Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Другари гледајте хајлајтс Џонс е единствен виновник, се е вообичаено како и секој натпревар, он е најнеинтелигентниот фудбалер...
Да, во право сте! Кога погледав поубаво Џонс го стави у незгодно Переира, после тоа дечкото едноставно пропадна. А погледнете го и вториот гол, која смешка од одбрана! Па и де Хеја на почеток беше на граница да поклони шанса за чист гол. Ова ноч, није била наш дан:D

Со 2 индивидуални грешки го сјебаа мечот. Искрено и измената Лукаку-Санчез не ми се свиѓаше затоа што веќе фрливме карта ол ин со воздушни дуели ќе беше потребен Лукаку колку и да имаше просечен меч. Переира имаше солидно издание до грешката иако во многу лоша зона со играч зад грб му дадоа пас ако сме објективни, но на крајот таа грешка испадна и кобна за текот на мечот. Како и да е мислам дека за клубови од средина на табела е топ играч, но далеку од Јунајтед квалитет. Мечот требаше да го затвориме со почетната шанса на Рашфорд, па потоа и Мата доби солиден пас од Переира кој не го искористи. Исто и Мата имаше просечен меч иако се трудеше премногу што треба да се забележи. Мене ме радува само енергичноста на Погба кој игра со 102% и од меч во меч е се поприсутен, повлијателен во нашата игра. Нека овој кикс биде поука за тоа што следува.

Изгледа имаме различен критериум за солидно. Ова не беше солидно, ова беше ептен лошо издание на фубалер кој се гледа дека нема натпреварувачки ритам, нема самодоверба, што се круниса со грешка која го сврте натпреварот во полза на Барнли. Кога немаш самодоверба, играш на кратки пасови, keep it simple.

Слаба утакмица изигравме, со мноогу лош пристап. Таман планирав да ги критикувам дека пак играат лошо против екипи кои се фул во дефанзива, на некој начин ме демантираа со двата гола. Но во секој случај мислам дека високи топки против Барнли малце и нема смисла. :)

Рашфорд да погодеше на стартот ќе беше многу подруго, рутински ќе ги тепавме 2-3 разлика, ама тоа е.

Висеше киксот у секој случај, од меч во меч имавме се послаби перформанси и се осеќаше заморот кај одредени играчи. Јебига, мака ми е што се прекина серијата против екипа која беше прегазена од пола ПЛ, ама ете и лани буквално иста утакмица изигравме кога од 0-2 им се извадивме во последната минута за да освоиме поен.

Зборот ми го зеде, кога Мата е така нап**ден, можеме само да претпоставиме како е со другите.
Од друга страна може е и ок што сега кикснавме, многу арно па и не е на арно;)[DOUBLEPOST=1548800298][/DOUBLEPOST]
Ехе хе, ги растрела по ред, Рашфорд не го продаваш? Од неговиот кикс тргна штимунгот!

Рашфорд игра одлично веќе некое време, редно беше и тој да има слаба утакмица. Плус 21 година има, допрва ќе учи а веќе е одличен фудбалер. Переира е обичен просек, апсолутно ништо нема покажано досега и време му е да си оди. Мата знам дека ти е омилен, добар беше во Челзи, во Манчестер освен 2-3 гола од фаул со кои го извади тимот и маказиците против Ливерпул апсолутно ништо друго нема направено. Минус играч во одбрана, минус 2 во напад.

Запнавте за Переира, а никој да искоментира дека Џонс му даде топка ИАКО идиотот имаше увид дека позади него му дишат во врат двајца.По мене 80% кривица ја има Џонс.Едноставно не можеш и не смееш толку глуп да си и да му даеш топка и притоа свесен си дека е у грда позиција играчот свртен со грб.Плус Барнли цело време го притискаа Переира чим добие топка.

ПС: Алексис е тешка превара.
Јесте да е идиот Џонс али за пасот нема вина, Переира едноставно можеше да изигра прва со Де Геа.. Бускетс со двајца на грб запира, подава, прај вишок.. и самиот е свесен дека ја прокоцка шансата

Јесте да е идиот Џонс али за пасот нема вина, Переира едноставно можеше да изигра прва со Де Геа.. Бускетс со двајца на грб запира, подава, прај вишок.. и самиот е свесен дека ја прокоцка шансата
Не вака сега , ја видов ситуацијата ако е Андреас крив а делумно е, факт е дека ја губи топката ама тогаш зошто Џонс не го сопре играчот да даде гол или да расчисти туку си трчкаше ко да нема фајде...

