Premier League - Season 2018/2019

Шампион за 2018/2019 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    264
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
40.042
Поени од реакции
116.953
знаете и што е добар и атрактивен фудбал и све
Секако дека Манчестер го красел атрактивниот фудбал низ историјата, нема проблем. :D На прсти од една рака може да се избројат сезоните кога Јунајтед играл таков фудбал, Ферги класика 10 утакмици на сила ќе тепа, останато на квалитет али никако уз некој WOW фудбал. Дисциплина и победнички менталитет ги красеше Јунајтед во Ферги периодот.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.063
Поени од реакции
68.071
Не е нормално ова што го прави Арсенал со полувремињата, сигурен сум дека нема тим во европа со такви резултатски спротивности од прво до второ полувреме.
Секоја чест на Емери за измените. Венгер никогаш не би направил двојна измена на полувреме, иако сметав дека требаше Ивоби. И не е само овој меч, туку често го гледам дека Обамејанг знае да го пушти како втор напаѓач и овој дава голови. Ремзи беше инстументален вчера.

Како да му се отворат, суперсонично ли да мењаат позиции? Па самиот не знае на која страна тргна, три пати смени правец. Изгубен е Погба во овој тим на Јунајтед, дефинитивно. Искрено ќе кажам, се надевам никогаш нема да проработи кај вас, ни во лига (доколку смени тим) ама мислам дека со промена на менаџер ептен ќе пркне и ќе крене неколку нивоа. Се разбира, неколку пати имам и напоменато дека многу улога ќе игра и тоа дали за тој период ќе созрее или ќе си тера со филмовите дека е драма играч.
Само Рашфорд знае да втрча во празно од оние што играа вчера, останативе стојат како чуњеви. Саутемптон вчера имаат боља транзиција во напад од нас, срамно да се каже, но вистина е. Вчера Погба дава 50 метри пас со лева нога како да додава на 5 метри.

Мислам дека проблемот е што не го ебава Мурињо ни 2%. Дефинитивно мислам дка му треба тренер со авторитет, а тоа Мурињо очигледно не е. Тренер кој ке му даде конкретни задачи, а не да му вика, иди и играј како знаеш. Зашто со Франција не памтам кога имал утакмица како онаа против Саутемптон.

Погба да има брзи играчи како оние што ги имате вие, ке има минимум 10-15 асистенции по сезона. Ама мора и самиот да го смени односот, зашто кога ке изгуби топка, кур го боли да трча.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.371
Поени од реакции
47.160
Секако дека Манчестер го красел атрактивниот фудбал низ историјата, нема проблем. :D На прсти од една рака може да се избројат сезоните кога Јунајтед играл таков фудбал, Ферги класика 10 утакмици на сила ќе тепа, останато на квалитет али никако уз некој WOW фудбал. Дисциплина и победнички менталитет ги красеше Јунајтед во Ферги периодот.
stek brat ne sum ti ja kriv sto mesto fudbal si gleal izi mizija na vremeto
ne igrale united atraktiven fudbal, ne be charlton igraa sve da ti ebam, poim za atraktiven fudbal bea junajted u erata na fergi, najbolji fudbal na planetava igraa edno vreme.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
ne igrale united atraktiven fudbal, ne be charlton igraa sve da ti ebam, poim za atraktiven fudbal bea junajted u erata na fergi, najbolji fudbal na planetava igraa edno vreme.
Урко Линекер.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.371
Поени од реакции
47.160
Koe vreme igraa junajted NAJatraktiven fudbal ocigledno i jas sum igral izi mizi? Najefektiven fudbal da no najubav za oko nikogas
A koi igraa ?
Oni i arsenal bea sto vladeea spored ubavinata i efektivnosta, nikade inace nemam spomnato Najatraktiven, toa e vise rabota na vkus, spomnav dobar i atkraktiven i tuka nisto pogresno nema.
Ama koga e vo pogled konstantnosta i rezultatite, tuka dominira junajted, i osvoija LS, i imaa poveke tituli od arsenal osvoeno.

Sigurno barsa so van gal i reksac, ili radomir antic, ne igrale bolje fudbal od niv za oko, taka da najverojatno ne si ni pratel toj period sto se desavalo u fudbalot niti pak si navival za barsa pred pep i mesi koga najverojatno i si pocnal fudbal da sledis.

