- Член од
- 18 април 2014
- Мислења
- 373
- Поени од реакции
- 678
20 eur kvadrT 10 cm.
Покрај купени инвертери фрлање 3000 еур на нешто што ќе ти ги дополнително зголеми сметките е најнелогичната да не речам глупавата работа која ја имам прочитано на нет веќе дооолго време.
Ако е вистина толку голем просторот нека го преполоват и нека заштедат догодин за пвц и стиропор.
Или одвнатре со гипс картон нека стават 10 цм тервол.
Ќе ги фати помалку од 1000 еур за целиот простор и остатокот на пвц.
Дупната гума не ја пумпаш цело време и продолжуваш да возиш без прекин, идеш и ја лепиш.
Исто и ако колата ти троши огромна количина на моторно масло не го решаваш проблемот со дотурање голема количина од него, туку ремонт или тражеш причинтел и гледаш да затнеш кај тече.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Покрај купени инвертери фрлање 3000 еур на нешто што ќе ти ги дополнително зголеми сметките е најнелогичната да не речам глупавата работа која ја имам прочитано на нет веќе дооолго време.
Ако е вистина толку голем просторот нека го преполоват и нека заштедат догодин за пвц и стиропор.
Или одвнатре со гипс картон нека стават 10 цм тервол.
Ќе ги фати помалку од 1000 еур за целиот простор и остатокот на пвц.
Дупната гума не ја пумпаш цело време и продолжуваш да возиш без прекин, идеш и ја лепиш.
Исто и ако колата ти троши огромна количина на моторно масло не го решаваш проблемот со дотурање голема количина од него, туку ремонт или тражеш причинтел и гледаш да затнеш кај тече.
Sent from my iPhone using Tapatalk

[DOUBLEPOST=1545264813][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1545264813][/DOUBLEPOST]
 топлински загуби се смрт за клима.Немислев да пишувам за ова тука ај еден рант ми тежи
 топлински загуби се смрт за клима.Немислев да пишувам за ова тука ај еден рант ми тежи ) живее сестра ми.90м2 неизолирани-ужас,цигла малтарена со дрвена дограма и дупло(обично) стакло,над тоа плоча со поткровје-исто 0 изолација,под нив јас греам само 60м2.Вовлечени 3 балкони(поголема надворешна површина!!),плус издаден дел од дневна.Убаво наизглед,инаку ужас за греење.Мало дете,секој ден машина за алишта,садови,бојлер,сушара,шпорет.
) живее сестра ми.90м2 неизолирани-ужас,цигла малтарена со дрвена дограма и дупло(обично) стакло,над тоа плоча со поткровје-исто 0 изолација,под нив јас греам само 60м2.Вовлечени 3 балкони(поголема надворешна површина!!),плус издаден дел од дневна.Убаво наизглед,инаку ужас за греење.Мало дете,секој ден машина за алишта,садови,бојлер,сушара,шпорет.