Рашфорд игра одлично веќе некое време, редно беше и тој да има слаба утакмица. Плус 21 година има, допрва ќе учи а веќе е одличен фудбалер. Переира е обичен просек, апсолутно ништо нема покажано досега и време му е да си оди. Мата знам дека ти е омилен, добар беше во Челзи, во Манчестер освен 2-3 гола од фаул со кои го извади тимот и маказиците против Ливерпул апсолутно ништо друго нема направено. Минус играч во одбрана, минус 2 во напад.

Рашфорд е друг играч на крило. И минатите натпревари кон крајот кога го преместуваа од шпиц на крило беше доста послаб. Има изиграно добри натпревари и таму но мурџо му сјеба 2 години шетајќи го де лево де десно на сметка на Лукаку.

Кога ќе видам подобро апсолутен виновник е Џонс, нема оправдување за таков глуп пас + не се потруди да покрие.А переира да бил барабар со Бускетс, немаше да му биде 2 старт од месец август.Апсолутен нонсенс се вакви глупи споредби.

Кога ќе видам подобро апсолутен виновник е Џонс, нема оправдување за таков глуп пас + не се потруди да покрие.А переира да бил барабар со Бускетс, немаше да му биде 2 старт од месец август.Апсолутен нонсенс се вакви глупи споредби.
Кој прави споредба?!?! Дури беше Мурињо штоперите ја распуцуваа топката не чинеше, сега играат со пасови од назад пак нечини.. па такви "глупи" пасови Барса, Реал, Сити, Баерн, Ливерпул прават по 30ина во утакмица..

Оле ја утна со Мата, премногу дуели изгуби
мислев ке се извади кога ке го смени со Самчез и оп братов Лукаку го вади, тука се зацементира на кикс
и ете дојде до израз немањето играчи за ротација у средина, Погба ко да се влечеше
Џонс телето на два пати на грб им се качи на противниците, колку нема осет, мозок, камиказа
љубимецот на видук мораше да уклиза кај првиот гол а не лежерно да ја пружи малце ногата у обид да блокира
толку нежен дефанзивец очи не ми виделе

Sent from my iPhone using Tapatalk

Кој прави споредба?!?! Дури беше Мурињо штоперите ја распуцуваа топката не чинеше, сега играат со пасови од назад пак нечини.. па такви "глупи" пасови Барса, Реал, Сити, Баерн, Ливерпул прават по 30ина во утакмица..

Дечко дај прочитај убаво што реков и не треси глупости.Не може Џонс пас да му даде на некого а на типов да му дишат у врат, едноставно имаше преглед и требаше на друг да му ја даде.

И дај болдирај ми жити се кај сум рекол дека е лош сегашниот начин на изнесување топка, не само измислувајте ствари како ви одговара.И мурињо ја вадеше по земја(за тоа плачеше за ball playing defender) ама очигледно толку си гледал.[DOUBLEPOST=1548837836][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:
Во врска со утакмицава вчера, еден од моментите што најмногу ми засметаа е што од почеток стана преочигледно дека крилно (Рашфорд и Мата) се играше катастрофално и не се презеде ништо околу тоа. А па откако се презеде нешто околу тоа, Рашфорд како најдеконцентриран играч, место да го одмори, го префрли на шпиц, а Лукаку го извади. И мене не ми е јасно што толку се нафрливте на Лукаку, кога најмалку тројца играчи беа полоши и подеконцентрирани од него овој натпревар.

Од друга страна се осети одма отсуството на Херера, се виде дека десно по средина сме прилично меки, што ако играше Андер таму ќе беше друга приказна. По мојата фудбалска логика, во таа ситуација на таа позиција ќе почнев со Лингард, исто и со него немаше да добиеме на цврстина ама колку толку повеќе ќе имаше креативност и брзина во нападите.

