Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики после ова што го направија овие продадени души, ни госпо не не оправа.
После ова се поголеми стануваат амбициите на нашиве „брача“ и според некоја моја прогноза ако продолжи оваа поддршка од САД, Германија, Франција, а во голема мера и Русија кон нив ќе видиме и остварување на нивниот голем сон „Голема Шиптарија“.
Очекувам да зајакне уште повеќе влијанието на нивната Исламска заедница и да се формираат и обновуваат уште повеќе ракети низ градовиве, а пред некој ден зачекав една емисија на Сител каде што гледам дека и кај вас дале финансиска инјекција, па оџата и попот се шетаа заедно и расправаа за „совршениот соживот“.
Сума сумарум, црно ни се пишува и тоа бааги.
Кеплер,

настрана од другата тема (ај да не ја мешам со оваа...), но на оваа и овој пат, морам да согласам со тебе...

И сега, пак велам...што понатаму?
Уште помасовно отселување? Дома ќе бидеме странци?...Сите одлуки на државно и локално ниво‘ ќе ни зависат од оние кои говорат „љ„?...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.252
Поени од реакции
16.402
ФОТО: Џафери потпиша- Законот за јазиците е објавен во „Службен весник“ – Kurir.mk

Ко некои шо требаше да донесат промена, премногу забегаа уште на почетокот...
Ајде Практични работи од двојазичниот закон:

1, нека објасни гуската како ќе биде командувањето во АРМ ???
2. Ај да видат какво ќе биде кривосудството, па и сега на еден јазик адвокатите наоѓаа начин од црно бело да праат. за одлагања да не кажувам..
3, Во секојдневниот живот, ете во Сообраќајот, мала сообраќајка и треба пополнување на Европски записник .. виновникот ( па и јас да сум) ќе побара европски записник на албански јазик:cool:
.. има и други ситуации, што знам ако почне во средни училишта и факултети, какви ги нема на албански да побараат двојазичност ??

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Koga se docepaa komunjarite na vlast veke se znaese deka makedonija ke ja snema. Ednas veke ja preebaa, i taman koga kutroto drzavice i narodot malce se oprai se vratija da ja dokrajcat.

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.534
Поени од реакции
2.648
Види ја севернава творевина, ден не помина жданг втор официјален јазик :icon_lol:

Изгледа ќе стануваме Канада на Балканите
Сега уште канадскиот менталитет и стандард ни фали.

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Кеплер,

настрана од другата тема (ај да не ја мешам со оваа...), но на оваа и овој пат, морам да согласам со тебе...

Уште помасовно отселување? Дома ќе бидеме странци?...Сите одлуки на државно и локално ниво‘ ќе ни зависат од оние кои говорат „љ„?...
Не би сакал да пишувам на форум што навистина мислам дека може да го реши проблемот и тоа како апла брзо решение.
Како и да е очигледно веќе не заслужуваме да имаме држава, ете племето кое дојде тука има поголема национална свест и си доби држава, луѓе кои заслужуваат држава може да видиш на ТВ кога ќе даваат вести од светот, поконкретно во Франција, е кога ќе дојдеме на тој левел може да кажеме дека сме созреани и дека треба да имаме држава. Тука имаме голем број на „телиња“ кои мислат дека проблемите за нив треба да ги реши друг, али не се криви, толку е интелектуалната свест и како ќе им го полнат мозокот така ќе си врзат во крпчето, иако истите тие кои ни продаваат прикаски дека треба да сме толерантни и антинационалисти се екстремисти и за најмали ситници ги запалија градовите.
Најтрагично е што и ова племе кое мисли дека издвојува победа ќе пишти за скоро, тие се отселуваат дури помасовно од нас и не се свесни дека слепо поддржуваат мафијашки организации кои ќе го тероризираат нивното население во иднина. И Пабло Ескобар им потфрлал на народот по некој денар, ама колку мајки израснале синови за да бидат изрешетени поради што работеле за него? Истото беше и во Авганистан, прво САД ги кренаа до небо Осама и компанија, според многу извори ги обучуваше ЦИА, ама на крај му ебаа матер, ги бомбардираа секојдневно и изгинаа илјадници, а пак со воените авиони за САД се носеа тони опиум со кои се финансираа црните проекти на Uncle Sam.
Ако разговараме за индивидуално, тогаш парталите и заминување, единство одамна нема меѓу народот за да се надеваме дека ќе биде нешто подобро, а најтрагично е што никогаш не може да се отсели човек заедно со целото семејство и пак ќе страдаш дури и повеќе отколку да седиш тука. Ако седиш тука голема е веројатноста и дека ќе треба за некое време да гиниш поради што некој седнал и се договорил на маса да продаде територии и слично, врие работата и очекувам да пукне за многу брзо, особено чим се наоружуваат УЧК на Косово со толку оружје, не оди на арно.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Кеплер,

Pa sega zavisi za kogo mislis, makedoncite se veke stranci,ovie severnomakedoncive tek pocnaa da se osekaat kako doma, vakov triumfalizam kaj niv nikogas nemalo, prethodnata drzava tie nikogas ne ja ni sakaa ni pocituvaa.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Tie fakticki so glasaa za komunjarite glasaa znaci da ja snema makedonija. toa e. posle ebenje nema kaenje. dodeka ja snema uste malce ke si igraat krienka i ke gi trazat takozvanite ukradeni milijardi na grujo.

M

Macedon1um

Гостин
@Peja989 за што ја избриша темата бе педер ши%тарски ?

