Во врска со утакмицава вчера, еден од моментите што најмногу ми засметаа е што од почеток стана преочигледно дека крилно (Рашфорд и Мата) се играше катастрофално и не се презеде ништо околу тоа. А па откако се презеде нешто околу тоа, Рашфорд како најдеконцентриран играч, место да го одмори, го префрли на шпиц, а Лукаку го извади. И мене не ми е јасно што толку се нафрливте на Лукаку, кога најмалку тројца играчи беа полоши и подеконцентрирани од него овој натпревар.
Од друга страна се осети одма отсуството на Херера, се виде дека десно по средина сме прилично меки, што ако играше Андер таму ќе беше друга приказна. По мојата фудбалска логика, во таа ситуација на таа позиција ќе почнев со Лингард, исто и со него немаше да добиеме на цврстина ама колку толку повеќе ќе имаше креативност и брзина во нападите.
Околу недостатокот на играчи во средина, исто чудно ми е зошто најголем дел од навивачите се импресионирани од идејата да се дава Фелаини сега во овој трансфер период. Јес дека е цреп и тромав и све тоа, ама како што го гледам распоредот за следните два месеца, има да ни се најде таков играч барем да влага од клупа во 80та минута и те како. Единствена причина што ја гледам зошто би го продале е добрата сума што сакаат да ја платат кинезите... други причини не гледам, барем не ако не планираат да донесат друг играч истиот транфер период, зошто со децата колку и да се надежни, видовме вчера дека не можеш да се потпреш ни во Барнли, а камоли со ПСЖ и со Ливерпул во оваа форма во која што се.
И да, по прашањето за капитен ич не ми е јасно што се тие дебати, анкети и чуда, има повеќе зрели играчи за капитен, ама по мое мислење кој и да ја добие траката освен Матиќ моментално би било неправда према Србинот. Па Херера и другите нека дозреваат во меѓувреме да го наследат.
И не го сфаќајте толку трагично резултатот од вчера, никој не очекуваше дек дошол Оле и ќе тепаме сега све до крај, a ако некој мислел тоа не се разбира многу од фудбал. После тоа што се дешаваше во тимов од доаѓањето на Мојс наваму, не е за очекување дека сега за месец дена ќе се дигне тимот на нозе.