Околу недостатокот на играчи во средина, исто чудно ми е зошто најголем дел од навивачите се импресионирани од идејата да се дава Фелаини сега во овој трансфер период. Јес дека е цреп и тромав и све тоа, ама како што го гледам распоредот за следните два месеца, има да ни се најде таков играч барем да влага од клупа во 80та минута и те како. Единствена причина што ја гледам зошто би го продале е добрата сума што сакаат да ја платат кинезите... други причини не гледам, барем не ако не планираат да донесат друг играч истиот транфер период, зошто со децата колку и да се надежни, видовме вчера дека не можеш да се потпреш ни во Барнли, а камоли со ПСЖ и со Ливерпул во оваа форма во која што се.

И да, по прашањето за капитен ич не ми е јасно што се тие дебати, анкети и чуда, има повеќе зрели играчи за капитен, ама по мое мислење кој и да ја добие траката освен Матиќ моментално би било неправда према Србинот. Па Херера и другите нека дозреваат во меѓувреме да го наследат.

И не го сфаќајте толку трагично резултатот од вчера, никој не очекуваше дек дошол Оле и ќе тепаме сега све до крај, a ако некој мислел тоа не се разбира многу од фудбал. После тоа што се дешаваше во тимов од доаѓањето на Мојс наваму, не е за очекување дека сега за месец дена ќе се дигне тимот на нозе.

Во врска со утакмицава вчера, еден од моментите што најмногу ми засметаа е што од почеток стана преочигледно дека крилно (Рашфорд и Мата) се играше катастрофално и не се презеде ништо околу тоа. А па откако се презеде нешто околу тоа, Рашфорд како најдеконцентриран играч, место да го одмори, го префрли на шпиц, а Лукаку го извади. И мене не ми е јасно што толку се нафрливте на Лукаку, кога најмалку тројца играчи беа полоши и подеконцентрирани од него овој натпревар.

Од друга страна се осети одма отсуството на Херера, се виде дека десно по средина сме прилично меки, што ако играше Андер таму ќе беше друга приказна. По мојата фудбалска логика, во таа ситуација на таа позиција ќе почнев со Лингард, исто и со него немаше да добиеме на цврстина ама колку толку повеќе ќе имаше креативност и брзина во нападите.

Околу недостатокот на играчи во средина, исто чудно ми е зошто најголем дел од навивачите се импресионирани од идејата да се дава Фелаини сега во овој трансфер период. Јес дека е цреп и тромав и све тоа, ама како што го гледам распоредот за следните два месеца, има да ни се најде таков играч барем да влага од клупа во 80та минута и те како. Единствена причина што ја гледам зошто би го продале е добрата сума што сакаат да ја платат кинезите... други причини не гледам, барем не ако не планираат да донесат друг играч истиот транфер период, зошто со децата колку и да се надежни, видовме вчера дека не можеш да се потпреш ни во Барнли, а камоли со ПСЖ и со Ливерпул во оваа форма во која што се.

И да, по прашањето за капитен ич не ми е јасно што се тие дебати, анкети и чуда, има повеќе зрели играчи за капитен, ама по мое мислење кој и да ја добие траката освен Матиќ моментално би било неправда према Србинот. Па Херера и другите нека дозреваат во меѓувреме да го наследат.

И не го сфаќајте толку трагично резултатот од вчера, никој не очекуваше дек дошол Оле и ќе тепаме сега све до крај, a ако некој мислел тоа не се разбира многу од фудбал. После тоа што се дешаваше во тимов од доаѓањето на Мојс наваму, не е за очекување дека сега за месец дена ќе се дигне тимот на нозе.
Браво, од А до ZH ја погоди (y)

Фелаини не ни треба ни од 91до 92 да влага.Другото е таман.
Тотално неписмен играч,врска нема од фудбал,што побрзо се ослободиме од цреповите како него толку побрзо ќе се вратиме на врвот.

Листа на црепови(јузлес играчи,гноеви,лешинари)
1.Џонс
2.Фелаини
3.Смолинг
4.Переира

Овие се лидерите на табелата,зацементирани, а тука може да се додадат и Рохо и Мата.
Што значи,освен во нападот,другите позиции ни се ужасно покриени.

П.С Немој некој за Переира да ме цитирал,тој никогаш нема да стане играч за Манчестер.

Генерално јаки тимови не можат да одиграат така како Барнли, антифудбалски затворени среќа што можат само 11 да стават у одбрана, поради такви тимови ПЛ ќе си пати, оти нели целта ги оправдува средствата..
Зборот ми беше Арсенал го тепавме на гости ама овие не можевме дома, се случува ,главата горе момци до крај се бореа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom