Фан Клуб: Интер

Не се гледаат сликите што ги имаш ставено.

Но треба да знаете дека постарите играчи во Јуве (Ќелини) со нови договори добиваат помали плати.
Оваа е пред почетокот на сезоната, Алекс Сандро сега зема 5,5 милиони, Ругани исто ќе потпише нов договор.
Прегледај го приврзокот 201969
@interlove еве ти одговор, неам што да додадам.

Зима 1.5 дека дошол како талент, се докажал и сега вреди за 5 милиони, зашто некој друг му дава 6 пример (не знаеме ова).
Е сега, ако мислиме дека е курвање да дадеме плата на нашите двајца најдобри играчи врз кои сакаме да ги градиме следните 6-7 години, тогаш се враќаме назад на Скелото и Белфодил ерата.

До лани не игравме ЛШ па беше оправдување дека не даваме плата, ама сега стварно немаме ако сакаме да одиме напред, Јуве сигурно не е курва (барем не млада :) ) што ги плаќа своите играчи и така примамува фри ејџентс.

Дај боже да има ефект тоа зголемување на плати, тогаш значи имаме топ играчи, за жал до сега освен Икарди и Шкринијар никој не докажал па нема ни да го добие. Мислам дека ќе се најдат негде на 4~4.5
Добро бе брат сериозно веруваш во ова што го кажа? Еве хипотетички пример, работиш во некоја фирма и зимаш 300 евра плата, се покажуваш како одличен работник и се тоа и мислиш дека првото покачување ќе ти биде 600 евра и ќе зимаш 900 евра плата? Мислам дај не зборете работи на памет, еве ти даде и Ригил одредени примери на играчи кои се врвни веќе со години а зимаат околу 5-6 милиони евра плата а играат во екипи со поголем буџет од Интер. Сфатете дека Интер во моментов се наоѓа во транзиција и не може туку така да се расфрла со плати. Абе глеј го Јувентус те молам, ако го тргнеме Роналдо на страна погледни ги другите играчи, Дибала кој со години е алфа и омега во тимот зема 7 милиони ако не се лажам... Мора да има некој ред кај нас, не може Шкринијар од 1.5м да отиде на 6, така ќе се побунат и Брозовиќ, Перишиќ и компанија и ојде возот у кукуруз. Се слагам дека треба да има покачување на платата али не толкаво како што вие предлагате овде.

Добро бе брат сериозно веруваш во ова што го кажа? Еве хипотетички пример, работиш во некоја фирма и зимаш 300 евра плата, се покажуваш како одличен работник и се тоа и мислиш дека првото покачување ќе ти биде 600 евра и ќе зимаш 900 евра плата? Мислам дај не зборете работи на памет, еве ти даде и Ригил одредени примери на играчи кои се врвни веќе со години а зимаат околу 5-6 милиони евра плата а играат во екипи со поголем буџет од Интер. Сфатете дека Интер во моментов се наоѓа во транзиција и не може туку така да се расфрла со плати. Абе глеј го Јувентус те молам, ако го тргнеме Роналдо на страна погледни ги другите играчи, Дибала кој со години е алфа и омега во тимот зема 7 милиони ако не се лажам... Мора да има некој ред кај нас, не може Шкринијар од 1.5м да отиде на 6, така ќе се побунат и Брозовиќ, Перишиќ и компанија и ојде возот у кукуруз. Се слагам дека треба да има покачување на платата али не толкаво како што вие предлагате овде.
Ќе ти покачат од 200 на 600 ако работиш на позиција за 600. Јес, ит хеппенс.

Никој не рече 6, што фали 4~4.5?

Не ме зезај, кои со години алфа и омега Дибала, дечкото е 3 години таму, последниве 2 повеќе на клупа, и зима повеќе од Икарди.

Ќе ти покачат од 200 на 600 ако работиш на позиција за 600. Јес, ит хеппенс.

Никој не рече 6, што фали 4~4.5?

Не ме зезај, кои со години алфа и омега Дибала, дечкото е 3 години таму, последниве 2 повеќе на клупа, и зима повеќе од Икарди.
Никогаш нема на 600 да ти покачат ама ајде нека ти биде. Или ако случајно се деси тоа ти е еден на 1000 случаеви.

Никогаш нема на 600 да ти покачат ама ајде нека ти биде. Или ако случајно се деси тоа ти е еден на 1000 случаеви.
Се слагам, 1 на 1000 заслужува :) Ко шо вика Син, не ги даваме од џеб :D

@Stefan-kobe
Е сеа ти замисли си да земаш плата 200е,а да си способен за 800е.
Каде што работиш ти покачуваат од 200 на 300е,а во нова фирма ти даваат 800 од старт.Што ќе избереш?Друго би било да ти дадат 450-500е,па можеби ќе си останеш.На проверено,во старата фирма.

@Stefan-kobe
Е сеа ти замисли си да земаш плата 200е,а да си способен за 800е.
Каде што работиш ти покачуваат од 200 на 300е,а во нова фирма ти даваат 800 од старт.Што ќе избереш?Друго би било да ти дадат 450-500е,па можеби ќе си останеш.На проверено,во старата фирма.
Ама мене не ми е муабетот на Шкринијар да не му покачат плата или дека не заслужува, него колку се можностите на Интер во моментов. Инаку слободно можеш да одиш во другата фирма за повеќе пари али да трпиш тортури од газдите, да си во сенка на другите итн итн. :D Ви викам на сите, ако игра вака Шкринијар секоја сезона ќе има покачување на платата, во тоа сум убеден, само според мене безвезно е да се спомнуваат суми од 5-6 милиони годишно, барем моментално. Пак ќе ви кажам, гледајте ја моменталната ситуација во Интер, значи не зборуваме за тим што располага со бесконечно многу пари. По мене одприлика 3 до 4 милиони максимум заслужува, а веројатно ќе ја добие средината од овие две цифри.

Никаде не спомнав 5-6 милиони.Пишав уште пред некоја страна,4 до 4.2 некоја си таква сума би била НОРМАЛНА.Мислам дека ''А'' не треба да кажиме за таков договор.
А да бидеме реални,3 милиони се ПРЕМАЛКУ.Се гледа дека е квалитетен без разлика дали е тоа 1 или 3 сезони.И мислам дека ќе прифати и тој 4 и нешто ситно.Сепак има рзлик од 30+% со ова што наводно го нудиме.

Ама мене не ми е муабетот на Шкринијар да не му покачат плата или дека не заслужува, него колку се можностите на Интер во моментов. Инаку слободно можеш да одиш во другата фирма за повеќе пари али да трпиш тортури од газдите, да си во сенка на другите итн итн. :D Ви викам на сите, ако игра вака Шкринијар секоја сезона ќе има покачување на платата, во тоа сум убеден, само според мене безвезно е да се спомнуваат суми од 5-6 милиони годишно, барем моментално. Пак ќе ви кажам, гледајте ја моменталната ситуација во Интер, значи не зборуваме за тим што располага со бесконечно многу пари. По мене одприлика 3 до 4 милиони максимум заслужува, а веројатно ќе ја добие средината од овие две цифри.

Се слагам, со една сезона не се покачува плата за 200%!
Нормално дека заслужува повеќе, али тоа нека расте постепено.

А доколку тоа побарување е иницирано лично од него (еве хипотетички со бројки кои беа спомнати - 5м) ондак ајде гитла дете! Терај си го филмот на друго место.

Али со оглед па на тоа што Кандрева зама 3, и Раџа 4.5 со овие глупости кои ги прави, тогаш па и не е толку чудно и ако си побара.
SwIK.gif

Не знам што да кажам стварно...

3-4 милиони е реално да му дадете, Манолас првата сезона се растури од играње, а може да се каже дека продолжи така со добри игри, ама првите две сезони играше за 1.5мил евра, после му ја покачија на 1.9мил и сега зима 3.5мил со 3 години останати од договорот, но затоа пак има мала откупна клауза 38мил евра. со тоа се штити кога ќе дојде некој тим и му даде плата од 4-5мил клубот да не може да го уценува, ма да човекот имаше понуди со поголеми плати ама реши да остане.

Али три сезони играше за плата помала од 2мил.

Така да Шкринијар некој максимум од 3-4мил можеби и 4мил се многу, може оваа 3мил да му дадат со некој си договор за промена веќе наредната година на повеќе

Џабе се прават паралели со фирми, ова она... Ако ти направиш скок од 200% на платата за една година, или те потцениле во моменталната компанија, или те преценуваат во новата. :icon_lol: Simple as that.
Никој не му е крив што се нафатил да игра за ситна боранија коа праел трансфер, ако веќе толку високо се ценел себе си. 3мил се најреалната плата што ја заслужува, на која може да се стаат бонуси со што би дошла до 3.5.

@interlove еве ти одговор, неам што да додадам.

@Makaron изгледа нема врска од ова работа, посебно со тоа бисеров дека со новите договори зимаат помалце, ова ти глупост пар екселанс истресан на темава, еве ти за 2015/16, и тоа пази шампионски тим на Јувентус најголема плата е 4.5М(Погба), Киелини зимал 3.5М, сега со новиот договор зима 4М, според Макаранов што постираше, затоа нема врска неговиот муабет дека со новите договори зимаат помалце, греши тука на големо, затоа ти реков немој само Јувентус да ми спомнеш за плати бидејќи знам дека грешиш, пред ова Киелини зимаше 3М, сезонава 2014-15, сега барем е лесно да се проверат овие работи, за да сме на чисто.

Јувентус 2015/2016
03.jpg

2013/2014
juventus.jpg

Никој од нас не е против да има покачување на платата, но тоа да биде постепено, а не одма од 1.5М, на 5-6М, ова може само да и наштети на клубот. Но гарант знае за ова и Марота па не треба многу да му ја мислиме, ќе ја наредат некако, да личи и ова на нешто, да има некаков ред.

@interlove se super, sea ushte i da se vratish vo 2010 i da kazes kolku zarabotuvashe Eto za da znaesh kako se osvojuva LS (juve prv pat dava 30mil i ke osvoi LS) :)

Od taa godina pocnaa ludite transferi t.e. pogba. Eve prosto, da ima denes Kielini 26 godini i da e taze dojden, kolku ke zema plata?

@beneamata ако сакаш можеме да се вратиме и во 2010 нема проблем, но повеќе би сакал да се вратиме 2012-2013 или година покасно за да ни се врати сеќавањето зошто беа избркани како кучиња Ето и Шнајдер, валјда не беа избркани зошто беа дно од играчи, знаеш многу добро и ти дека овие двајца беа избркани токму затоа што имаа скапи договори(плати), па тоа недомаќинско работење на Морати ни се удри по глава, и од тогаш почнаа да потониме.

Не сакам и кинезиве да праваат исти глупости, како што правеше Морати. Јувентус пред да се расфрлаат со плати од по 30М(за најдобриот играч во светот), еве имаш статистика на интернет провери колку зимаше тимов на Јувентус што освои првата титула ова декада со Конте.

Се е тоа релативно другар, Киелини ако гледаш добро во Јувентус после секој нов договор добива по 500к, или макс 1М покачување, не добива никад од 3М, на 6М, или па како што бара нашиот Шкриниар 200% покачување за една година, зарем мислиш дека немаше/нема заинтересиран за Киелини од друг клуб кој ќе му даде поголема плата? Клубот е тој што се прашува во вакви ситуации, и треба да има некаква граница до каде и колку проценти може секој играч да има покачување.

Неможе пред година дена си потпишал договор за 1.7М до 2022, и после за една година да бараш плата 4-5М, не оди тоа така другар и јас со тоа не би се сложил, а верувам и кинезиве не се толку глупи да прават вакви грешки.

Две битни работи забораваш.
1. Киелини игра/ше во шампионски тим и во таков тим многу е полесно да ги задржиш играчите за помалку пари, зошто пред се', освојуваат лига секоја година.
2. Висината на платите пред 7-8 години и сега не е воопшто иста, поготово не во Италија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom