Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Венгер после 5 катастрофални сезони не беше за пцуење, ама Емери после 6 месеци одамна бил за пцуење...

Океј :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Венгер имаше само три катастрофални сезони, 2015/16 кога Лестер освои и наредните две кога испадна од топ4.

Венгер имаше само три катастрофални сезони, 2015/16 кога Лестер освои и наредните две кога испадна од топ4.
Катастрофална сезона е може повеќе субјективна оценка.
У секој случај, тимов игра боље него последните, ете 3 сезони нека бидат, на Венгер, со горе-доле истите играчи.
Зошто Емери одамна бил за пцуење ете не ми е јасно.

Дека е за пцуење ради дебилските потези со вадење на Лаказет, е, ама дека е одамна за пцуење..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Колку време веќе се лигави со Лаказет и Џака?За Озил,Ивоби и Мичи не ми се отвара темата повторно.Еве денес чист пример како не коштеа тие потези,а не е прв пат,само што ти замижуваше често.Си кажав убаво јас,не можам да очекувам титула без инвестирање,но со вакви потези какви што влече нашиот тренер тешко до топ 4,а за тоа имаме квалитет.
Бај д уеј,уште го чекам фамозниот пресинг каков што најавуваше.Поминаа 6 месеци.
Се надевам дека приказната со Емери ќе биде слична како со Клоп,само гледам 2 проблема.Емери не е квалитетен тренер како Клоп и Арсенал ќе дава големи пари како Ливерпул за трансфери никогаш,па ни тогаш.
Интересен факт е тоа шо Ливерпул првата сезона со Клоп завршиле 8ми на табелата ...

Колку време веќе се лигави со Лаказет и Џака?За Озил,Ивоби и Мичи не ми се отвара темата повторно.Еве денес чист пример како не коштеа тие потези,а не е прв пат,само што ти замижуваше често.Си кажав убаво јас,не можам да очекувам титула без инвестирање,но со вакви потези какви што влече нашиот тренер тешко до топ 4,а за тоа имаме квалитет.
Бај д уеј,уште го чекам фамозниот пресинг каков што најавуваше.Поминаа 6 месеци.
Се надевам дека приказната со Емери ќе биде слична како со Клоп,само гледам 2 проблема.Емери не е квалитетен тренер како Клоп и Арсенал ќе дава големи пари како Ливерпул за трансфери никогаш,па ни тогаш.
Како тоа имаме квалитет за топ 4 од кого имане подобар состав моментално од Тотенхем,Челзи,МЈ? Со моменталниов состав добро се држиме сега за сега ама без вложувања зимово тешко би завршиле во топ4 едноставно имаме преслаби играчи на одредени озиции а за квалитетни замени да не правиме муабет.Прво потребен ни е барем еден игач во одбрана пр Манолас е достапен за некои 36м како што се пишува за во средина одличен потег би били ако се земи Барела а Рамзи да се продаде колку можи преку глава ми од такви играчи што сакаат 200к плата а не вредат ни за пола.Што се однесува за нападов под итно треба да се пазари барем едно крило очобол се веќе Мики и Ивоби ете можи да се земи Малком од Барса на позајмица со право на откуп евентуално се спонува и Пепе ама реално тој не вреди ни пола од тоа што бара Лил близу 80м за мене подобро би били да се донеси Лозано за некои 40м колку што се врти по медиумиве дека бара ПСВ. Како што пишав погоре да се продадат Рамзи,Озил,Мики н сметка за донесување Манолас ,Барела, Малком и Лозано би бил презадоволен за зимскиов период.

Од друга страна, во рок од година дена потрошија 110 милиони евра на два напаѓачи.

Да, и моментално тоа е најдобриот дел од тимот и веројатно најдобриот тандем во ПЛ според бројот на постигнати голови/асистенции/процент на реализација.

Интересен факт е тоа шо Ливерпул првата сезона со Клоп завршиле 8ми на табелата ...

Ама и дојде во ноември,додека нашиот во мај,со целосна претсезона за спремање во секој поглед.
@Bateman класичен паник бај беше Ауба,за да се смират навивачите после вековната трампа со губењето на Санчез.На крај испадна страшен потег.
Тоа е тоа,еве види Арсенал има на располагање 70тина мил за транфери изминативе сезони(воглавно),имаше периоди кога не потрошија денар или кога со ин аут беа капа за глава или безначаен минус.

Прост пример,Арсенал во шампионските години на Венгер имаше 4-5 сува класа играчи,топ 3-5(форсот муабет на кајгана) на своите позиции надополнети со квалитетни играчи и тогаш топ 5 менаџери у свет.Споредба со сега...
Тогаш таквите играчи вредеа многу малку,башка Венгер ги направи тоа што се.Во денешно време не можеш да направиш 11 играчи,неколкумина да,ама цел тим нема шанси,па затоа е потебно класа,квалитетни играчи за да котираме високо,а истите вредат,колку што вредат,а пак ние знаеме колку Арсенал можат да земат пример двајца супер квалитетни играчи,надополнети со уште еде-два надежни како Тореира кој може за брзо време да станат играчишта.

Иначе Тореира ни е трансфер на декадата.

Дај баталете ПЛ, нека се фокусира на Лига Европа, зош единствен начин е да стигнеме до ЛШ

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Како тоа имаме квалитет за топ 4 од кого имане подобар состав моментално од Тотенхем,Челзи,МЈ?

Нема големо отскокнување во квалитет на составите меѓу Арсенал,Челзи и Јунајтед па за да кажеме овие се преквалитетни,нема шанси да припареме до топ4.Имаме квалитет за топ 4,за титула немаме.Со добра игра,правилен почетен состав и правилни измени можеме до топ 4.Тоа е и квалитетот на овој тим,топ 4 ништо повеќе.

Како тоа имаме квалитет за топ 4 од кого имане подобар состав моментално од Тотенхем,Челзи,МЈ? Со моменталниов состав добро се држиме сега за сега ама без вложувања зимово тешко би завршиле во топ4 едноставно имаме преслаби играчи на одредени озиции а за квалитетни замени да не правиме муабет.Прво потребен ни е барем еден игач во одбрана пр Манолас е достапен за некои 36м како што се пишува за во средина одличен потег би били ако се земи Барела а Рамзи да се продаде колку можи преку глава ми од такви играчи што сакаат 200к плата а не вредат ни за пола.Што се однесува за нападов под итно треба да се пазари барем едно крило очобол се веќе Мики и Ивоби ете можи да се земи Малком од Барса на позајмица со право на откуп евентуално се спонува и Пепе ама реално тој не вреди ни пола од тоа што бара Лил близу 80м за мене подобро би били да се донеси Лозано за некои 40м колку што се врти по медиумиве дека бара ПСВ. Како што пишав погоре да се продадат Рамзи,Озил,Мики н сметка за донесување Манолас ,Барела, Малком и Лозано би бил презадоволен за зимскиов период.
Nikogas na sred sezona nemat da se kupat povekje od 2ca igraci a ne pak 4ri. Isto od druga strana kakov upgrade ke e Manolas? Mnogu podobar ke e od Sokratis ili Mustafi? Realno nas ni treba zverka kako Kulibaly, masiven a ne e tromav (druga rabota sto mnogu podsekjat na Sol Campbell) pa malce da mi odmorit srcevo pri sekoe nafrlanje na protivnikot da ne se plasam deka ke e gol ili promasena 100% shansa. Ama za toa mozam samo da sonuvam poso ke zememe nekoj od vtora germanska liga i ako se pogodit ke vikame bravo Sven a pak ako e tezok promashaj ke go vlecime vo timov uste 4 sezoni pa ke go prakjame po pozajmici i na kraj ke si zaminit koga ke mu istecit dogovorot.

Накратко само, два клучни моменти кои ни ја ебат сезоната до сега, прво повредата на Монреал кого го снема месец дена заради кој експериментираше Емери во одбрана и ја изгубивме 12 или 13 не ми текнува серијата на победи по ред. И второ повредата на Холдинг која е поврзана со првата причина и го прегоревме до максимум Роб што после следеше поразот од Саутемптон и отиде бродот надоле.
Да не редам дека после тоа ни се повреди цела одбранбена линија и сега крпиме со Кош кој не играл 6 месеци фудбал

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Nikogas na sred sezona nemat da se kupat povekje od 2ca igraci a ne pak 4ri. Isto od druga strana kakov upgrade ke e Manolas? Mnogu podobar ke e od Sokratis ili Mustafi? Realno nas ni treba zverka kako Kulibaly, masiven a ne e tromav (druga rabota sto mnogu podsekjat na Sol Campbell) pa malce da mi odmorit srcevo pri sekoe nafrlanje na protivnikot da ne se plasam deka ke e gol ili promasena 100% shansa. Ama za toa mozam samo da sonuvam poso ke zememe nekoj od vtora germanska liga i ako se pogodit ke vikame bravo Sven a pak ako e tezok promashaj ke go vlecime vo timov uste 4 sezoni pa ke go prakjame po pozajmici i na kraj ke si zaminit koga ke mu istecit dogovorot.
Ти држи мабетот мабетот дека ретко кој клуб зема 4 играчи во зимски период ама и кај нас таква е ситуацијава без Холдинг цела сезона Кошчелни не верувам дека ке си е врати формата сега на 33 г после таква повреда иначе Манолас го спомнав како пр за трансфер со можностите што ги има Арсенал со Сократис добро се познаваат и мислам добро би фукционирале заедно.Што се однесува за Кулибали која екипа не би го сакала во својот тим ама проблем е што би бил некаде околу 100м што Арсенал не можи да си дозволи да плаќа толку за еден играч кога има многу др дупки за крпење. Исто и за средниот ред глупо е да не се продаде Рамзи и да се остави да си оди за ништо посебно кога не игра ништо моментално за клубов исто и Елнени би требало да се продаде со оглед на малата минутажа што е има кај Емери.

Осеќам многу голема нервоза кај Лаказет, прво не е играч што треба да се вади кога се брка резултат, туку е човек што во најмала пукнатина може да реши натпревар. При голот на Обамејанг, пред да се турне некако топката до Оба кој беше сам со голман, Лаказет на себе навлече три играчи, и со еден потег си направи простор и излетаа сите. Значи е човек кој може и да задржи топка и да привлече играчи и да удри јак шут. Сигурен сум дека таа втората шанса на Обамејанг кога биеше доста меко лево по земја а беше сам со голманот, Лаказет ќе ја реализираше. Но настрана тоа, јас и од двајцата сум презадоволен сезонава, само не сфаќам зошто мора две недели по ред вака да се вади Лаказет. Дури и лошо да игра, поседува најголеми квалитети за постигнување гол од сите на теренот, и особено ако сме во потрага по гол, Лака мора да остане.

Ова вадење од терен, може да прерасне во големо незадоволство кај Лака и да сака да си замине од клубот. Напаѓачки тандем добар не сме имале од Берги и Анри, преголема глупост е вака да се постапува со Лаказет. Сум ги преживеал и Шамак и Бендтнер и Саного и Парк, ова мора да се задржи и да опстои во клубов.

Последно уредено:
Ти држи мабетот мабетот дека ретко кој клуб зема 4 играчи во зимски период ама и кај нас таква е ситуацијава без Холдинг цела сезона Кошчелни не верувам дека ке си е врати формата сега на 33 г после таква повреда иначе Манолас го спомнав како пр за трансфер со можностите што ги има Арсенал со Сократис добро се познаваат и мислам добро би фукционирале заедно.Што се однесува за Кулибали која екипа не би го сакала во својот тим ама проблем е што би бил некаде околу 100м што Арсенал не можи да си дозволи да плаќа толку за еден играч кога има многу др дупки за крпење. Исто и за средниот ред глупо е да не се продаде Рамзи и да се остави да си оди за ништо посебно кога не игра ништо моментално за клубов исто и Елнени би требало да се продаде со оглед на малата минутажа што е има кај Емери.
Во случајот на Кулибали везе немааат парите, или боље да се изразам парите се на 2ро или 3то место. Еве Арсенал и да може и сака да плати, кажи ми една добра причина зашто би дошол? Во Наполи е крал, има публика што секоја утакмица корне со навивање, игра ЛШ редовно, и јаде боље храна у Неапол :) Шала на страна, за жал, нашиот клуб е непосакувана варијанта меѓу врвните играчи... во моментов тоа е суровата вистина и реалност

Ајде една мала кратка анализа, кај сме биле минатите 3 год на полусезона, а кај сме сега.
Како викаат старите ако баба лаже траг не лаже (или статистика во нашиов случај)

d9f53f6d3e0a3c052bfc08dffa7addb8.jpg
c9168687e03348ac262b7ab3535dafbb.jpg
8da1beffd8259c619c8b314e0547ac10.jpg
a1080a35fc43829cdfda1af8a2a7fffa.jpg

Гледајчи ги само бодовите на Арсенал се од 34 до 40 максимум. Годинава имаме 38 значи сме во просекот од минатите години. Напредок бодовно гледано сеуште немаме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom