Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Постојат неколку сценарија:
1. На дното на некое езеро изврзан со ланци и коцка брзостегачки бетон околу нозете.
2. Пишува пост во кој ќе им се извини на Гримак, Стрелец и остали.
3. Чека пред пошта да си ги подигне своите термометри и да премери се, убаво, натенане, наредниве пар месеци.
4. Бара пари по комшии и роднини да си купи уште еден Хансол.
5. Ништо од горе наведеното, едноставно се начукал од среќа после мерењето, па сега спие или се трезни. :D

Се надевам шалава ќе биде правилно сватена. ;)

@rusrus
Пуштај тоа клипчето од "Лепа села..." уште 200 пати, некои членови тешко прифаќаат факти и реалност.

Признај дека Стрелец ти е идол. Гарант коа си бил мал си посакувал коа ќе пораснеш да станеш монтер на клими.

Тролови.

Vidi dobrise solidni odnos cena vs kvaliter inaku vo sporedba so NEO sto inase komsijava Vivax za NEO e odlicna

Tuku jas te prasav ti ne mi odgovori od sto ne bil zadovolen od TESLA Inverterot prijatelot tvoj dali od bucaba na kompresor ili od ne dobro toplenje ti ne mi odgovori.
јас не сум толку радознал како тебе, да прашувам и тоа што треба и тоа што не, само едно ќе ти кажам, еве баш сега го симнав топломерот од Неото, надвор 7.2с. а моето омилено Нео на издув 54с.на 2-ра брзина на вент.
пушти го сега ти твојот вивакс на 30с, можеби ќе даде 54 на издув :D[DOUBLEPOST=1514412085][/DOUBLEPOST]
Брееј што чудо ќе беше ова 27ц за 5 минути.Ништо тоа е тоа, фрлам Дајкинот ве молам чувајте ми еден Хансол да не снема, утре доаѓам.:lolzz:
што те чуди толку кога и самиот @omlet13m кажа дека грее на 25-26с. Проблем е 1с. да дигнеш во 16м2 за 5-10мин ??
кај мене Неото исто така ја крева Т. за 10 мин ако го ставам на 32, од 23 во соба оди на 25, ако недај боже си пил некоја ракија повеќе и се успиеш, кога ќе се разбудиш ќе бидеш како некој да те ставил во када, целиот мокар[DOUBLEPOST=1514412631][/DOUBLEPOST]
Брееј што чудо ќе беше ова 27ц за 5 минути.Ништо тоа е тоа, фрлам Дајкинот ве молам чувајте ми еден Хансол да не снема, утре доаѓам.:lolzz:
ти твојот дајкин можеш да го споредуваш со моето чанге од гри, а на хансолот можеш за јајца да му се фатиш за да го стигнеш :D

Последно уредено:
сакаш да кажеш дека ти провалиле во куќата и ти измериле тоа што ти не можеше да го измериш ?
да земеше саглам термометар кога ти велеа, можеби и немаше да дојде до ова. Како и да е, сигурно некој имал дома, штом им дал дозвола да ја проверат климата, и што е најважно, таа си работи најнормално, па ти сега мери уште 100 пати ако сакаш

што те чуди толку кога и самиот @omlet13m кажа дека грее на 25-26с. Проблем е 1с. да дигнеш во 16м2 за 5-10мин ??
Велиш не е, а?За 5мин компресорот не може да надрука притисок и да дојде до макс. моќност, а камо ли да направи 26ц.Битни информацији фалат од колку степени почнува?Колкава беше денес температурата надвор?Од кога ги рачунаат тие минути од прво вклучување?Тоа што викаш еден степен не е исто да дигнеш од 18ц на 19ц и 25ц на 26ц.За второто ќе треба бааѓи подолго време и струја.
Тоа е проблемот што цело време ширите дезинформации, лажете и ги дувате работите.Разни небулози се изначитав, како се греете со 200W, при тоа имате издув како на фен, климата не се ни чувствува дека работи, дефрости ич и сето тоа во 80м2 простор на -15ц.А во меѓувреме се греете на он-офф зашто таа дува топло цело време за разлика од хансолот кој со 200W ве шиба со ладен воздух(ама тоа не се кажува нели?).После некој Омлет ќе се појави кој сака за 5минути да има 26ц при издув од 60ц и сето тоа да го кошта колку кутија цигари, пошто такви информации пласирате.И кога ќе се пожали: не е битно колку троши битно грее, абе на тераса живееш, ти се мафта селотејпот и сл.Дајте бре бидете реални и доста ги лажете луѓето, парите не им растат на дрво, купиле клима за да заштедат, а можеби тоа им биле последните пари.И дефинитивно речникот поправете си го, пошто повеќето сте возрасни а се однесувате како напалени пубертетлии.
А она за јајцата нема да се спуштам на твое ниво, како што пишав погоре самото кажува за тебе.

@Pero007
I ti naucnik stana za drugi klimi ama i bez termometar si ostana za tvojata....
Vadi li 58,8 ili 47C ?
58,8.....kraj!!
Kaj se tvoite bitni informacii ?? verovatno i tvojata na -15 vadi 60C isto kako na Klimeto AeZito...ma da...kakov post, eve i lajk imas od Inovatorot Gocka sto go maci nekoj vakov problem i se slozuva sekogas so gluposti napisani na temava :D
Izum.jpg

Еве и ти имаш лајк од мене ;)
Једини фраер си на темава што у 30м2 имаш ставено тајфун од 4,6KW Pdesign небаре дневната ти е на тераса;)
Неверни ТОМА купил Тајфун да не се за*бе...за 40м2 што би купил Нуклеарка вероватно :)
Лајк и за Тебе...сигурно и Климе ке се придружи :D

Grejacot na tacna kolku i da ne pomaga sepak vremeski go odlaga pojavuvanjeto na Defrost kolku i da se tvrdi sprotivnoto. Dolniot del od sakjeto mnogu pokasno zamrznuva.

Ako On/OFF so grejac ne bi stanal Invertetr do -15 istoto vazi i za Inverteri deklarirani do -15C.... togas ni tie Inverteri so grejac nema da rabotat do -25, imase i prmer tuka so Panasonic koj ne ukljucuvase na -16C.

Na elitemadzone forumot lanskata zima koga fativa jaki minusi naveliko se baraa tie grejaci, kaj niv praksata e slednava....cekaaat da im pomine garancijata od 2 ili 3 god i posle go vgraduvaat greacot....da nemase potreba od grejac nemase ni da go vgraduvaat.

I koj Apsurd, tokmu onie koi prikazuvaat topli prosecni zimski temperaturi i se protiv greacite kao nepotrwbni bile, na lanskata kocan zima sred januar za svoite klimi do -15 si baraa kade moze da se najde grejac ;)
Strasno :D
Прегледај го приврзокот 182507

Vakvi gluposti be strelco? Preeska pisuvase za istoto za koe se ismejuvas. Ah toj pubertet nikako da ti projde. Aj sega iskreno kazi, ti li provali kaj omlet?:Кезец:

Једини фраер си на темава што у 30м2 имаш ставено тајфун од 4,6KW Pdesign небаре дневната ти е на тераса;)
Неверни ТОМА купил Тајфун да не се за*бе...за 40м2 што би купил Нуклеарка вероватно :)
Лајк и за Тебе...сигурно и Климе ке се придружи :D
На тераса живеам исто ко Омлет, само дупло поголема, а дупло помали трошоци :D

