Исчезнати лица

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Изворов "инбокс" - нова величина у информативниот свет.
Да не забораиме дека Фајром е татковината на фејк-њуз брендот со Титов Велес као престолнина.
Мвр добро шо се истрескале еден статус да напишат, сигурно сега се фул со работа со новиве табли со Северна, да не ги ишкрта некое вморонче ко фреди, со желба да порасне.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
Се јави МВР:

Министерството за внатрешни работи ги отфрла пишувањата по социјалните мрежи дека им биле вадени органите на лицата кои изминативе денови беа пријавени за исчезнати, а потоа пронајдени мртви. Според МВР, станува збор за лаги и измислици на неодговорни поединци кои ги споделуваат на социјалните мрежи за да предизвикаат паника кај граѓаните.

Целосно ги демантираме лагите и измислиците што неодговорни поединци ги шират по социјалните мрежи со цел да предизвикаат паника кај граѓаните. МВР ја гарантира безбедноста на граѓаните. Апсолутна лага е дека имало некакво вадење органи или некакви слични дезинформации. Апелираме до медиумите и јавноста да се повикуваат на официјалните податоци на институциите и да се воздржат од шпекулации што можат да ја вознемират јавноста. Статистичките податоци покажуваат дека не постои тренд на пораст во исчезнувањата, и дека во континуитет во последниве пет години пронаоѓањето на пријавените исчезнати лица се реализира со околу 94% . Апелираме уште еднаш за воздржување од шпекулации кои неосновано ја вознемируваат јавноста“, велат од МВР.

Оттаму додаваат дека ќе преземат мерки против лицата кои ги шират ваквите вести со намера да ја вознемират јавноста.

Еден од главните сеачи на паника на Facebook е токму нашиот ни омилен - @Ficiani.

Член од
9 ноември 2017
Мислења
523
Поени од реакции
1.161
Инаку ова со барањето телефон мене ми се деси пред месец дена. Потег меѓу Симпо и Хотел Карпош, постар човек, преку 50тина години, не беше баш среден во облеката, брадата, но не беше и многу запуштен. Ме застана и ми побара да му пуштам порака на синот, да му се јави и јас му пратив, уште ми стои пораката во телефон. Сега кога ги изначитав работиве ми замрзна крвта.. Се надевам дека е случајност и трипаат работи луѓево или измислуваат глупости да тепаат досада.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
Инаку ова со барањето телефон мене ми се деси пред месец дена. Потег меѓу Симпо и Хотел Карпош, постар човек, преку 50тина години, не беше баш среден во облеката, брадата, но не беше и многу запуштен. Ме застана и ми побара да му пуштам порака на синот, да му се јави и јас му пратив, уште ми стои пораката во телефон. Сега кога ги изначитав работиве ми замрзна крвта.. Се надевам дека е случајност и трипаат работи луѓево или измислуваат глупости да тепаат досада.
Ги имаш сите бубрези на број? Сигурен си.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И што може да ти направи ако ти го има бројот? :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Значи онај типон Филип со статусите и неговиот "мал google search и испутување на теткици" - Шерлок да будем, мислам дека ја претера.
Отсекогаш имало манијаци, отсекогаш имало некој шо се "нуди " да те префли, ама нели нормално од мали не учат "не влегувај по туѓи коли".
Ситуацијата била алармантна, никогаш немало исчезнато 4ца во 3 месеци. ха ха. Изгледа нема отворено на страната на мвр, па да види дека отсекогаш имало. Е сега, дали се исчезнати, избегани некаде nobody knows...
Ова ми е омилено:

ИЗЈАВИ ОД ГРАЃАНИ И КАДЕ ДА ПАЗИТЕ:
- Една граѓанка изјави дека кај Вили на Партизанска, некој човек се туфкал во место и и' побарал мобилен на девојката за негде да се јави. Таа го одбила, и после Х време дошла кола со затемнети (или замаглени) стакла и го собира човекот. Девојката мисли (или тврди) дека ако се јавите на тој број што го дал човекот, луѓето ќе може да ве следат со ГПС и кога најмалку очекувате да ви се приближат.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.321
Поени од реакции
46.924
Еден од главните сеачи на паника на Facebook е токму нашиот ни омилен - @Ficiani.
Ovoj klosarov so infoto za vadenje na organi na zenata od Dracevo treba krivicno da odgovara, da mu se naseram u informaciite od prva raka sto gi dobiva.
Dnoto go opipa vcera, i on i tie sto go shernuvaa na net i dopolnitelno mu dadoa na znacenje.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Ja памтим барем три-четири случаи на најдени мртви у кола без траги на насилство, со иста причина за смрт.

Член од
20 декември 2017
Мислења
376
Поени од реакции
203
Сеа ми е малце чудно што одеднаш и мртви тела почнаа да наоѓаат.

Член од
9 ноември 2017
Мислења
523
Поени од реакции
1.161
И што може да ти направи ако ти го има бројот? :)
Знам дека ништо не може да направи и не верувам на теории развиени од народот, особено не во Македонија. Ама така ептен се поврзаа работите и за момент некоја параноја ме фати, а и што ме тераше да го проверам бројот на Вибер, да испадне дека го нема. Уште толку по језиво ми стана. :pos:

Член од
29 септември 2013
Мислења
897
Поени од реакции
1.966
Ова ми е омилено:

ИЗЈАВИ ОД ГРАЃАНИ И КАДЕ ДА ПАЗИТЕ:
- Една граѓанка изјави дека кај Вили на Партизанска, некој човек се туфкал во место и и' побарал мобилен на девојката за негде да се јави. Таа го одбила, и после Х време дошла кола со затемнети (или замаглени) стакла и го собира човекот. Девојката мисли (или тврди) дека ако се јавите на тој број што го дал човекот, луѓето ќе може да ве следат со ГПС и кога најмалку очекувате да ви се приближат.
Македонските криминалци, GPS технологија и сателити.

Attachments

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Македонските криминалци, GPS технологија и сателити.
и све тоа, за да ти се приближат кога најмалку очекуваш.

Ја на пример, без сите тие технолошки мамбо-џамбо ствари, можам да се приближам некому, кога најмалку очекува.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
И мене пред 2-3 месеци ми побара телефон еден мрсул да се јавел демек, магаре у рани 20-ти. Мислам дека идејата му беше да ми го земе телефонот и (да проба) да избега....ќе му даев еден друг орган да проба...му бил среќен ден.

Не беше со сива астра btw.

Kajgana Shop

На врв Bottom