Мене не ме интересира за што одиш таму. Од исто племе потекнувате, барем Скопската околија. Ист народ сте како што сум јас Македонец како и оној од Пиринска или Егејска Македонија. Оваа држава е Македонија, да те потсетам да не релативизираш напразно. Твое дете може и кинески да си учи. Тоа што ја имате поддршката од Европските држави и Америка, не ви дава за право да малтретирате друг народ и да обезличувате цела една држава. А токму тоа го правите.
Па да, ние иаме крвна одмазда, одиме со пиштоли по градов, тепаме деца по автобуси, го китиме булеварот со знамиња на друга држава, избркавме цела една населба (Бутел 2) ради горенаведени причини, на пат е и другата (Бутел 1). Од Качаник не бркаа оти не сме биле нивни. Ние ги населивме сите села во скопска околија со дојденци од Косово и Албанија. И Љуботен и Морани и Света Петка. Да, ние така се однесуваме, уоши Македонци...пардон, славомакедонци. По третпати ти велам, не се стереотипи, лични искуства од над 50 години се. Не кај шо сум одел по улица, него кај што сум живеел. Кај што го искорнаа крстот и го раскопаа како волови цел парк, блиску до споменикот на учк на кој ништо не му фали ни ден денес. Нит е пален, нит корнат.
Така да не ме мафтај аман со вакви муабети.
па постепено треба да се "зголемува" населението. Во 1991 го бојкотиравте пописот во западна Македонија за во 1994 со помош на странските "набљудувачи" да штанцате документи. За во 2002 повторно да зголемите бројка преку населението од странство па во 2011, заради европските стандарди да го прекинете пописот оти бројката нема да одговара.