Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не чита и упропастува темитеЧитај малце до крајот на годината е 50% после стара цена
Брату, се сложувам дека Неотел има одличен потенција и добра понуда на пакети, но се' додека не понуди и мобилна телефонија, макар била истата и виртуелна преку мрежата на Телеком или Вип, мислам дека нема да привлече добар дел од корисниците.Еве башка овие денови зборев за Неотел, по другите теми бидејки има доста што сватија дека сите други ISP ги боли таквото. Само за правење пари, и ништо друго.
Иначе, баш зборев за тоа колку повеќе попусти и понуди Неотел нудат во споредба со другите провајдери, и еве денес баш ми стигна нотификација за нова новогодишна понуда од Неотел.
Еве погледнете:
https://neotel.mk/novogodishen-landing/
И уште нешто да појаснам.
Јас на било каков начин не ги спонзорира Неотел, нит па сум платен од некој. Само кажувам колку тоа се добри, а ако гледаме од неутрална страна, или јас како што си ја викам "птичја перспектива" Неотел се no:1 без грешка.
Никогаш ги немам приметено Телеком, Телекабел, VIP да нудат вакви понуди како Неотел.
Телеком едино со ова 10GB мобилен интернет за MaxTV 10 години.
Телекабел еднаш што ги видов за роденден, и VIP еднаш по реклама случајно и толку. После тоа ништо од понуди.
#Neotelthebest
Иначе, за сите што сакате да си проверите дали кај вас има техничка можност за оптика, без разлика дали ќе е од онаа мрежа на Телеком, или од лично Нивната можете на истиот тој линк што го пратив погоре. Само скролнете надоле и ќе ви искочи.
Ponudata na neotel e tapa. Najeftinata optika 890den so ogranicuvanje na kolicina na podatoci. rly? Jaka muda so e 50mbps, neka ponudat 20-30 mbps za 400-500den moze i ke napravat nesto. Telekabel zasega realno nema nikakva konkurencija.
Телекабел сега ќе нуди,само за да се тргнат од таа негативност која што ги преплави сиве овие децении од кога постои Телекабел,за нивниот мизерен коаксијален интернет.Брату, се сложувам дека Неотел има одличен потенција и добра понуда на пакети, но се' додека не понуди и мобилна телефонија, макар била истата и виртуелна преку мрежата на Телеком или Вип, мислам дека нема да привлече добар дел од корисниците.
Телекабел тоа го сфати и сега се подготвува наскоро да започне да нуди конвергентни пакети со 4 услуги.
5000GB за тебе е ограничување?so ogranicuvanje na kolicina na podatoci
Ти влечат оптичко влакно од оптичкиот сплитер во објектот. Потоа треба да ти се постави кутија во домот било каде која е прилично мала така нешто. Од таму излегува друг кабел (жолтиот) кој ти оди до модемот/рутерот кој они ти го даваат (раздалеченоста меѓу кутијата и модемот може да е макс 1m). Ова вака Телеком прават па верувам исто и Неотел.За тие што имаат оптика од Неотел може да ми кажете низ домот, внатре, како ја спроведуваат?
Ептен сум цепидлака и не сакам кабли да се гледаат.
Преферирам да се ископа во ѕидот и да се покрие тоа.
Да, скрос исто.Ти влечат оптичко влакно од оптичкиот сплитер во објектот. Потоа треба да ти се постави кутија во домот било каде која е прилично мала така нешто. Од таму излегува друг кабел (жолтиот) кој ти оди до модемот/рутерот кој они ти го даваат (раздалеченоста меѓу кутијата и модемот може да е макс 1m). Ова вака Телеком прават па верувам исто и Неотел.
има разлика дали е мој/од провајдер? и дали може да го користам истиот рутер шо го користам моментално со кабловскиот интернет?тој си го врзал оптичкиот кабел во адаптер што си го купил тој за да може да си користи негов рутер, а не рутер даден од ISP.
Фала за брзиот одговор.
Значи кутијата не смее да биде подалеку од 1м од рутерот.
Дали може кабелот да се стави, дали го собира под лајсната на паркетот за да можам некако да го скријам?
Исто:
1. колку време зема инсталацијата во домот? Имам питбул во стан и да си испланирам
2. дали може истата инсталација во домот да се искористи и од друг провајдер? Прмер после одредено време сакам да сменам провајдер и да копаат наново внатре.
Ps. зошто има лепило позади кутијата?[DOUBLEPOST=1543474572][/DOUBLEPOST]
има разлика дали е мој/од провајдер? и дали може да го користам истиот рутер шо го користам моментално со кабловскиот интернет?
ако сменам брзина, пример од 50/50 да прејдам на 300/300 се користи истата инфраструктура? не се разбирам баш и реков да прашам. не ми се лутете.
затоа прашувам, да направам план за логистика за да си работат на раат луѓето а и мене да ми е средено да не ми ги изгризе каблите ако се надвор, морам да се организирамПа кај мене дома бидејќи само кабелот требаше да се протне околу 5-10мин траеше, но повеќе се задржуваат надвор од станот бидејќи кај мене у влез Вип имаа хаос направено со каблите па си имаа проблеми а овие ги пуштаат низ лајсни оптичките влакна па им требаше повеќе. За околу 20-30 минути завршија се кај мене, само сметај после откако ќе завршат се јавуваат да ти пуштат конфигурација со ИП и со се.
ПС: Пази питбулот масакар да не ти направи, поприлично дебело плаќаат за штета предизвикана од твоја страна.
Инаку да мислам иста инфраструктура е и за 50/50 и за 300/300 само може модемот да е различен.
За тие што имаат оптика од Неотел може да ми кажете низ домот, внатре, како ја спроведуваат?
Ептен сум цепидлака и не сакам кабли да се гледаат.
Преферирам да се ископа во ѕидот и да се покрие тоа.
...
Од таму излегува друг кабел (жолтиот) кој ти оди до модемот/рутерот кој они ти го даваат (раздалеченоста меѓу кутијата и модемот може да е макс 1m). Ова вака Телеком прават па верувам исто и Неотел.
...
Значи кутијата не смее да биде подалеку од 1м од рутерот.
1. колку време зема инсталацијата во домот? Имам питбул во стан и да си испланирам![]()
2. дали може истата инсталација во домот да се искористи и од друг провајдер? Пример после одредено време сакам да сменам провајдер и да копаат наново внатре.
има разлика дали е мој/од провајдер? и дали може да го користам истиот рутер шо го користам моментално со кабловскиот интернет?
ако сменам брзина, пример од 50/50 да прејдам на 300/300 се користи истата инфраструктура? не се разбирам баш и реков да прашам. не ми се лутете.