Tie fakticki so glasaa za komunjarite glasaa znaci da ja snema makedonija. toa e. posle ebenje nema kaenje. dodeka ja snema uste malce ke si igraat krienka i ke gi trazat takozvanite ukradeni milijardi na grujo.
Дпмне заслужија да бидат казнети, е сега никој не веруваше дека еден куп јаничари од дпмне ќе се шитнат за пари

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967

Дпмне заслужија да бидат казнети, е сега никој не веруваше дека еден куп јаничари од дпмне ќе се шитнат за пари
Има тема за политички случувања, пишуваш во истата.
За навредава, се читаме за 6 месеца.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889

E dobro de, ete gi kaznivte vmrovcite, klap klap.
Se so se slucuvase otkoga gi nagradivte odrodenite so 49 pratenika i prethodno, psiholoskata vojna i perenjeto mozoci, kurtonijadata, sareni platenici so 200e dnevnica, sjo itn, mislis deka e samo slucajnost? Ili pak nacinot na koj ljockarskiot vojvoda sedna na glavnata fotelja u sobranie, kako murtinjo dojde na vlast, pa apsenjeto na pratenicite i protestantite od zaednicka mk itn....? Ima li uste nekoja ofca so misli deka seto ova e slucajnost? 8te so so gi nosea so lisici od zatvor vo sobranie da dignat dva prsta i da glasaat *khm* po svoja volja ? Slucajnost povtorno?

Член од
16 август 2015
Мислења
237
Поени од реакции
288
Денеска во Службен весник на Република Македонија без потпис на претседателот беа објавени овие два закони . Што мислете околу овој потег на владеачката СДС со овие два закони ? Едниот носи двојазичност на цела територија и радост и славје кај Албанците ( и поддржувачите на СДС ) , а другиот нова држава , гнев кај поголемиот дел Македонци но сепак повторно славје кај владеачката СДС .
Отворив нова тема но беше преместена во канта бидејќи имало тема за политичките случувања во Македонија

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Денеска во Службен весник на Република Македонија без потпис на претседателот беа објавени овие два закони . Што мислете околу овој потег на владеачката СДС со овие два закони ? Едниот носи двојазичност на цела територија и радост и славје кај Албанците ( и поддржувачите на СДС ) , а другиот нова држава , гнев кај поголемиот дел Македонци но сепак повторно славје кај владеачката СДС .
Отворив нова тема но беше преместена во канта бидејќи имало тема за политичките случувања во Македонија
Pa Jas pisav I pogore, ovie severnomakedoncive od sdsssh nikogas ne ja ni sakaa poeanesnata drzava, zatoa sega slavat, konecno si napravija drzavaa vo koja ke uzivaat I pocituvaat.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Ево сега Тодор ќе збира потписи па да видиме шо бројка ќе извади :) :tapp::pos:
Тодор Петров целиот свој живот прави некакви референдуми, собира потписи чоекот ама нешто не му иде на чоекот нема среќа толку му дале и одредиле тие наречниците на третата ноќ ![DOUBLEPOST=1547513448][/DOUBLEPOST]Ги читам последниве страни од темава и гледам сите ги напаѓаат Зајко и СДС како тоа готово за само година и половина на власт цела држава ја продале, двојазичност, договор со Бугарија, договор со Грција, ова, она, а изгледа имате слаба меморија заборавате дека и Грујо беше партнер коалициски со ДУИ/УЧК и со Ахмети беа први тендер-браЧа цела декада и токму во времето на Грујо којзнае колку училишта ги променија долгогодишните Македонски имиња со Албански, во времето на Грујо командант Таљат стана министер за одбрана и ред други работи ... абре и СДС и ДПМНЕ во иста китка прдат и смрдат !

Последно уредено:
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Очекувајте месецов или следниот и да побараат да се дели Македонија. Ќе слушнете на ТВ домче на топличко со греано винце.

Само не знам дали и Куманово ќе го земат под Илирида. Скопје сигурно иде.
За Охрид некој да не знае инфо?

Член од
16 август 2015
Мислења
237
Поени од реакции
288
Очекувајте месецов или следниот и да побараат да се дели Македонија. Ќе слушнете на ТВ домче на топличко со греано винце.

Само не знам дали и Куманово ќе го земат под Илирида. Скопје сигурно иде.
За Охрид некој да не знае инфо?
Иронија ни е најмалку потребна у моментов . Потребна е ЦРВЕНО ЖОЛТА РЕВОЛУЦИЈА ( која веќе започна ) и ИЗБОРИ . ВМРО има ново раководство и ги исклучи сите криминалци ко Сашо Мијалков шо бај д веј сеа е со СДС . ВМРО да дојде на власт и да напраи undo на се ова[DOUBLEPOST=1547514027][/DOUBLEPOST]
Тодор Петров целиот свој живот прави некакви референдуми, собира потписи чоекот ама нешто не му иде на чоекот нема среќа толку му дале и одредиле тие наречниците на третата ноќ ![DOUBLEPOST=1547513448][/DOUBLEPOST]Ги читам последниве страни од темава и гледам сите ги напаѓаат Зајко и СДС како тоа готово за само година и половина на власт цела држава ја продале, двојазичност, договор со Бугарија, договор со Грција, ова, она, а изгледа имате слаба меморија заборавате дека и Грујо беше партнер коалициски со ДУИ/УЧК и со Ахмети беа први тендер-браЧа цела декада и токму во времето на Грујо којзнае колку училишта ги променија долгогодишните Македонски имиња со Албански, во времето на Грујо командант Таљат стана министер за одбрана и ред други работи ... абре и СДС и ДПМНЕ во иста китка прдат и смрдат !
Точно ама да бидеме реални Грујо никогаш не прифати СЕВЕРНА и не прифати и не дозволуваше двојазичност на цела територија

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom