Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
i denes vo Ohrid eden kupi klima Daikin so oznaka B.

факт е дека кај нас се увезени ко такви да кажам искомбинирани, веројатно поефтина опција
Зиг Заг се изјасни ли? или уште не му вратија од Даикин?
не ги сметам нашиве убозници за меродавни се знае шо ке кажат

Sent from my iPhone using Tapatalk

факт е дека кај нас се увезени ко такви да кажам искомбинирани, веројатно поефтина опција
Зиг Заг се изјасни ли? или уште не му вратија од Даикин?
не ги сметам нашиве убозници за меродавни се знае шо ке кажат

ne se ushte iskazani. Chekaat site mejlovi, odgovori.

Najgolem problem kaj zatopluvanjeto so drva e toa so 90% od domakinstvata so koristat drva gorat mokri drva. A mokro drvo ne sogoruva dobro, cadi i mnogu poveke zagaduva nego primerno isuseni drva. Tuka e najgolemiot problem. Drva treba da se nabavuvaat za godina odnapred, a ne kupil vo oktomvri noemvri i pravo vo pecka. So ova se pravi dupla greska, em mokrite drva ne sogoruvaat efikasno i zato ke ima zaguba od kaloricnost i mok, em mnogu povece se zagaduva vozduhot i okolinata.
Секако да не заборавиме дека и суво дрво загадува стравотно енормно. Илјадници пати повеќе од возила или од инвертери.

А тоа е особено изразито во градови со повеќе од 100.000 жители и градови кои се во котлина.

Za dva meseci :-D[DOUBLEPOST=1545063278][/DOUBLEPOST]Во секој случај и да не е подобар неможи да биде полош[DOUBLEPOST=1545063380][/DOUBLEPOST]
Да не кажаа кога ќе има еуровент?

Изглеа ќе излезе како што ти пишав ќе се покаже како 60А

Za dva meseci :-D[DOUBLEPOST=1545063278][/DOUBLEPOST]Во секој случај и да не е подобар неможи да биде полош[DOUBLEPOST=1545063380][/DOUBLEPOST]

Изглеа ќе излезе како што ти пишав ќе се покаже како 60А

може ако се смета за пониска класа, фреонот шо е драстично различен мати памет дефинитивно
крај на краиштата должни се да напоменат дека за исти пари добиваш нешто НОВО нешто ПОДОБРО
чудна ствар како со ова да не се пофалат

може ако се смета за пониска класа, фреонот шо е драстично различен мати памет дефинитивно
крај на краиштата должни се да напоменат дека за исти пари добиваш нешто НОВО нешто ПОДОБРО
чудна ствар како со ова да не се пофалат

А кој да се пофали??
Друже ако го споредиш rxf71a(за кој има.еуровент) со 50а и 60а ќе видиш дека има.помалку фреон и од двата а грее повеќе. Е сега ако го споредиш 60В и 71А ќе видиш дека ја имаат истата димензија,тежина,специфокација и количина на фреон. По ова се гледа дека 60В е подобар од 60А. Значи 50В по некоја логика треба да биди подобар од 50А.Screenshot_2018-12-12-19-57-29.png Screenshot_2018-12-12-18-39-23.png Screenshot_2018-12-15-02-07-52.png

Да се надеваме дека нема да го укакаат. Ќе има супер препорака за клима во тој ценовен ранг!

Се слишнав со менаџерката на ИЦС ГРУП. Ми кажа дека А моделот го немаат повеќе и дека веке нема да го произведуваат бидејќи ДАИКИН го раскинал договорот со компанијата што го произведувала изменувачот за А моделот.
Сега на Сенсирата затоа носи нова назнака т.е Б бидејки има друг изменувач и малку е поголема надворешната единица. Ми рече дека во перформанси е иста и дека еуровентот би требало да излезе за 1-2 месеца. Инаку А моделот веке го немаа со месеци. На почетокот на 2018 година го имале само А моделот,а потоа секоја наредна пратка што им стигала била со назнака Б.
Исто така ми кажаа дека нема да го има А моделот веке и нема можност ни пак да се порача.
Во прилог ми ги испрати деталните карактеристики за RXF50B.

Колку е точно ова не знам...[DOUBLEPOST=1545071815][/DOUBLEPOST]Се слишнав со менаџерката на ИЦС ГРУП. Ми кажа дека А моделот го немаат повеќе и дека веке нема да го произведуваат бидејќи ДАИКИН го раскинал договорот со компанијата што го произведувала изменувачот за А моделот.
Сега на Сенсирата затоа носи нова назнака т.е Б бидејки има друг изменувач и малку е поголема надворешната единица. Ми рече дека во перформанси е иста и дека еуровентот би требало да излезе за 1-2 месеца. Инаку А моделот веке го немаа со месеци. На почетокот на 2018 година го имале само А моделот,а потоа секоја наредна пратка што им стигала била со назнака Б.
Исто така ми кажаа дека нема да го има А моделот веке и нема можност ни пак да се порача.
Во прилог ми ги испрати деталните карактеристики за RXF50B.

Attachments

зар не им е по лесно да извршат преправка на веб страната и да испечатат нови флаери со точните ознаки на уредите што ги продаваат отколку да му објаснуваат и праќаат мејлови со спецификации на секој поединечно, или ќе му се објаснува на оној кој што ќе праша а на другите им продаваш едно а им наплатуваш друго.

http://www.be-air.pt/upload_folder/...acteristicas Técnicas da Unid. Ext. RXF-A.pdf

Еве ја техничката спецификација и за А моделот.
Од рубриката исти се ама не се исти, новиов Б модел иди со еднореден изменувач (100мм поголем) за кое што долго време тука се трубеше дека е полошо од двореден.
Надворешната му е комплетно редизајнирана, но се потрудиле да ги задржат бројките, иако оваа Б верзија е за мааала нијанса послаба.

Мое прашање до тие што ја имате / ќе ја имате оваа клима. Има деклариран минимум на 440 вати. Дали ако ја пуштите на 20 степени ќе ви работи како он офф или ќе може да спушта пониско.

http://www.be-air.pt/upload_folder/table_data/a9131193-b9d2-4c61-8dab-ac1ab2d3d177/files/Caracteristicas Técnicas da Unid. Ext. RXF-A.pdf

Еве ја техничката спецификација и за А моделот.
Од рубриката исти се ама не се исти, новиов Б модел иди со еднореден изменувач (100мм поголем) за кое што долго време тука се трубеше дека е полошо од двореден.
Надворешната му е комплетно редизајнирана, но се потрудиле да ги задржат бројките, иако оваа Б верзија е за мааала нијанса послаба.

Мое прашање до тие што ја имате / ќе ја имате оваа клима. Има деклариран минимум на 440 вати. Дали ако ја пуштите на 20 степени ќе ви работи како он офф или ќе може да спушта пониско.

Bulipilot imase mislam slika deka.moze da raboti i ponisko mislam na 300 bese ama ne sum siguren

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom