Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки ми треба помош во врска со пратки од аназон
Сакам са пратам поклон во мк ама да не биде тие што го примаат да треба данок да плаќаат. Е сега што ќе биде ако пратката нема никаква цена? Затоа што амазон има опција да тргнат било каква цена доколку е поклон :)

Ќе патувам до Банско од Скопје со кола а последен пат бев баш во Банско може пред 10 години кога одевме на подготовки од пливање што значи не возев јас. Е сега, од кој граничен премин според вас е попаметно да се оди, преку Деве Баир или преку Делчево?

преку Деве Баир или преку Делчево?

Преку Деве Баир е нешто подобар патот, преку Делчево вообичаено има помалку гужва и чекање на граничниот премин.

Ќе патувам до Банско од Скопје со кола а последен пат бев баш во Банско може пред 10 години кога одевме на подготовки од пливање што значи не возев јас. Е сега, од кој граничен премин според вас е попаметно да се оди, преку Деве Баир или преку Делчево?
Да, преку К.Паланка вообичаено се оди, подобар е патот. Во километража се тука некаде, +/-.
Ама доколку одиш за празници, кога дости Македонци ги има за Банско, знае да има многу гужва, сум заглавувал со саати....

Преку Делчево-Станке лисичково ти е патот. Преку другите премини многу ке обикалјаш и џабе бензинот ке ти иди.
Поздрав

Дечки ми треба помош во врска со пратки од аназон
Сакам са пратам поклон во мк ама да не биде тие што го примаат да треба данок да плаќаат. Е сега што ќе биде ако пратката нема никаква цена? Затоа што амазон има опција да тргнат било каква цена доколку е поклон :)
И да не стаиш цена, мислам дека ќе зависи, од денот што тој у пошта/царина го имал. Ако стаиш цена, ако е поголема од 40 долари, ќе им лупнат царина. Ако не стаиш или стаиш помала, тогаш зависи од тоа кој е на смена таму. Нема некои правила во пракса. Знам луѓе кои примиле тенк и не биле царинети, а знам и некои кои за пердув плаќале големи царини.
Кај нас, станува збор на мафијашка спрега помеѓу Пошта/DHL и слични, од една страна и царинските работници од друга.

Дали има некој информација за конкурсот за вработување во МВР што беше објавен во мај оваа година? Дали се уште се одвива постапката за селекција?

Дали има некој информација за конкурсот за вработување во МВР што беше објавен во мај оваа година? Дали се уште се одвива постапката за селекција?

Зависно од книшката и колената

деве баир бољи

дали е можно да се увезе постара кола од бугарија пример до 2003 и да се префрли регистрира кај нас

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom