Taka e. I jas celo vreme ja podrzuvam idejata deka so dobra izolacija go pravi sekoe greenje evtino.изолација братче му е лекот за се
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Taka e. I jas celo vreme ja podrzuvam idejata deka so dobra izolacija go pravi sekoe greenje evtino.изолација братче му е лекот за се
Не се секирај, до година во Охрид нема да имаш температури до -10*С,Dali nekoj moze da gi nabroi site klimi (modeli) shto vo Makedonija se nudat, a koi se na - 10 ona shto u stvari se drklarirani. Ako e 3,5ka da e 3,5ka i na - 7/-10 i slichno. Mene mi teknuvaat vaka na vrv na glava FH i LN od Mitsubishi i CS-Z od Panasonic. Bash me interesira eve dopishete tie shto znaete.
Токму така, незнам зошто тоа ти делува чудно. Ама затоа постои Еуровент, и зошто го трубиме за Еуровент толку многу.@Dr Zmigo Ne se racuna 3,2 Pdesign
A inache prashav ova za klimive bidejki navistina, samo nekolku klimi se realno 3,5ki/5,5ki. I so ova ispagja deka ako nekoj koj zivee vo prostor bez termoizolacija, normalna fasada i saka da gree 30m2 soba ke mora da zeme ili 3,5ka od ovie so Pdesign 3,5 ili da si zeme 5,5ka od ostanstite modeli koi imaat 4 ili 4,30kw pDesign.
epa eve gi sreduvam. Ushte izolacija dobro da frlam nad zidot na klimata koga ke se stopli deka od nadvor ke moram da go pravam toa, a sega e ladno. Toa shto ti kazav e krajna opcija, tuka e i moznosta da ako ne uspeam nishto da napravam, da koristam nekoja back-up grealka vo najladnite denovi koja ke se ukluchuva samo navecher na evtina struja. Ama mislam deka ke uspeam izolacija da stavam.Многу подобро е да се потсредат најголемите загуби отколку да се оди на појака клима. А според мене 5.5KW клима во спална нема никаква логика.
@Strelecај ке ве молам линкови и цени од Hansol I Amber 5,5 ki во пп/