Osven arsenal, ne znam druga ekipa sto mozese da se stavi u ista recenica so united spored toa kako izgledaa na teren, a gledame od onaa perspektiva, ubav fudbal za oko, eve kazi mi ti koja e, zasto ne pocinja fudbalskata era da se smeta koga pep stana trener na barsa, ili koga mesi imase debi.

definicija za moderen fudbal bea united so fergi.

p.s. worth to mention, real so zidan, raul i del boske isto, i oni kinea i vezea na teren ali toa za zal ne traese mnogu dolgo.

Последно уредено:
Член од
1 март 2009
Мислења
8.639
Поени од реакции
10.399
Barca i pred Pep od 2004 navaka igraa najatraktiven fudbal odi gledaj gi LS utakmicite Junajted vo toj period bea ochobol duri kaj 2007 onamu pocnaja da igrat ubav fudbal ama i togas ne bea blisku do barca..
Kraj na 90ti mal bev no pocetok na 00 galaktosite igraa poubav fudbal iako rezultatski mozea podobro.. Pushti si 2003 1/4 finaleto R9 ko mu stegna hettrik a zidane i figo mu ja skrija topkata.. Fergie sekogas imal specijalci vo ekipa ko fletcher oshea i sl koi poke bile zadolzeni za protivnickite igraci otkolku ubav fudbal da igrat zato i mnogu derbi utakmici bile ochobol.. Fergie poblisku e do murinjo otkolku pep

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.371
Поени од реакции
47.160
Barca i pred Pep od 2004 navaka igraa najatraktiven fudbal odi gledaj gi LS utakmicite Junajted vo toj period bea ochobol duri kaj 2007 onamu pocnaja da igrat ubav fudbal ama i togas ne bea blisku do barca..
Kraj na 90ti mal bev no pocetok na 00 galaktosite igraa poubav fudbal iako rezultatski mozea podobro.. Pushti si 2003 1/4 finaleto R9 ko mu stegna hettrik a zidane i figo mu ja skrija topkata.. Fergie sekogas imal specijalci vo ekipa ko fletcher oshea i sl koi poke bile zadolzeni za protivnickite igraci otkolku ubav fudbal da igrat zato i mnogu derbi utakmici bile ochobol.. Fergie poblisku e do murinjo otkolku pep
kako be ocobol bile junajted se citas li :)
ocobol se sega, so fergi nikogas ne bile samo imaa smena na generacii i los izbor na novi fudbaleri koi ne mzoea da go dostavat toa sto stariot go sakase.
ne znam sto ne sfakas od ubav i atraktiven fudbal, nikade ne precizirav deka igrale najdobar fudbal, ama pa deka bile ocobol ti e samo tezok fors, nisto poveke. Losi bea samo koga fergi ja utna so nekoi transferi ko dzemba dzemba i kleberson, pa imaa eden los period na smena na generacii, odnosno nemaa igraci sto bi mozele da dostavat golemi raboti. Posle dojde ronaldo i ostanatoto e istorija.

Nisto polos fudbal ne igraa i od toj real, ama ako odime po tvojata logika za ocobol, kolku traese toj fudbal na real ? Posle doe luksemburgo, imaa sjeban period na tranzicija, debelkoto rafa so valensija osvajase tituli u spanija, pa se stabiliziraa so kapelo ama so nego nikad ne igraa dobar i atraktiven fudbal.

Kako i da e, celata poenta na mojot muabet bese druga, site postari generacii na navivaci na united sto go fatile periodot na fergi i pred 2004, znaat sto znaci za united dobar i sampionski fudbal, i sto znaci da imas sampioni u ekipa, od skols na pogba u sredina ti e klasicna situacija od konj na magare a se ponasaat ko pogba da ima 1 ton kredit pa e imun na kritika. Pogba e dobar fudbaler ama u united rekov, igra malce bolje od dzemba dzemba, stariot go naseti deka e sjeban i nikad ne trebase da go vrakaat nazad, pogotovo ne za cenata koja ja dadoa za nego.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.813
Поени од реакции
44.142
Како да му се отворат, суперсонично ли да мењаат позиции? Па самиот не знае на која страна тргна, три пати смени правец. Изгубен е Погба во овој тим на Јунајтед, дефинитивно. Искрено ќе кажам, се надевам никогаш нема да проработи кај вас, ни во лига (доколку смени тим) ама мислам дека со промена на менаџер ептен ќе пркне и ќе крене неколку нивоа. Се разбира, неколку пати имам и напоменато дека многу улога ќе игра и тоа дали за тој период ќе созрее или ќе си тера со филмовите дека е драма играч.
Не го правдај жити све, и у второ исто вака шитна посед, и наместо да се бори за изгубената топка се фаќаше за глава и мавташе дека првично ја изгуби, убаво му рекол мурџо ако е тоа точно, класичен вирус.
Е сеа тоа што мурџо па од друга страна е класичен кансор, тоа е друг муабет, ама и едниов и другиов се штеточина моментално за јунајтед.

Што па толку е тешко и за погба да јадете гомна зашто е мизерен, прво, апсолутно со ништо не покажал ни Пола од вредноста која ја платија за него, и второ бе маме му ебам, имавте генијалец ко сколс у средина, знаете и што е добар и атрактивен фудбал и све, па овој мртвиов повеќе е блиску до нивото на џемба џемба, отколку до нивото на сколси или некој од тој калибар, класа од фудбалер. А па ќе ти ебам даберот преценет.
Не ми беше целта да го бранам Погба, пишав и во фан клуб дека перформансот со Саутемптон му беше чиста нула. Ама ете видете периодот од 5та до 7ма секунда на видеото како крева глава, бара десно, бара лево, нема никој откриен, оди во уште еден дриблинг и греши. Истово се дешава и Санчез и Марсијал и било кој друг кога ќе добие топка. Нашиве имаат work rate во минус и тука е крив само и само Мурињо, пошто очигледно не знае да наметне авторитет.

Исто така во модерниов фудбал за жал има се помалку и помалку јаки карактери во соблекувална. За фудбалерите зборам. Замисли да имаш играчи како Кин, Рио, Гигс во соблекувална, па тргни го Фергусон на страна, прво од нив ќе ти биде страв да не го јадеш после лоша утакмица. Тука имаш инстаграм ѕвезда во Погба, Лингард и Рашфорд се бетер од средношколци, Санчез пола ден го поминува снимајќи ги кучињата со олвејс од Бон Џови во позадина, на Марсијал на фаца му се гледа оти е мутав, а капитенот не знае да гукне на англиски. За тутурутките во одбрана нема потреба ни да зборам. Истиов проблем го има и Арсенал години наназад.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.042
Поени од реакции
116.953
Прекини да се срамиш, ако имаш 56 години и си тотално дно не значи дека разбираш фудбал ти ебам тоа. Ти реков, на прстите од една рака може да се избројат сезоните каде тимот на Ферги играл атрактивен фудбал. Тоа што освајал титули не значи дека коси се кубеле за фудбалот што го форсирал. Со Роналдо играа атрактивен фудбал, тоа подоле што си постирал клипот ваљда и таму, за почеток на 90-ти не знам затоа што не сум гледал. Али дај те молам цел свет што не навива за Јунајтед знае каков тим беа, ќе се тегават цела утакмица и ќе тепаат со некој шугав гол, не за џабе цела Англија ги мрази. :D Барса и пред Пеп играше атрактивен фудбал иначе, сети се на Роналдо само што правеше додека беше кај нив, после имаа некоја сезона стагнација, па со Рајкард можеби најдобриот фудбал за око го играа, па дојде Пеп итн итн.

Тоа што Јунајтед на Ферги беше поим у фудбалот не значи дека АТРАКТИВЕН фудбал играле. Си беа они топ екипа цело време, шампионски менталитет, се на место, ама атрактивност поздрав.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.869
Поени од реакции
10.234
Арсенал одсекогаш( од кога станал Венгер тренер, претходно незнам дали некој од нас го следел) играа најатрактивен фудбал во Англија. Јунајтед играа брз, директен фудбал со многу на фрлања и долги топки и може да се каже атрактивен, затоа што имаше ефект.
Барса за мене лично најатрактивен фудбал играше во времето на Рајкард, со Ето, Деко, Роналдињо фудбалов на Пеп мене не ми е атрактивен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom