Prvata ti e Mirai18 preporacana, i taa nikoj ne ja kupuva (18ka so 34kg nadvoresna samo za u SPanija ) i na taa mora da se cisti zalihaНапротив прва таа ја препорачавме.
Како ми се погоди со постов ко кец на 10-каDa od Grcka ja zemav.
Ova mi e vtora zima so nea.
Pred da fati ladnoto,denovive istiot rezim na rabota bese i odrzavase so 280 w.
Sega bidejki zaladi kaci na 600w.
Ke ja sledam kako ke se ponasa i ke izvestuvam.
12 ka e
Sekoj den pred 14 otvaram site prozori da vleze svez vozduh 5-10 min max.da udri promaja
i od 14-16 koga e eftina pustam na JET mode.druva so najbrz fan i kacuva do 1650 w max. i varira od 1200-1600w
Ovoj JET mod raboti 30 min.pa posle se gasi avtomatski.prodolzuva da raboti so poslab fan na 30 stepeni i potrosuvacka okolu 1000 w
Fanot ima 1,2,3 i najjaka JET
Moze da se sluci za 2 saati da ja pustam 4 pati na JET
Javi se u Servis ke ti kazat.....uste se nemas javeno, posto znam, a i ke mi kazea ....e da imas nemas ni G od Gree a ne pa Hansol.....vakvi fejk izmisleni likovi ko tebe jadam za uzinka i gi frlam u kanta.Колку пати треба GREE да направи дефрост на ова ладно време и да олади све што ќе загрее. 10 пати??
Sea forumov ke ti pomogne i odma ke zgree kaj vas doma....alo, ja sum u Gree.....vakov kako tebe nema prihjaveno problem so klimata ne pa so taa, gjabe verglas.Таман малку се загрее собата и се гаси GREE и падне температурата за 4 степени. Се гаси само кога се ниски температирите како сега, околу нулата....
[DOUBLEPOST=1543530625][/DOUBLEPOST]Дали е до мене нешто или до климата е па ќе вртам у сервис. Добро грееше деновиве ама температуриве беа +5.Javi se u Servis ke ti kazat.....uste se nemas javeno, posto znam, a i ke mi kazea ....e da imas nemas ni G od Gree a ne pa Hansol.....vakvi fejk izmisleni likovi ko tebe jadam za uzinka i gi frlam u kanta.
Uste ste izmrznati doma ili da dojdeme da vi izmerime 25c ?
I sto so slikive? Zadadena 26C i STO?[DOUBLEPOST=1543530625][/DOUBLEPOST]Дали е до мене нешто или до климата е па ќе вртам у сервис. Добро грееше деновиве ама температуриве беа +5.
.Исклучи тоа автоматските движења на перките (горе долу и лево десно) пуштени ти се се гледа по далечиското...перките најдолу шо може,не да се движат...Стави ауто...далечинското да гледа во климата, стави 23 24 кај шо ќе ти стои далечинското со ifeel...[DOUBLEPOST=1543530625][/DOUBLEPOST]Дали е до мене нешто или до климата е па ќе вртам у сервис. Добро грееше деновиве ама температуриве беа +5.