Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.017
Поени од реакции
37.353
Неочекувано добар излезе American Animals. Интересна комбинација на филм и документарна чија што визуелизација е одлична. Се чудам зошто има релативно ниска оцена на imdb, од мене 8/10
Па јас од кога ви реков!

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Фак ју ол, Бохемиан Рапсоди е чиста десетка!
Единствено нешто добро што филмот не го гледав во кино беше тоа што никој не ми ги виде солзите на Live Aid сцената. Филм со душа и убаво прикажано значењето на Квин во музиката.
Нема потреба во вакви филмови да се бараат недостатоци, али секој субјективно.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Како и секоја година февруари ми е наменет за гледање на филмовите номинирани за Оскар. Ама ги гледам само тие што ми ги фаќа окото т.е. не ги гледам сите по секоја цена туку само тие што ми изгледаат интересно.

До сега гледан ми е само Black Panther. Roma и The Favourite немам некоја желба да ги гледам и најверојатно ќе ги скокнам. Green Book, Vice, Blackklansman и Bohemian Rhapsody ќе ги гледам обавезно.

Дилемата ми останува за A Star Is Born. Вреди ли нешто тоа чудо за да го гледам или е обична романтична бљувотина? Некој совет?

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Ted Bundy in one occasion say to Jeffrey Dahmer im gonna make u my bitch and rape the shit out of you:pos:

У изминативе 1-2 години се форсат филмови за сериски убијци и тоа онака јако.
Заборавив да пишам во една прилика пред да се случи целава поплава од филмови,серии,документарци дека ќе имаме прилив од сериски убијци,и после ќе ви доев и ќе ви кажев у стил ''Па јас од кога ви реков!'' ама изумив.Најновава документарка за Теди само шо ја видов,викам симнувам ама да ти била мина серија составена од 4 епизоди по 1саат партали.Ќе се глеа деф.Нешо препорака онака ситна,не стрикно обврзувачка,лежарна е The Clovehitch Killer,каде што ќе го препознаете Walter white кај Dylan McDermott:D.
Од друга страна имате силна препорака од моја страна за https://letterboxd.com/film/angst/ ОВА!

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.017
Поени од реакции
37.353
Bohemian Rhapsody ми е еден од најлошите филмови што сум ги гледал.
Веројатно и ти си еден од најлошите гледачи кои Bohemian Rhapsody ги имал. Значи не грижи се, взаемно е. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom