Ова ти е можеби најлошиот пост до сега.Јееее Економски раст 3%, последни во европа . . . . ама само што не ни тргнало .
Нека спијат влада, министри, градоначалници . . . и ќе ни тргне .
Само нови задолжувања, никогаш не сме биле позадолжени, нема капитални инвестиции, ама сме биле на вистинскиот пат.
Србија, Романија, Црна Гора, растат дупло од нас, а наша администрација спие . . . бараат локација за новиот клинички.
Па дури и нивната Гувернерката почна да ги плука за неспособноста, а да го фали Грујо . . . Сите проекции на бдп се намалуваат . . . .
Кој не верува нека чуе, јас го зборувам ова година дена. Дамите се одлични, Бишев е лигуш како и секогаш.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=49&v=MU5X6Xn8Tds
https://kurir.mk/makedonija/ekonomija/angelovska-bezoska-bevme-edna-od-zemjite-so-poznachajni-stapki-na-rast-sega-podolg-period-unazaduvame/
Ниедна нова странска инвестиција, освен сендвичарата во Сити мол .
Затоа народе само Комерцијална банка му е мајката .
@machine Топлификација не е пред стечај туку во стечај .
А Комерцијална банка све ќе си наплати дури и каматите . . . . највероватно од државата, град Скопје . . . СЕЗАМЕ, јас како акционер на КМБ мирно спијам... Можеби не одма, ама са 2-3 години сигурно... Единствено акционерите на ТПЛФ ќе го изедат цел . . Јас не сум Супермен, ама овој колапс се гледаше од месечина, само слеп човек неможе да го види . . .
- ако се врати ТПЛФ во живот пиши да частам ручек .
Уни банка стварно била лоповска банка . . . 9% да плаќа обврзница денес е криминал. Мило ми е што не купив акции таму, но на акционерите им препорачувам да се изборат со оваа кражба. Нас од Охридска ни успеа и секоја чест за новиот менаџмент на ОХБ.
Некако ептен е напишан во курирски стил. Прво имаш идеја што сакаш да пофалиш, што сакаш да нападниш и после се смислува текст согласно со „Насловот кој го дал уредникот“.
Цела година бараш раст, па сега не чинело 3% економски раст создаден без измислени напумпани градежни “проекти“. (Па уште цитат од Курир...)
Не најдов ништо во постот зошто Комерцијална му е мајката и на кој начин ќе ги наплати каматите од Топлификација, Бетон Штип, за акционерите мирно да спијат...
И мене на прв поглед ми изгледаше лоша одлуката на УНИ, но не остануваат баш и премногу алтернативи за да се задоволат регулаторните барање на НБРМ и да се обебеди стабилен раст на банката на долг раст. Споредив неколку алтернативи до кои може да се стигни до тој капитал, и изгледа ова е најмалкуболното решение, колку и да не изгледа така. Има разлика во поглед на кредитот со 13% за субороднираниот долг и бонусите на менаџментот кои подоцна ги враќаа во SoGe.