- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.655
- Поени од реакции
- 7.503
Стави ја на Еконо кога се готви и нема да дига толку безпотребаToa kje da e. Se nerviram bez rucek sum u p.m .
Стави ја на Еконо кога се готви и нема да дига толку безпотребаToa kje da e. Se nerviram bez rucek sum u p.m .
Go staviv opinokot na ignore odma.
Brat, stavi go na ignore kako jas i mnogu drugi tuka i uzivaj si, za dva dena ke zaboravis deka postoel.
Кај мене аспираторот по 4-5 саати денот е пуштен, за готвење и за пушење бидејќи двата сме пушачи шо значи и тогаш трга поќе климата, ама битно на -20 не грееше ко ќумбе Поздрав Стрелец а за в година ќе прам некако мерачи да ставам.Ама кај климата паѓа температурата на усис, вероватно апираторот е блиску до климата и ја лаже сондата со поладен воздух на усис.
A be dete, uste sedis so mama i tato i smetki ti plakjaat, ti 600eu u zivot nemas videno ne pa klima da si kupil.Go staviv opinokot na ignore odma.
Si uzivam sea. Neka pishuva sto saka sea. Ama nego go boli toa sto pishuvame nie poso ke nemoze klimickite da si gi prodava zatoa i odma me napadna, a jas nisto losho ne pishav.
Mene lani me izgore za 600 evra. Ali od greskite se uchi, zatoa godinava Daikin si zedov.
Gi zalam idnite clenovi......
Nemoj so aspirator da sedis. kaj mene so puten aspirator se triplira potrosuvackata.Кај мене аспираторот по 4-5 саати денот е пуштен, за готвење и за пушење бидејќи двата сме пушачи шо значи и тогаш трга поќе климата, ама битно на -20 не грееше ко ќумбе Поздрав Стрелец а за в година ќе прам некако мерачи да ставам.
Najverojatno ti vlece laden vozduh niz dupkata kon nadvoresnata edinica, ako nemas kunjsko prozorce(otvoreno),aspiratorot vlece od kaj sto ke najde procep.Toa kje da e. Se nerviram bez rucek sum u p.m .
Добар резултат, колку е кај вас 1 kwh ? Во Србија секои 2 има Fujitsu или Midea ефтини се Fujitsu кај нас една е 37к денари или по ваше 71к динари, кај вас незнам али читав ефтини билеJoš nije stigao račun,ali merač kaže 218,6kw za 31 dan i 4časa.
Znači dnevno 7,05kw ili 293w po satu. Klima radi 24/7,greje se osnovno (neizolovani) prostor dvadesetak i kusur kvadrata,a povremeno
se grejalo još oko desetak kvadrata.Temperatura uglavnom 23c,osim noću kad je setovano 22c
Klima je Fujitsu 12LLCE.
Ovo grejanje iznosi 1596dinara ili oko 13,5e.
Druga klima (Fujitsu 09LECA) je grejala manji prostor(petnaestak kvadrata),i ona je potrošila tu negde slično,moguće da je malo manje.
Na meraču te klime su mi se ispraznile baterije za memoriju,tako da sam izgubio sve podatke. Naručen nov merač.
Ja prezadovoljan sa potrošnjom.
Добар резултат, колку е кај вас 1 kwh ? Во Србија секои 2 има Fujitsu или Midea ефтини се Fujitsu кај нас една е 37к денари или по ваше 71к динари, кај вас незнам али читав ефтини биле
Ај појасни како јануари на - 13 си греел на 23° и си извадил просек 290w, а сега на + температури имаш 22,4 ° собна и потрошња 320w, грешиш некаде во математикатаJa koristim jednotarifno brojilo,jer meni to više odgovara zbog rada klime 24/7.
Da ne komplikujem oko cene,jer je složena računica,zbog zona,akciza itd,mene na računu izađe 7,30dinara/kwh.
E sad na to idu još akcize,pdv 20% i još neke gluposti,da bi ugrubo po mom računu došlo oko 9,20dinara/kwh
Fujitsu 12LLCE je plaćen oko 480e,i on ima kod nas ubedljivo najbolji odnos cena kvalitet,a radi perfektno.
Čini mi se da i na onim minusima kod nas od -13c i niže,nije se uopšte naprezao. Fantastična klima za taj novac.
Znam da i ovde na forumu ima par korisnika te klime i oni to mogu potvrditi.
Šteta da kod vas Fujitsu nema povoljnije cene.
Evo trenutne potrošnje od sinoć
Prvo reci mi da se šališ!?Ај појасни како јануари на - 13 си греел на 23° и си извадил просек 290kw, а сега на + температури имаш 22,4 ° собна и потрошња 320kw, грешиш некаде во математиката