5w-30Здраво имам Опел Корса Д 2008 година 1.2 16в бензин со 110 000км. Сакам да променам моторно уље и какво треба да биде за бензин? Досега сум имал само дизел автомобили за прв пат бензин возам сега.
внатре турбината е сјебана ваљда штом дава таков звук, треба се репарира. Сепак треба мајстор да го отвори да установи што е точноZdravo. Imam problem so opel astra 2000 godina 1.7 dti 55kw 75ks nekogas ne mi se uklucuva turboto i nad 2000 obrtai znae da reze loso i znae da svetne cekot, a nekogas si e okej vlece kako luda. Sto moze da e problemot..pozdrav i fala.
Ako vadi cuden zvuk turbinata znaci e red da se reparira ali ako nema zvuk na cvicenje, grebenje ili zuenje toas ke baras problem vo elektromagnetite, vakumot na turbina i vo vakum pumpata. Najcesto e tuka problemot posto nema dovolno vakum i ne otvora celosno leptirot na turbinata. Ako imas maslo vo elektromagnetite toas ke treba da se isciatat i da se zameni vakum pumpata. Maf senzorot ako ne e vo red ke zafrkava celo vremeZdravo. Imam problem so opel astra 2000 godina 1.7 dti 55kw 75ks nekogas ne mi se uklucuva turboto i nad 2000 obrtai znae da reze loso i znae da svetne cekot, a nekogas si e okej vlece kako luda. Sto moze da e problemot..pozdrav i fala.
По фоткава ми изгледа дека имаш дизел?Денес ми светна ова и колата не прима гас. Астра ј
Кај електричар провери автоматче за палење, мене летото истото ми се дешаваше.Денес следново ми се случи на опел астра х 1.4 бензин+плин возев погрешно свртев да ја вратам назад ми изгаси и несака да запали. Нормално вергла акумулаторот сменет пред 1месец ехиде премиум 61а. Исто пред 1 месец сменив свеќици и бомбина. Го проверив кабелот не е откачен повеќе делува ко да нема бензин а има според мерачот 1/2 резервар како да ја проверам бензиската пумпа? Или некој да даде друга дијагноза?
Препорака за таков во Скопје?Кај електричар провери автоматче за палење, мене летото истото ми се дешаваше.