Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Алекс Сандро нема да биде достапен за со Фиорентина, па ете можност да му се даде некаква мртва минутажа на Спинацола... Де Шиљо ако го стават таму горе, осеќам Киеза ќе го изеде како еурокремче од Агроплод.

Емре Чан ќе биде фит за дуелот со Интер (y)[DOUBLEPOST=1543592704][/DOUBLEPOST]Видете го Љигњавко пред 13 години како ни дава гол ала Батистута, проследена со прослава ала Гоче Пандев. Што е смешното тогаш беше одкупен од Јувентус, ама беше оставен на позајмица во Фиорентина.
Се да му ебам, класично куртонче ала Кандрева и Имобиле :icon_lol:

01:00

Последно уредено:
10th goal in Serie A for Ronaldo....
He's had a goal or an assist in every one of Juve's last 11 Serie A games.....in a row.
Не лажи бегај таму, послушајте го Цобе, флоп е Кики..[DOUBLEPOST=1543703954][/DOUBLEPOST]Што имам до сега во текот на сезонава забележано:
- Кансело позитивно ме изненади... По таа десна страна прави хаос, пред некој ден мамичето на Гаја му го расплака, страв и трепет е напред, дефанзива е ок ама за у напад е јачина, нема да згреши Алегри и крило да го игра... Дефинитивно 40 милки оправдани...
- Кики не е себичен, игра за тимот.. Сеуште на моменти е плачко и бара фаули/пенали..
- Не се осети заминувањето на Дел Пиеро, пошто за него најдовме соодветна замена во Дибала, не се осети заминувањето на Пирло, најдовме прекрасна замена во Пјанич, не се осеќа ниту заминувањето на Буфон до сега, НО и тоа како ќе се осети заминувањето на нашиот еден и единствен доктор во тимот - мистер Џорџо Љигњавко Носоња Киелини.. Дечкото и на 40 години ќе игра врвен фудбал.. Едноставно незаменлив, нема никогаш веќе да имаме таков играч во одбрана.. Нека го поживее бог исус христос и дева марија до 45 години нека игра за нас...
- Квардадо... Дечково дефинитивно треба да си оди од тимов.. Напред е очаен, до сега на сите натпревари што го гледав нема вкупно тројца противнички играчи издриблано/поминато на 1 вс 1, ја враќа назад топката, лошо центрира, сере акции.. Не знам што гледа во него Алегри, ги чува на клупа Даглас Коста и Бернандески кои се 10 класи појаки од него...
- Што се дешава со Дибала.. Дечкото е непретпознатлив сезонава.. Блесна само против мизерните „млади дечиња“ и толку... Денес не знаеше топка да шутне...
- Бентанкур.. Курлево ќе стане нов Погба.. Страшна прегледност, страшен физикус, само сегментот одбрана да го подобри и ќе биде во ред, односно да смири малце живци пошто секоја ебана утакмица жут картон добива..
- Што кур му е на Алегри што не ги игра Бернандески и Перин.. Ко да не постојат..
- Де Шиљо.. Морав и за типацов нешто да пишам, до сега ретко играше ама искрено не е така лош.. Не прави киксови, добро игра ама тешко со Кансело да се бори за 1 тим... Али за рокада и те како е солиден...

И за крај - Алегри.. Човеков на моменти страшно сите не' нервира, на моменти е гение.. Моментално (пошто Зидан не води клуб) е најдобар тактичар од сите тренери, релативно со 60-70% од силите ги добиваме малите екипи, ама многу глупости прави кога води 1-0 и се повлекува против посилните екипи.. Сака нешто на контри да изиграва, ама не сфаќа дека преголем е потенцијалов на екипава и можеме тики-така да играме и против појаки екипи ....

Последно уредено:
And a lot of it had to do with the guy who got the scoring started, young Bentancur.

This game was different for him for the simple fact that his role was one that is usually occupied by Miralem Pjanic, who was rested after Max Allegri made it be known at Friday’s pre-match press conference that it was an option he was mulling over. More of the midfield responsibility was put on Bentancur as a result, especially so since Juan Cuadrado was kinda floating between a mezalla role and playing out on the right wing.

The results weren’t perfect. And I don’t think anybody will be confusing Bentancur with somebody like Pjanic who is so adept at controlling the pace of the game in the center of the park.

But when you look at the overall product Bentancur put out there, the run forward and combination with Paulo Dybala for the game’s first goal, the 93 percent pass success rate — the highest of any Juve starter — and you can’t help but think this game was another big step in his case to be a regular starter once the likes of Emre Can and Sami Khedira eventually come back from their respective injuries.[DOUBLEPOST=1543712817][/DOUBLEPOST]
  • But who led Juventus in tackles against Fiorentina? Mattia De Sciglio.
  • I hate to break it to our Viola Nation friends, but De Sciglio won the battle with Federico Chiesa on Saturday.

Нема да е лошо Паратичи да му понуди некој дил на Ремзи... Ќе ни се најде у средината, ќе биде бек ап за Пјанич, така што босанецов ќе има одмор повише..

And a lot of it had to do with the guy who got the scoring started, young Bentancur.

This game was different for him for the simple fact that his role was one that is usually occupied by Miralem Pjanic, who was rested after Max Allegri made it be known at Friday’s pre-match press conference that it was an option he was mulling over. More of the midfield responsibility was put on Bentancur as a result, especially so since Juan Cuadrado was kinda floating between a mezalla role and playing out on the right wing.

The results weren’t perfect. And I don’t think anybody will be confusing Bentancur with somebody like Pjanic who is so adept at controlling the pace of the game in the center of the park.

But when you look at the overall product Bentancur put out there, the run forward and combination with Paulo Dybala for the game’s first goal, the 93 percent pass success rate — the highest of any Juve starter — and you can’t help but think this game was another big step in his case to be a regular starter once the likes of Emre Can and Sami Khedira eventually come back from their respective injuries.[DOUBLEPOST=1543712817][/DOUBLEPOST]
  • But who led Juventus in tackles against Fiorentina? Mattia De Sciglio.
  • I hate to break it to our Viola Nation friends, but De Sciglio won the battle with Federico Chiesa on Saturday.
.
cfea312b998dd129d3fb345903b2757d.jpg

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Не лажи бегај таму, послушајте го Цобе, флоп е Кики..
Знам дека си глуп, и тоа многу ама те молам најди ми каде сум пишал дека Роналдо ќе е ФЛОП? Друго нешто зборував јас околу 100-те милиони за него ама не можеш да сфатиш зашо си ограничен како ролетна.

Знам дека си глуп, и тоа многу ама те молам најди ми каде сум пишал дека Роналдо ќе е ФЛОП? Друго нешто зборував јас околу 100-те милиони за него ама не можеш да сфатиш зашо си ограничен како ролетна.
Tie 100 se povekje radi negoviot image i impakt vrz marketingot, inace realna cena bez toa bi bila okolu 60m max.

Tie 100 se povekje radi negoviot image i impakt vrz marketingot, inace realna cena bez toa bi bila okolu 60m max.

Знам дека ме сфаќаш што сакам да кажам и плус јас не викам дека ќе бидам во право, тоа е некоја моја претпоставка. Ако Јуве ги оствари таргетите што ги имаат зацртано со носењето на Роналдо тогаш и 500 милијарди нека кошта ќе е исплатлив трансферот за нив. Инаку до сега според мене и повеќе од доволно покажува Роналдо, мислев дека ќе има малце проблем додека се адаптира на лигата.

Знам дека ме сфаќаш што сакам да кажам и плус јас не викам дека ќе бидам во право, тоа е некоја моја претпоставка. Ако Јуве ги оствари таргетите што ги имаат зацртано со носењето на Роналдо тогаш и 500 милијарди нека кошта ќе е исплатлив трансферот за нив. Инаку до сега според мене и повеќе од доволно покажува Роналдо, мислев дека ќе има малце проблем додека се адаптира на лигата.
Не е конкурентна лигава за него и на 33 години што е смешно, но тоа покажува за каков играч се работи, тој во ЛШ каде што играат најдобрите од Европа дава 10 плус гола како од шала.

Колку се шансите Ругано да премине во Рома, гледам често врви таа шпекулација?? Скаран е со управата? Не игра? Не игра добро? :)

Колку се шансите Ругано да премине во Рома, гледам често врви таа шпекулација?? Скаран е со управата? Не игра? Не игра добро? :)

Се шпекулира дека е незадоволен од минутажата...еве го Барѕаљи се повредил на 2 месеци, па би требало да добива повеќе шанса.

Ромео Агрести пиша дека Сандро го продолжил договорот со Јуве до 2023 година, и ќе зема 4 милиони годишно + бонуси

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom