Исчезнати лица

Член од
11 јули 2011
Мислења
1.726
Поени од реакции
1.997
Сега кога ќе се сетам пред 9 години чекајќи сам автобус во Автокоманда за на кај дома ми застана еден црн џип со Штипски таблички, и ме праша за Кисела Вода на кај да вози , јас чекав бус за да одам во тој правец и му реков дека ако не му е проблем може да одам со него дека ми одговара и тамам да му го покажам патот... Се качив фино лепо, се симнав кај цементара, тој си продолжи на кај К. Вода ...
Замисли колку внимание и споделувања би добил да беше случкава годинава...
Има еден проблем на многу луѓе им фали внимание, преоптеретени се со ФБ и слично па за тоа дојдовме до овој степен... Нешто слично на Бјанка Жижел или како и да беше ( се знаеме ...)
Значи сите овие исчезнувања, самоубиства ги имало и порано ама немало толку многу корисници на социјални мрежи, и админи на страници кои привлекуваат членови на секој можен начин.
Што е најтрагично не дај боже да имаш некој проблем по улица периодов и да ти треба нешто помош (телефон ,или да прашаш за улица, место или уште по трагично да возиш полека или да чекаш некој ќе те направат одма киднапер).

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Лол. Ироничен бев. :eek:[DOUBLEPOST=1550883303][/DOUBLEPOST]
Само споделувам колку невистини се шират на социјалните медиуми. Шо е најтрагично сите се уплашени. На вечер штама било.
Се извинувам ако некого растревожив.
Не е штосот и овде да се шират невистини.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.771
Поени од реакции
16.999
јасно е дека некому и одговара во народот да постои страв... е сега незгодно е стравот да се втерува само со полициски тортури, подобро е да се користат и други случки, а со цел да се замачкаат тешки криминали...на пример :
Бруталните инциденти загрижуваат
КРИМИНАЛЦИТЕ ВО СКОПЈЕ НЕ СЕ ПЛАШАТ ОД ПОЛИЦИЈАТА, СТРАВОТ Е РЕЗЕРВИРАН ЗА СКОПЈАНИ

Тешко оружје почна да пука по скопските улици. Калашников стана главно орудие при грабеж. Загрижувачки! Две недели помина, а скопјани се уште не знаат кој ги вознемири со пукање со рачен фрлач во трговскиот центар „Мавровка“ и со бруталниот грабеж на банка со „калашњикови“ во Визбегово. Полицијата уште не соопштува ништо и истрагата, сигурно, е „во тек“, како и за некои претходни истраги во кои имаше пукање, загинати, повредени. ..
Кај скопјани тоа внесува немир и страв оти веќе утре можат да станат недолжни жртви на некој повторен напад или пресметка.
- Почнав апсолутно да се чувствувам несигурно како граѓанин. Овие последни случки многу ме загрижија оти ова може да стане секојдневие. Излегува дека криминалците се чувствуваат премногу слободни па прават што сакаат. Јас сум убедена дека сторителите се знаат, но не ги откриваат, ни вели скопјанката Офелија Сандева.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.464
Поени од реакции
7.788
Само да не почнат по групите да пишуваат 'Мамичкиииии сега видов надвор еден човек сомнителен ми беше одеше на две нозе и гледаше во телефон, да не сака да киднапира некој, што да правам? СЕРИОЗНО Е!?!!
И доле коментари:
Испрскај ги најблиските со течноста во која ја чуваш плацентата, киднаперите не можат да поденсат таква вода, така кажа Иван исцелител, мхххм да Мамички! Секое добро...

Поздрав мамичкиии ова е сериозен проблем, инаку баба ми ми кажа дека гледала на баба Рада само сок од брокули и зелка да се пиело со тоа што киднаперите не сакаат гасови...

Поздрав мамички секое добро, само повеќе алкохол и дрога сум слушнала дека тоа ги оштетува органите и никој нема да ве чепка...

Мамички никако вакцини! Тоа ве прави здрави и подобни за киднапирање!!!

Абе ние се заебаваме ама стварно ако киднапираат и носат у жолта куќа или има сериски убиец ќе биде депресија во моментот кога ќе му се случи на близок. Не се потсмевам на депресијата ама местата на самоубиства ми се малку чудни.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Инаку ова со барањето телефон мене ми се деси пред месец дена. Потег меѓу Симпо и Хотел Карпош, постар човек, преку 50тина години, не беше баш среден во облеката, брадата, но не беше и многу запуштен. Ме застана и ми побара да му пуштам порака на синот, да му се јави и јас му пратив, уште ми стои пораката во телефон. Сега кога ги изначитав работиве ми замрзна крвта.. Се надевам дека е случајност и трипаат работи луѓево или измислуваат глупости да тепаат досада.
Пред точно 3 дена...спроти Хотел Карпош на Партизанска, седеше на клупа, брадосан околу 50 тина години,така мрсен тип, ко криминална фаца, и ми викаше девојко дојди нешто да те прашам.....не застанав многу нормално.... после кога прочитав оти и на друга така и барал телефон на Партизанска коса ми се крена...

А дека полицијата не си ја работи работата, тоа знам од лично искуство со еден манијак, кој што ме напаѓаше на улица, и сеуште кај и да ме сретне ме застанува, 4 пати е пријавуван во полиција, ни пријава ни ништо.....не им е во специјалност, крофни и кафе им се главна специјалност.....

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Не дека постои некаква поврзаност (може и постои), туку заради информирање на јавноста, за спречување на ширење паника и дезинформации - ај неписменине копита од мвр што ќутат...туку еден читав новинар не седна пред лаптоп барем и еден критички текст да напише. Се губи маж, исчезнува....не е момче, тоа е маж од 35 години, години во кои човек е здрав, силен, зрел...па го наоѓаат следен ден во провалија надвор од град, мртов....и два дена после тоа, никакво инфо за настанот, 0.
Да се изнае**м и на медиуми и на шмоклиња шо се у филм дека се новинари....тоа се обични лајала, сервис на политичкине партии шо исто ги боли к за народ. Не им е битно што работат, туку како се платени.

Пред неколку години се случи поплавата во Скопје...не беше само Стајковци. За потребите на тогашниот пресветол патор, да не му се наруши имиџот, беше официјално распространета вест дека се цирка 20 лица загинати. Со проста математика и малку истражување, малку интелигентен (не гениј) новинар, ќе дојдеше до сигурно поголема реална цифра. Никој не понесе одговорност, ни за жртвите, ни за загрозување безбедност....така и сега - ако имаш секојдневно случаи шо не се решаваат, банди шо оперираат, напаѓаат - ти, као одговорен, очигледно не си кадарен за работата. Пајакот, по самиот мутав лик, не треба чоек да е многу паметен за да сконта дека за к не го бива. Пола обвинети му избегаа, меѓу кои и "капо ди тути капи" у Будимпешта, низ Скопје рокаат зољи ко да е Кандахар, луѓе исчезнуваат, гинат, се вози лудачки....пајакот мува не го лази. Па кој може да му напраи притисок? Инфлуенсерите преку социјалните мрежи? Место да фатат да ја ругаат полицијата, "инфлуенсерите" шират срања "од инбокс" за сиви астри и луѓе шо им барале телефон да свртат....е***и народот ќор! Само оние шмоклиња што ги праќаат со микрофон да земат изјава, да не си ја сфаќаа така работата, како што ја сфаќаат, како спотер, само тие можат да ископаат нешто...тие и нивните уредници. Ама коа ќе ми текне дека проКУРист на најгледаната телевизија во Универзумот е депилирано прасе со лакирани нокти, што стекна слава у риалити шоу - јас сум будала што очекувам...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Ja памтам барем три-четири случаи на најдени мртви у кола без траги на насилство, со иста причина за смрт.
Скроз случајно го погодив ова. Поима немав дека била зависничка, но стварно многу OD случаи ги наоѓаа во кола вака.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Да а таа девојката од Волково сама се фрлила у нива, дур се самоубивала :ban::popce::yid::semolam:
И на неа и ги извадиле двата бубрега и ја фрлиле во нива.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
озбилно веруваш на муабетите од фејс?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Беше кажано во иронија, не е можно значи да се самоубила со фрлање у нива....исто како што не е можно мед. сестра да се самоубила со фрлање во вардар, а дечково да се самоубил во нерези во долот, се се тоа убиени и фрлени лешеви, на места кај што и тешко се пронаоѓаат....

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Ovoj klosarov so infoto za vadenje na organi na zenata od Dracevo treba krivicno da odgovara, da mu se naseram u informaciite od prva raka sto gi dobiva.
Dnoto go opipa vcera, i on i tie sto go shernuvaa na net i dopolnitelno mu dadoa na znacenje.
<3 Бев у мвр на распит 3 саати ако ти значи тоа нешто. Зашо имав уше 20 пораки у инбокс со слични искуства кои наводно им помогнаа на инспекторите. Сите климаа со главите коа им кажав зашо кренав паника. На крај инспекторите се понудија дома да ме однесат. Толку од мене на темава. Ти моеш пак да ми реплицираш и да ме вреѓаш. Како и да е, ситуацијата се стивнува и доаѓа под контрола (не сум саркастичен).[DOUBLEPOST=1550964311][/DOUBLEPOST]
Има еден проблем на многу луѓе им фали внимание, преоптеретени се со ФБ и слично па за тоа дојдовме до овој степен... Нешто слично на Бјанка Жижел или како и да беше ( се знаеме ...)
Да братче, за фоловерс, лајкс и аттентион го пишав статусот. За да ти помине мисла у глава дека некој ова го праи за фоловерс, најверојатно ти си тој што му фали внимание

Последно уредено:
Член од
23 февруари 2018
Мислења
8
Поени од реакции
13
Едно ме интересира:
Сериозни ли сте кога мислите дека некој ќе објави на вести или од МВР дека фалат органи на пронајдените тела ?
Државна тајна, нормално дека и најдобриот пријател кој работи таму нема да ви ја каже вистината бидејќи ќе лета од работа. Ништо не треба да ве чуди. Заборавате ли каде живееме, толку работи се премолчени пред правдата па и ова ќе пројде.
Исто како што докторот во Охрид го осудија на минимални(ако не се лажам 2) години затвор (а за викенди си одеше и во домашен притвор), за кражба на новороденчиња...

Kajgana Shop

На врв Bottom