- Член од
- 6 јуни 2017
- Мислења
- 110
- Поени од реакции
- 203
Стави вкупна потрошувачка,така подобро ќе знаеме..
Поз[DOUBLEPOST=1543507358][/DOUBLEPOST]
Колку има Даикинот потрошено вкупно,стави таква слика..
348.8 kw/h za 46 dena
toa e vo prosek 7,58 kw/h dnevno
ili 7,58 x 6 den. = 45,49 denari dnevno
ili 45,49 x 30 dena = 1364,86 denari
ili 348,8kw/h x 6 denari = 2092,8 denari za 46 dena[DOUBLEPOST=1543538298][/DOUBLEPOST]
Da nema zabuni, jas pocekav da izleze eurovent sertifikat, pa ja kupiv. A ja kupiv posto se izleze kako sto rece @Strelec na -15 stepeni dava 4.2kw izlezna toplinska mok.Za informacija kolku za razmisluvanje za Toplotni zagubi i dimenzioniranje na kapacitet na klima prema izolacija i lokacija
Daikinot FTXFA50 po slikata izgleda deka e namontiran na eftin zid, pa i nemalterisan bez fasada vo Kicevo.
No edno lugeto gledaat a posle drugo ispagja.....ova da se razbereme za da bide jasno. ne e slabo izoliran objekt....ova e YTONG blok 30cm debelina....na ovakov blok nemora ni stiropor da se stava samiot blok e izolacija i e dosta skap da se vgradi.
Taka i coekov sto go spomnuvas sto sakal Toshia ili Mitsubishi...on pojma nema ....cul ama nedocul.....sto neznaci deka ti netreba da mu objasnis deka i pokraj toa sto Toshiba i Mitsubishi se najveke duvani baloni na temava moze da zeme i eden Daikin za poeftino a podobra u sekoj smisol od Mirai ili SF.
Uspot Coekot ima kukja pod Shara so drvena dograma.....ne go zaebavajte so Mirajki.
Deckoto dojde so ova, sakase da bide bezbeden i vo najladna zima so klimata a Kicevo znae da bide ladno bajagi i da ne trosi mnogu.....mu nudele za 1440evra SRK35ZSX model 2017.
Koga mu go ponudiv Daikiniot toj nemase ni Eurovent, imase samo LOT10 i servisno, za mene i sosema dovolno da zaklucam deka klimata e TOP za toj prostor/parite i za najladna zima ke mu zavrsi rabota i 440evra poeftina.
Spored mene za 58 230.00denari DAIKIN FTXF50A SENSIRA e poveke od dobra klima.
Последно уредено:
?