- Член од
- 9 мај 2017
- Мислења
- 352
- Поени од реакции
- 635
Гледам денес промет само 970,000 ден на берза , де бе како војна да има па ваков промет ..
КМБ ја нема еден ден и денес берзава катастрофа , по што реално таа е најтргувана акција и еве без нејзе до каде сме
Ајде од утре после гласањево кај комшиите се надевам луѓево ке се охрабрат и ке извадат париве од банки каде се чуваат 4 милјарди евра и ке вложат нешто во акции да мрдне берзава ..
Nikoj nisto ne me navlekol. Sam sum si resil posto mi imase logika celata operacija.Зар и тебе те навлекоа форумскиве навлакуши на STBP?!?
Ми изгледаше преискусен за да наседнеш.
Немој само да ми кажеш дека и SKYCOIN си купил?!
Sea ne me nerviraj, ke prestanam da ti gi lajknuvam postovite. Sto ke pisuva posle MAKSIMUSИ да знаеш дека така беше, не е смешно. Грими ништо не измисли. Само СГ не се балканци тие имаат западен менталитет...
На тој записник од ак.собрание се закачија ФАКТОР и почнаа да ги рекетираат . . .
https://time.mk/c/ed0236ef77/akcioneri-obvinuvaat-deka-ohridska-banka-se-zadolzuva-kaj-sosiete-zeneral-so-lihvarski-kamati.html
Тој акционер што обвинуваше бев јас, тоа е мое право и јас секогаш го користам. за разлика од некои други кои одат по собранија да молчат . . .
И ден денес Фактор имаат банер од ОХБ . . . цели три години константно и повеќе не напишале лош збор за ОХБ...
Видоа СГ дека тоа носи лош публицитет и рекетирање од медиуми . . . и свртеа нов лист. Затоа и јас ги фалам работат корекно со одлични резултати . . .
А СТБ е обратна приказна. Тие ништо од акционерите не услушуваа . . . Дивиденда баравме таму 3-4 години, но дадоа кога нив (НБГ) им потреба и кога се најдоа во тесно со продажба . . . нив ги фативме на кондиција, ама слатки пари изнафативме . . . . Така да можеби ќе си останеш заглавен и полн со надеж . . .
Стварно сте различни со Декис, он за разлика од тебе со натоварил со ОБИЧНИ акции и сега е скроз одглавен им ги продаде на новопечените акционери за убава пара . . .
Очекував дека ќе го постираш моменталниот бук на СТБ да не останеме на празни броеви, да видиме тој твој ексел како смета . . .
p.s.
Максимус не го коментирам повеќе. Срам ми е да бидам толку искрен. Празни зборови не се за коментар и човек да си троши време. . . Знам дека ќе се задева, перчи, ќе ме валка по форум . . . но дискусија со него не вреди . . .
А за да покаже малку интелегенција може да го постира моменталниот бук на СТБ, тоа е бројка а не реферати и празни зборови . . . . Па и Бранко ќе му лајкне .[DOUBLEPOST=1548416887][/DOUBLEPOST]И јас се придружувам на повикот на Грими . . . Читајте, подгответе се, одете на собранија и конструктивно борете се за своите права, а не да молчите како пички додека менаџерите го крадат вашиот капитал . . . .
ОХБ и СТБ имаат добар менаџмент, убаво работат . . . но пристапот спрема малцинските акционери им е различен . . .
UNI sami si ja dadoa valuacijata. Ako se spremni korpo obvrznica da diskontiraat so 11%, so kolku li bi diskontirale EQUITY? 15% minimum cinam.Mi se dopaga kako si go duvate balonot ??
Pa po vasa matematika denes da ja kupat UNi treba da ponudat 4000 denari ladno
Ama cudno gledam nikoj ne veruva vo toa sto go gleda pred ochi duri i KMB im e skapa na 5300 a se znae deka ke bide rekordna godina so dobivkata plus ke se dokupuva banka ???
Јас го правам тоа кај НЛБ брокер.Дали некој брокер нуди можност за електронско тргување без воопшто да се оди таму , да можам да тргувам од странство.
Кога сум пишал Бубасту во мојот пост место Декис цитато е погрешен на кого се однесува ама не сум погрешил многу, подобро не цепкај тука и на таа тема и нема да одам понатака, а ти ке можеш да си тераш понатака на форумо исто и на мојновац.I ne me mesaj so Dekis, nie sme tolku razlicni. Do tamu sto edna te ista akcija jas ja prodavam a toj ja kupuva. Sto ne znaci deka povremeno ne moze da imame isto mislenje
Дали некој брокер нуди можност за електронско тргување без воопшто да се оди таму , да можам да тргувам од странство.
Ima pari bankata ladno da ja kupi od prosli rezervi plus i onaka KMB pola od dobivkata tradicionalno deli t.e. 16 miliona i od ovaa dobivka ke se prelee za takvi aktivnosti a pri toa dividendata da ne bide isppd 500 denari !!Mozno li e zaradi vlez vo tiranskata banka Hari da skrati od dividendata?!