Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 март 2012
Мислења
8.601
Поени од реакции
5.221
дестина страни наназад секој (дури и јас со мало познавање на историјата) може да најде денеска во секунда неколку извори со кои ќе докаже дека се случувало ова или она. Камоли овие што ги читам што си се разбираат од оваа област.
Дали дорците и јонците биле т.н. антички грци, дали Аксиос била Црна или вардар, небитно.
Едноставно е, никој од соседите нема право да негира соседна држава, ниту да наредува како ќе се нарекува државата и каков јазик ќе зборува. А токму тоа го прават и грците и бугарите и албанците. Те не постои македонски јазик, те сме биле вештачка творба, те не постои македонија, те сме биле славомакедонци, те праќаат оружје, те регрутираат борци за слобода....
Идиотизми.
Ниту пак има право да уценува мнозинство во државава преку притисоци врз комшиите, уцени од меѓународната и фалсификати на пописите.
Не се сложувам да се негира нација за било каква причина, ако се чувствуваш така, живееј си и идентификувај се така. Ама не се правите будали, и вие викате дека албанците не постојат, дека се збир на племиња донесени од турците како качаци, јазикот ни е звук од полски ќенеф, ја ебаме жената на сопствениот брат, и што уште не.
Енциклопедија напишавте со пари и од мене, енциклопедија на невистини.
Во било која тема кога пишувам за историја пишувам како одговор кога читам што пишувате.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Ај вака...

Кој следи политика по Балканов а и пошироко, совршено му е јасно кој ја инсталира тековната власт и совршено му е јасно дека власта е совршено неспособна, и дека истата има само (!!!) пар цели кои треба да ги изврши, односно веќе ги извршува.

Сега...што понатаму?
Мики после ова што го направија овие продадени души, ни госпо не не оправа.
После ова се поголеми стануваат амбициите на нашиве „брача“ и според некоја моја прогноза ако продолжи оваа поддршка од САД, Германија, Франција, а во голема мера и Русија кон нив ќе видиме и остварување на нивниот голем сон „Голема Шиптарија“.
Очекувам да зајакне уште повеќе влијанието на нивната Исламска заедница и да се формираат и обновуваат уште повеќе ракети низ градовиве, а пред некој ден зачекав една емисија на Сител каде што гледам дека и кај вас дале финансиска инјекција, па оџата и попот се шетаа заедно и расправаа за „совршениот соживот“.
Сума сумарум, црно ни се пишува и тоа бааги.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
https://buff.ly/2VUt5io
И сеа уште се чудите зошто вадат бг пасоши?
На некои им е срам што се македонци
Mene ne mi e sram so sum makedonec, ama mi e sram kako moze rodeni makedonci da glasaat za ovakvi komunjarski gomna so sedat u parlament, a pa tek so mi e sram koga ke vidam odrodeni kako digaat dva prsta protiv sebe, isto kako pistol u usta da si stavile.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Нели ти одамна си ги собрал?
Denta koga go izglasaa ubiecot za pretsedatel na parlament pocnav poleka da se spremam.
Нели ти одамна си ги собрал?
Da kazeme 70%. Uste po nesto da sredam i papa. Za nekoja god dve i starite ke si gi soberam, a praznoglavite banjati bezimeni mutanti so sreka neka ucat ljocka od toa iljadnicite profesionalni ljocka profesori trgnati navamu.

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
534
Поени од реакции
1.101
Види ја севернава творевина, ден не помина жданг втор официјален јазик :icon_lol:

Изгледа ќе стануваме Канада на Балканите :ROFLMAO:
Афганистан на балканите, со се опиум талибани и светла иднина

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Mene ne mi e sram so sum makedonec, ama mi e sram kako moze rodeni makedonci da glasaat za ovakvi komunjarski gomna so sedat u parlament, a pa tek so mi e sram koga ke vidam odrodeni kako digaat dva prsta protiv sebe, isto kako pistol u usta da si stavile.
Gi imas takvite banjati severgani I na temava, ke gi prepoznaes taka sto ne go vadat od usta patorot I dpne, kako on bil kriv za se, a nesposobnosta na nivnata partija I nivnata politika probuvaat da ja objasnat I opravdaat ama dzabe. Taka da Sega koga ke se javat so repliki dzabe ke I'm kontriras. Cipirani neoliberalni (ne)korisni roboti.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom