Затоа што не беа тогаш на власт. Тогаш купуваа тие што беа на власт, а денес купуваат овие што се на власт.
Многу просто. Власта секогаш купува, барем на Балканот.
Тогаш купуваа и хрвати, словенци, босанци, западњаци (ИМБ), а денес во ослободена економија никаде ги нема, само комуњари купуваат.
И на крај зошто не ги споредиш берзите 2018 со 2007, па заклучи кој бил подобар???
Берза не е мерило за економијата...
Добро бе неможеш да наброиш една добра економска реформа на владата, само една???
Можеш да наброеш една странска инвестиција (фабрика) што сами ја донеле, САМО ЕДНА, и тоа во време кога економијата во ЈИЕ цвета !!!
Наброј било што ЕДНО може и булевар, поголем парк, тунел под Кале, Чист Воздух, поврат ДДВ 15%, плата 500 ЕУР . . . .
Све стои. Само не ги чепкај ТИРЗоните тие не се нивно дело, а тие ја одржуваат економијата да не е минус.
Пример:
Еве пример за осомничен криминал од 10 милиони (од 2002/03), само Камчев остава кауција 14 милиони евра + другите газди . . .
https://novatv.mk/kamchev-nudi-garantsija-od-14-milioni-evra-za-da-izleze-od-pritvor/
а работниците се 2 месеци без плата . . . абе 4000 крави ќе пцојсаат.
https://sdk.mk/index.php/makedonija/protest-za-plati-vo-bitolska-pelagonija-na-kamchev-direktorite-nedostapni/
И ова ти е логично . . . Што не му земат кауција 20 милиони ЕУР, за криминал кој треба да го докажат од 10 милиони, па нека бега каде сака . . . . туку изгледа некој им го сака бизнисот и тоа за без пари . . .
Камчев го купи Зикот за 70% повеќе од берзанската цена, за 25% отколку што Гагачев сакаше да го приватизира!!!
Тодорич од Агрокор го пуштија со 1 милион ЕУР кауција, а беше избеган...
Ама ти тогаш мал беше не се сеќаваш
.
Ова ти е слободна економија, со СЈО, ОЈО и Кацарска на врат . . .
Поради ова и неспособноста на мрзливата власт економијата е последна во ЈИ Европа, исто ќе е и догодина . . .
Ама Вие продолжете да ја вртите истата плоча со години СЛОБОДА, ФАМИЛИЈА, ПАТОР, КРИМИНАЛЦИ . . . Ако вас ви се бендисуваат овие економски политики дупло зголемени ДАНОЦИ мене не. . .