Оваа фабрика е една од ретките кои се отвора и не сум сигурен дали е 100% нивен проект. Имаше неколку фабрики кои ги договори Груевски а се сликаше Заев и Анѓушев . . . Но сепак ја поздравувам и оваа фабрика и оваа политика. И дај боже да ги има што повеќе !!! И јас секогаш ќе поздравам. И дај боже Заев да ги донесе и да победи на избори и да остане премиер.Momentalnava Vlada posle 2g negledam deka taka e posvetena na ekonomijata kako sto go pravi za nadvoresnata politika. SE NADEVAM kje se smeni toa od fevruari natamu slednite 2 godini... zasto ako ne se smeni KJE GI SMENAT...
A inaku posto Bosko barase samo edna eve Vi edna doba prikaska vo poslednive 2g:
https://vlada.mk/node/16036
Inaku od licno iskustvo Sotarovski (mi bese mentor koga diplomirav) e mn obrazuvan i ostroum i , i mn opravdano go ukrale od prethodnata pozicija za da go napravat direktor... nema nikakov somnez deka ova kje bide mn dobra investicija koja kje ovozmozi NE manuelna fizicka rabota... tuku kadarot tamu kje se razviva inzinerski, sto pak kje pridonese da ni se zgolemi IQ-to vo nasata ekonomija od laborers vo Engineers.
Политиките на привлекувања на странски инвестистиции се единствениот пат оваа земја да успее.
Затоа го ценам Груевски. Он воспостави добри даночни политики, систем за привлекување странски инвестиции, едноставно и даде правец и нагорен тренд на економијата.
Место да се продолжат СДСМ тој систем го сруши уште на старт, а денес само ТИРЗоните функционираат.
1. Ги укина и ги повлече странските промотори.
2. Ги замени учени и способни министри кои имаа искуство од запад како Самак, Бил Павлески, Џери Наумов . . . со Самка Ибраимовски, Љубе Бошковски, Шапурич . . .
3. Ги укина роуд шоута и се молат на господ инвеститорите сами да дојдат. . . . а тие кутрите незнаат Македонија на карта да ја покажат а камо ли да дојдат . . .
Не е точна констатацијата дека се посветиле на надворешната политика, а економијата ја запоставиле.
Они не разбираат воопшто економија. Они ја имаат погрешено филозофијата и правецот, па така што и да направат нема да има ефект.Таму има министри кои се задолжени само за економија и само тоа го работат и не се мешаат во надворешна политика. Но тие министри ништо не сработиле.
Со нивната филозофија и поимање на економијата што и да направат ќе бидеме последни во ЈИ Европа.
Последно е дека им зголемија данок од 10 на 15% за да го извлечат странците профитот, па затоа ќе бегаат во Србија.
Србија го ископира Груевски и затоа ставката на невработеност драматично ја намали, а и во просечна плата последниве две години ни избега, а бевме исти.[DOUBLEPOST=1544965423][/DOUBLEPOST]И разбирам дека има луѓе што го мрзат Груевски, патор бил, лопов бил, педер бил . . . . ваше право . . . но не можете да му ги оспорувате бројките, фабриките, вработувањата, добрите даночни и економски политики . . .
И на крај бидејќи тој е никаков и минато . . .
Што сега?? Ова ли е вистинскиот пат??? Подобри ли се овие??? Што понатаму???
Или целта беше Груевски да се смени и сега НУЛА,1 т.е ПОТОП .
Доста етикетирања, плукања, жалопојки, кукања . . . дајте решение.
Јас јавно кажувам и пишувам дека ова е промашена економска политика.
Времето тоа и го покажува. НУЛА,1 и последни во ЈИ Европа. Немора времето да го трошиме.
Враќањето на ниските даноци и старите политики на привлекување на странски инвестиции е единствениот пат.
Последно уредено: