве, Барса и Јунајтед зошто да не и Ливерпул? Со овој тим + 200 милиони на лето што мислиш, би се борел Џерард за титула?
Океј, ми одвои 5 менаџери, супер, се слагам дека успеале.
Може сега да ми наброиш колку легенди кои што навивачите сакале да успеат а играчите пропаднале ко менаџери?[DOUBLEPOST=1551723483][/DOUBLEPOST]
A zasto da ne bide stivi trener? Zidan edino iskustvo mu e desna raka na anceloti pred da bide trener na real pa vidi sto napravi
Затоа што не секоја приказна е всушност бајка и завршува како што сакаме. Не знам дали ќе успее или не ама не е сигурно толку едноставно како што се претставува.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.834
Поени од реакции
12.290
Океј, ми одвои 5 менаџери, супер, се слагам дека успеале.
Може сега да ми наброиш колку легенди кои што навивачите сакале да успеат а играчите пропаднале ко менаџери?[DOUBLEPOST=1551723483][/DOUBLEPOST]
Затоа што не секоја приказна е всушност бајка и завршува како што сакаме. Не знам дали ќе успее или не ама не е сигурно толку едноставно како што се претставува.
Едноставно е. Поседува авторитет, еве гледаме дека солидно се снаоѓа, ќе има јак тим и голем буџет, поддршка итн. Шансите да успее се големи.
Да дојдеше во време кога дојде Клоп веројатно и немаше да успее.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Едноставно е. Поседува авторитет, еве гледаме дека солидно се снаоѓа, ќе има јак тим и голем буџет, поддршка итн. Шансите да успее се големи.
Да дојдеше во време кога дојде Клоп веројатно и немаше да успее.
Колкави и да се шансите, не е вредно (барем сега) да се брка Клоп за Стиви, не во оваа ситуација. Која ти е сигурноста дека Стиви нема да бара нови играчи, нов тип на играчи? Која е веројатноста дека ќе остане на овој состав? Која е веројатноста дека овие играчи би се вклопиле одлично на стилот на игра на Стиви?
Дека поседува авторитет се слагам, но, тоа не е пресудно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom