Група Б(MKD,CRO,ESP,JPN,BAH) - Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата The Accountant
  • Време на започнување Време на започнување

Кои репрезентации ќе ја поминат групата?

• Вкупно гласачи
    131
Многу тешко е да се калкулира, јасно е дека двете нема шанси со овој ростер да ги играме.
Тактички сме добри мислам дека поразот против Хрватска ќе им дојде како ладен туш, и ќе ги освестии разбуди заспаните играчи.

Само ние кои мислиме дека сне јака репрезентација сакаме да одмараме играчи и предвреме да предадеме утакмица. Е затоа не не бива

потајно се надевав Јапан да го тепа Исланд, па да праиме круг од 3 тима, сега ништо од тоа :eek:

сега и реми не ни одговара?? :(

Кој лузерски менталитет е ова?Квичите оти не ни одговрало РЕМИ.Ти се чини шах се игра па ремито е доста веројатно.
Абе ако сакаме да одиме понатаму ќе излеземе и ќе ги исцапаме.Игра со мадина,а не како пички.
Утре е последна утакмциа на која што Тале треба да се докажи.Ако и овде изигра подпросечно немој да ми го браните после.

Кој лузерски менталитет е ова?Квичите оти не ни одговрало РЕМИ.Ти се чини шах се игра па ремито е доста веројатно.
Абе ако сакаме да одиме понатаму ќе излеземе и ќе ги исцапаме.Игра со мадина,а не како пички.
Утре е последна утакмциа на која што Тале треба да се докажи.Ако и овде изигра подпросечно немој да ми го браните после.
Јас мислам се дур Кире е во репрезентација овие ќе играат вака ко пички.(талески и фитиљ)
ПС На исланд му одговара реми со нас ради подобра гол разлика.

Ако ги пуштаат резервистиве ќе изгубиме 30 разлика.

Филип Лазаров уште се докажува :)

Тешко дека ќе го видеш од Талески мах што го има. Од авион се гледа дека игра под притисок и не е слободен во играта..

Кире вечер што мислите ќе игра 60тина минути?Веќе го фаќаат годините ако го ризикува на цел натпревар,сомневам дека ќе биде 100% фит за утрешниов со Исланд.... Ја го очекувам дека ќе игра максимум 30 минути вие шо велите?

Јас мислам се дур Кире е во репрезентација овие ќе играат вака ко пички.(талески и фитиљ)
ПС На исланд му одговара реми со нас ради подобра гол разлика.
Киро се понаша лошо со сите млади у репрезентација, нема никаков однос со нив, ќе речеш татко е па знае како, ама незнае. Ги пцуе, ѓи вреѓа. Така нема никогаш да има хемија во репрезентацијата, ниту пак ќе им помогне тоа на било каков начин. Затоа се такви исплашени.

Киро се понаша лошо со сите млади у репрезентација, нема никаков однос со нив, ќе речеш татко е па знае како, ама незнае. Ги пцуе, ѓи вреѓа. Така нема никогаш да има хемија во репрезентацијата, ниту пак ќе им помогне тоа на било каков начин. Затоа се такви исплашени.
Ti si bil tamu oa znaes? Ili kolku da se tresne nesto

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Луѓе, прво, мислам дека очекувањата за Талески и Кузмановски се нереални. Не е дека се добри на СП, особено не Талески, ама стварно не знам што очекувате. да бидат Кире? Е не се Кире и нема ни да бидат. Кире деценија наназад е можеби топ 10 играч на светот. Тоа не може да се очекува од никого.

Од друга страна еден куп муабети за нивната неагресивност, а ниту еден воопшто не сврти поглед кон тренерот. Па со таа тактика која ја играме во напад (која патем можеби и навистина ни е најдобра опција иако не мислам дека е паметно да се игра на ист начин 60 минути каква и да е тактиката) секако не е можно да го прават она што го барате на тоа ниво. Со 7-6 се знае, влезови не барајте, тие се екстремна реткост, особено не кога имаш добри офанзивни пикери во таа формација. Автоматски Кузмановски е полу-угушен секако. За Талески има малку повеќе простор бидејќи 7-6 знае да биде згоден за шутери, ама за тие шутери треба да изградиш ситуација, а ние играме тактика само за десната страна, скоро никогаш не се гради од страна на средниот бек и пикерите шут за левиот бек.

Мене многу повеќе ме загрижува слабата игра на Талески во одбрана, отколку дека не бил "агресивен" во напад. Талески и особено Велко се катастрофа во одбрана и тука ни е проблемот во репрезентацијата. Нападот е на ниво за да минеме група, проблемот е на другата страна. Срамота е специјалистот за одбрана да ти е најслаба алка во одбраната а не тоа што левиот бек за кого не се прават акции не бил агресивен. Како што ми личи прв следен за "пензија" ни е токму "дефанзивецот".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom