F
Flatter
Гостин
Jas sum na prvi spar a na vtori nad mene gore komsijata ima terasa i i plafono e kocan ladno i or tamu najvekje zaguba na toplina imamНема стан над тебе? А ако си последен немаш пристап до плочата горе?
Jas sum na prvi spar a na vtori nad mene gore komsijata ima terasa i i plafono e kocan ladno i or tamu najvekje zaguba na toplina imamНема стан над тебе? А ако си последен немаш пристап до плочата горе?
Лепен стиропор или спуштен плафон со тервол. Ама ќе мора само 5цм, за вкупно да дојде 10цм максимум.Jas sum na prvi spar a na vtori nad mene gore komsijata ima terasa i i plafono e kocan ladno i or tamu najvekje zaguba na toplina imam
Јас ја имам сличната ситуација,комшијата има тераса над дел од мојата дневна.Се работи за одприлика за (2.8х1.6)кои сам ги залепив со тврдо пресуван стиродур (беше или 3 или 5 см, 30 килски)пред скоро 10год. После мене нормално си дојде молер и со мрежа па глет маса си ја заврши работата.Од тој дел не се осеќа дека има тераса/плоча над мене,разлика во Т на таван нема!Jas sum na prvi spar a na vtori nad mene gore komsijata ima terasa i i plafono e kocan ladno i or tamu najvekje zaguba na toplina imam
pa za greenje i e. A sho sakas da grejs?Zdravo, me interesa dali ovaa klima https://klimi.mk/product.php?id=183 moze da se koristi za greenje?
kazi malce detali za sobata, kukja, stan, izolacija kakva imas i slichno.Soba od 16 kvadrati, no zborot mi bese deka demek ovie inverter duvaat mlak vozduh a ne mnogu topol pa dali kje moze i vo najladnite denovi da se stoplam
Овие сите овде што пишуваат се греат на клима, и пошто на овие -15 и повеќе сеуште пишуваат( значи живи сеSoba od 16 kvadrati, no zborot mi bese deka demek ovie inverter duvaat mlak vozduh a ne mnogu topol pa dali kje moze i vo najladnite denovi da se stoplam
I jas sum vo mislenje dali da bide stiropor obicen od 10cm 25 kilski da stavam ili 5cm stirodur.Јас ја имам сличната ситуација,комшијата има тераса над дел од мојата дневна.Се работи за одприлика за (2.8х1.6)кои сам ги залепив со тврдо пресуван стиродур (беше или 3 или 5 см, 30 килски)пред скоро 10год. После мене нормално си дојде молер и со мрежа па глет маса си ја заврши работата.Од тој дел не се осеќа дека има тераса/плоча над мене,разлика во Т на таван нема!
Kaj mene pishav deka na vnatresnata beshe 10 vo negreen stanНема потреба да се лепи на стан. Без разлика дали е греен. И на најладното возможно време многу е ретко температура на стан да падне под 15 степени. Кај мене во влез е 9.9 степени сега, најниско што паднала е 7.5 степени. За разлика од тоа надвор може да падне и до -5 температура.
Te ostavija bez odgovor Kolega ili mene mi se cini takaZdravo decki ne sum pisal od damna a i ne se uklucuvav na forumov ,si vikam aj kje se namalat strastite no nisto ne se smenilo uste si gi merime na koj mu e najgolem i na koj najmnogu mu drzi "defrostot". Procitav edno 30 strani nanazad i gledam se isti polemiki i mislenja. No nejse , sakam da kupam uste edna klima za vo spalna od 16 kvadrati spoena so mal hodnik od 3 kvadrati koi mi se odeleni od salonot koj sea go gream so daikin 50 gv koj se spravuva so niskive temperaturi na slabo izolirana kukja. Vo spalnata sega mi se javuva razlika vo temperatura i pocnuva da se pojavuva vlaga vo kosovite i kondenzacija na prozorite, vo salonot kaj daikinot nema takvi problemi. Planot mi e za na prolet severnite zidovi da gi izlepam so ukrasen 3D stiropor od vnatresna strana i da staam klima e sega koja, e prasanjeto daikinot e ok ama defrostite mi odat vo zivci.