Формула 1 - сезона 2019

• Креатор на темата Креатор на темата JagodicaBobica
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за сезоната 2019?

• Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.
Ми се чини дека Ред Бул секоја година прават највеќе промени од сите тимови и на изглед се страшно добри. До сега фаворит ми беше RB11, ама и овој е одличен.

Мене мечкава ми се свиѓа ептен годинава, а и гумиве за дожд како и стојат па па па

skysports-mercedes-f1-launch_4576610.jpg

Дизајнот на Ред Бул изгледа супер. Мерцедесот е ист со години наназад. Не знам што ви е толку голема возбудата за новиот дизајн на Мерцедесот кога додале плус една точка од лани.

Lepota e formulava, samo sto nema oficijalno da e vaka :) I mn e cuden front wingot

Lepota e formulava, samo sto nema oficijalno da e vaka :) I mn e cuden front wingot
Не верувам дека ке остане таков, изгледа недоразвиен и мислам дека намерно е таков, далеку од тоа што ке се види у понеделник у Барселона.
@Marick14 Зауберот замина у историја, бар за сеа, минатата година.

Не верувам дека ке остане таков, изгледа недоразвиен и мислам дека намерно е таков, далеку од тоа што ке се види у понеделник у Барселона.
@Marick14 Зауберот замина у историја, бар за сеа, минатата година.
Поправка после close-up look на сликите приметив дека на црниот дел на крајот од предниот спојлер Алфа имаат две мали "лопатки" што наговестува дека идат со радикален дизајн на предно крило, сеа енигмата е дали и Ферари ке иде со истото, ако отиде ова или ке бидне фејл најголем или ке бидне у иста рамка со задниот дифузер на Браун или РБ, не се сеќавам, кој беше дил брејкер за титулата

Упс, слики уште пред да биде претставена. Баш да видиме дали е ваква [emoji848]
b7ed5db5f25373463dcfe3c67be84038.jpg

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

SF90
22af4950c0603f6af4c125c736b644c6.jpg
30d8bbe42b9f6ecf34394c8041b21fa5.jpg
34df44dd4aebbe7cce1d3e10123543a6.jpg

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk
Мат црвената, што дава нијанса на портокалово, изгледа преееееедобра на болидов, врвот на носот интересно изгледа, исто а сепак различно од другите, предното крило слично како тоа на Алфа, само што кај Алфа ептен радикално е отидено тука е поконзервативно, сепак под јак агол и доста тенки се црните делчиња.
Ретровизорите се пак на болидот но прицврстени за side-pods, скоро и да немаше кадар или слика од задниот дел на болидот и мислам дека тука лежи зајакот на болидов имаат револуционерно нешто направено позади и под хаубата со тие дополнителни издувни цефки. Ајде уште месец и пол до Мелбурн, од тестирањата не очекувам ништо освен sand-bagging од двата болида, таму ке ги пратам "Нисколигашите" и средните тимови

БИНОТО: SF90 НЕ Е РЕВОЛУЦИЈА, ТУКУ ПОСВЕТЕНОСТ НА ДЕТАЛИ

Матија Биното, Шефот на Ферари, вели дека се обиделе да биде што е можно поекстремни со својот нов SF90 болид. Тоa е еволуција на минатогодишниот дизајн, но е направена голема работа во агресивноста со дизајнерските концепти. Новиот тимски шеф на Ферари го издвои исклучително тесниот отвор за воздух и значително потесниот заден дел на болидот, што е последница на нивниот уникатен издувен систем.[DOUBLEPOST=1550235185][/DOUBLEPOST]
Ајде уште месец и пол до Мелбурн, од тестирањата не очекувам ништо освен sand-bagging од двата болида, таму ке ги пратам "Нисколигашите" и средните тимови
На тест сесиите ќе се видат многу нешта како ќе биде распоредот на силите, како и издрлживоста на болидите...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom