- Член од
- 2 март 2017
- Мислења
- 1.396
- Поени од реакции
- 441
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
So zdravje da sluzi toplo i ekonomicno da gree.... uzivaj vo nova ispravna klima. Omlet bese isto aktiven clen na forumov, so Hansol koj se zalese na golema potrosuvacka, a mala isporaka toplina... iskreno neznam sto napravi toj bese aktiven do lani i go snema naednas! Nema vrska zaboravi...Se nadevam ke se pofalis zimoska ko ke padne minimalnata nekolku stepeni pod nula, a dnevnata nekolku nad... deka nema da trosi poveke od 15 do max 18kW dnevno... sto bi bilo za tvoi uslovi odlicno!Jas imav dolga istorija so Gree. Mene ovdesnite monteri me otkacija so izgovor deka ne se ovlasetni za servis i da go baram Zorba. Toj me otkaci bideki ne mu se isplatelo da ide do Prilep i tnt zavrsiv so prijava do DPZ. Koga se pozaliv ovdeka me kontaktirase Goran, koj isprati drug serviser da ja proveri klimata. Koga ja vide potrosnjata ne mu se veruvase deka e vozmozno da trosi po 800W za odrzuvanje na 23 stepeni vnatresna so 19 nadvoserna. Po skoro 2 sedmici mi odobrija zamena na klimata, taka da ova sega se rezultatite od novata klima.
Ne mozam da te razberam sto sakas da kazes so ova. Doobjasni.
23 stepeni e podesena temperatura. Se great 22-23 kvadrati, no vo ovie kvadrati ima i mini kujna, skoro sekoj den nesto se gotvi i ima i drugi toplotni dobitoci.
Soba vo kuka, so drveni termopan prozori.
Eh tebe moze ne ti izgledaat spektakularni rezultatite, ama koga ke sporedam so defektniot model e kako nebo i zemja. Toj na +2+3 vlecese ne spustase pod 1,2KWh, 1,3KWh. Imavme mereno so panelka od 2.5KW, i prostorot go zagrevase mnogu pobrzo. Izleguvase deka defektniot model imase COP od 2 ili pomalku.
Ако знаеш да читаш меѓу редови, ќе разбереш!Mislenje vredi li inverter klimava za 30 m2 izoliran prostor so PVC prozori.
Tuka pisuva 12-va 12 Btu zagreva 50m2 sigurno e nekoja greska bidejki site Inverter 3.5kw klimi se za greenje na max 30 do 35m2 solidno izoliran prostor.Ако знаеш да читаш меѓу редови, ќе разбереш!
https://www.bcgroup-online.com/klima-uredjaji/beko-bbvcm-120-\-bbvcm-121-47905
Tuka pisuva 12-va 12 Btu zagreva 50m2 sigurno e nekoja greska bidejki site Inverter 3.5kw klimi se za greenje na max 30 do 35m2 solidno izoliran prostor.

Ne znaev deka i mojata e za 50m2 i deka uste ja ima vo SrbijaАко знаеш да читаш меѓу редови, ќе разбереш!
https://www.bcgroup-online.com/klima-uredjaji/beko-bbvcm-120-\-bbvcm-121-47905
Kako tolku kvalitetni ovie Gree tezgarinja a vo sosetstvoto imaat samo 2 godini garancija izgleda samo Tuka Kaj nas ima ovci za strizenje sto se palat na taa 10 godisna tezgarska garancija sto sekoja godina se naplaka 800den za prodolzuvanje 10 godini ×800 denari=8.000 den potpis i pecat ( nisto drugo ni hemijsko )
https://www.bcgroup-online.com/klima-uredjaji/gree-viola---gwh12rb_k3dna3g-39356

Истото задоволство во Бугарија кошта 50 левчета за доагање на повик дома на овластен сервисер.[DOUBLEPOST=1543315968][/DOUBLEPOST]гледам дака не ме разбра, ама ај ќе пробам да ти објаснам на кратко, ако јас дојдам кај тебе и изгубам еден час на проверка и ми платиш 5 евра, а за два часа правам монтажа и имам чисти 25 евра, што не е тука јасно?
п.с примерот е хипотетички не монтирам клими, само ужасно се нервирам кога некој не ги цени туѓите ресурси во случајов време.
Мојта беше со 5 години од кои 3, 4, 5 година требаше да се плакаат.Во Грција имат 10 год гаранција, но тоа не е проблемот проблемот е што не го кажуваа претходно плакањето транспарентно. Инаку за vivax јас 3 години плакав по 800 ден за продолжување на гаранција
Iako duvase topol vozhuh, izgleguva tocno taka.Вртел во празно компресорот. Буквално.
Ete pogore se zapisani. Sega za sega, prosek po 0.5KWh. Prosekot na defektniot model bese mozebi nad 1KWh.а колку сеа ти е месечно потрошувачка?
... ne selektivo site ban ako sakas da bides praveden ...Гледам пак почнавте да се навредувате. Klima ured e баниран 3 дена.