Велиш не е, а?За 5мин компресорот не може да надрука притисок и да дојде до макс. моќност, а камо ли да направи 26ц.Битни информацији фалат од колку степени почнува?Колкава беше денес температурата надвор?Од кога ги рачунаат тие минути од прво вклучување?Тоа што викаш еден степен не е исто да дигнеш од 18ц на 19ц и 25ц на 26ц.За второто ќе треба бааѓи подолго време и струја.
Тоа е проблемот што цело време ширите дезинформации, лажете и ги дувате работите.Разни небулози се изначитав, како се греете со 200W, при тоа имате издув како на фен, климата не се ни чувствува дека работи, дефрости ич и сето тоа во 80м2 простор на -15ц.А во меѓувреме се греете на он-офф зашто таа дува топло цело време за разлика од хансолот кој со 200W ве шиба со ладен воздух(ама тоа не се кажува нели?).После некој Омлет ќе се појави кој сака за 5минути да има 26ц при издув од 60ц и сето тоа да го кошта колку кутија цигари, пошто такви информации пласирате.И кога ќе се пожали: не е битно колку троши битно грее, абе на тераса живееш, ти се мафта селотејпот и сл.Дајте бре бидете реални и доста ги лажете луѓето, парите не им растат на дрво, купиле клима за да заштедат, а можеби тоа им биле последните пари.И дефинитивно речникот поправете си го, пошто повеќето сте возрасни а се однесувате како напалени пубертетлии.
А она за јајцата нема да се спуштам на твое ниво, како што пишав погоре самото кажува за тебе.
Хансолот од тоа што можев да го видам еве скоро година ипол грее дирекно не калкулира и не е проблем да оди веднаш на максимална мокност.
Пример му задаваш 2степени плус и веднаш оди фан на 5та брзина и на потрошувачка над 1200w а ако му зададеш уште повисока темпетатура 3-4степњни заминува преку 1500w.ова е кога е поладно надвор.
А на пример lg to што го имам и да му зададеш и 5степени плус ке се дума и ке крени 200w плус и ке теба 2часа да го чекам.да крени 1степен.-наводно штеди. Максималната мокност може да се вади на само на турбо модот.

Хансолот а најверојатно и другите.грее клими не се штеди не калкулира и дирекно грее .
А минимумот е некаде 107w кога е потопопло.

Хансолот од тоа што можев да го видам еве скоро година ипол грее дирекно не калкулира и не е проблем да оди веднаш на максимална мокност.
Пример му задаваш 2степени плус и веднаш оди фан на 5та брзина и на потрошувачка над 1200w а ако му зададеш уште повисока темпетатура 3-4степњни заминува преку 1500w.ова е кога е поладно надвор.
А на пример lg to што го имам и да му зададеш и 5степени плус ке се дума и ке крени 200w плус и ке теба 2часа да го чекам.да крени 1степен.-наводно штеди. Максималната мокност може да се вади на само на турбо модот.

Хансолот а најверојатно и другите.грее клими не се штеди не калкулира и дирекно грее .
А минимумот е некаде 107w кога е потопопло.
Можеби е така немам Хансол и не знам, ама затоа имам Дајкин и него му треба време додека качи 2700W (тоа му е макс.), а тоа не е 5 мин.Затоа постирајте реално е не надувани информации, затоа што форумов го читаат потенцијални нови сопственици на клими од кои добар дел се со бројани пари.За утре кога ќе се заебат да не ги носите на душа, ако воопшто ви значи нешто тоа.

Vakvi gluposti be strelco? Preeska pisuvase za istoto za koe se ismejuvas. Ah toj pubertet nikako da ti projde. Aj sega iskreno kazi, ti li provali kaj omlet?:Кезец:
Izum1.jpg
Pa ti od On/OFF klima deklarirana do -7 koja na bilo koja nadvoresna T pod nula stepeni edvaj duva mlako od 25C i se machi kompresorot da izvadi nesto malku obrtai / toplo ti sakas da i "pokacis kapacitet na poladno" so eden grejac i toa na tacna
ja zboram za vremensko odlaganje defrosti kaj inverteri....gluposta e na tvoj racun
nerazbiras pregrejuvanje na kompresor na ladno
nerazbiras ulje vo kompresor sto znae da kristalizira i zamrzne na ladno
nerazbiras deka treba ladenje na komopresor i zagrevanje na uljeto i mislis deka i na -30 moze kompresor da vrti kolku sto pisuva na nalepnicata za +7 a ne za -15
Pero neka ti pomogne, ako voopsto ima pomos za tebe
I sve toa e napisano na temava, samo treba da se procitaat milion postovi za da se dojde do bitnoto
[DOUBLEPOST=1514422915][/DOUBLEPOST]
Можеби е така немам Хансол и не знам, ама затоа имам Дајкин и него му треба време додека качи 2700W (тоа му е макс.), а тоа не е 5 мин.Затоа постирајте реално е не надувани информации, затоа што форумов го читаат потенцијални нови сопственици на клими од кои добар дел се со бројани пари.За утре кога ќе се заебат да не ги носите на душа, ако воопшто ви значи нешто тоа.
Za 5min nakacile vnatresna T od 25C na 27 tolku li nesvakjas
necitas sto ima napisano prethodno omletot kolku mu e vnatresna (25C).....izduvot e 58,8 ako se meri so sonda namesto so selotejp vo istite tie uslovi.
Kolku trosi e drug muebet i zavisi pred se od izolacija odnosno toplinski zagubi na prostorot i so koj minimum potrosuvacka/toplina moze da se odrzuva taa temperatura od 25C, a ne deka nedava na izduv dovolna toplina od 47 mereno na selotejp, izduvot e odlicen 58,8.[DOUBLEPOST=1514425048][/DOUBLEPOST]
Eve edno video bozem test od Mitsubishi FH35VE...aj da diskutirame sto se gleda tuka....kolku mu e izduvot ? dali meri izduv/usis ?
45C e ili 58 ? Civ e pogolem kaj Omletot ili kaj Dodicov ?
Ne se gleda neli....gledame samo kolku trosi struja !!
Kao zadadena e 21 a vnatresnata e 23, demek so pomala zadadena od 21 vnatre e potoplo i 23C....jako neli, za nekoj sto nerazbira taman mamec???....ama dali znaeme dali pred da pocne snimanjeto na videoto zadadenata ne bila 23C ili 25C pa tipov stoplil vnatre pred da snima na eftina tarifa(snimeno e vo 08:45) pa posle samo namalil zadadena na 21 koga usisot ne go meri.....eeeee......dur ima ovaca bice i vune
Kolku C e usisot a kolku izduvot se gleda ili ne, kade e COPot ?
I Fanot Fix namesten na 4ta najaka brzina od 792m3/h....AutoFanot ovoj Dodic nesto ne go koristi na niedno negovo video...za vo tie negovi 40m2 ili 45m2 tolku od AutoFanot....AutoFanot ne go gree pa ja drzi na fiksna 4ta brzina......tipicen falbagija!!!
I sea sto e bitno vo nebitnovo videovo....koga negledame kolku KW toplina dava so toj izduv, koga nemeri Temperatura na usis/izduv, pa nema ni COP ? a kolku kolku trosi i koja mu e vnatresna/nadvoresna temperatura neznaeme kako ja postignal i e bas nebitna informacija vo celoto video..
Bitno Dodicov e Zadovolen, 23C e vnatre na par minuti vreme :)
Pravo da vi kazam....potrosuvacka nemeram i ne se palam na vakvi videa, meram samo deka na izduv mi e megju 45 i 55C.....drugo neme interesira se dodeka na decava im e toplo, setaat po maicka i se valjaat po parket.

Последно уредено:
Читам и неможам да се изначудам, од каде таа енергија за расправање и пишување невистини со цел да се докаже нешто а впрочем тоа нешто воопшто не е битно на форумов..

Од секогаш имало и шкода и мерцедес ама тие што имаат мерцедес не се тепаат да докажат дека е добар едноставно добар е и сите знаеме дека е статусен симбол на оние кој парите не им се проблем...
Шкодата у позадина дојде до статус да предничи пред сите други во пониските класи не зашто е најдобра туку има фактор цена квалитет.

Па така и овде ако сите имаа да купат Даикин ке купеа и немаше потреба од овој форум тука

Имено на колку луѓе овде им е битно дали климата трошела 150 в повеќе и колку пати влегла у дефрост ако истата ги загрева како што сакаат а платиле 30 до 50% помалку пари од топ брендовите или Грее, Мидеа, Вивакс , Беко и Слично....
Тоа што е топ денеска од Даикин наредна година ке биде произведено од некој АбВГ бренд со 50% пониска цена и на крај џабе целиот муабет...

Целта тука треба да ниде повеќе едукативна и насочена кон цена квалитет а не дека Тошиба и Даикин биле добри сите знаеме дека Нутела е добра ама колку од нас ја јадат дома.

@RR2 vo pravo si,najbiten odnos e cena kvalitet,zatoa e i najekonomicno greenje temava,vo sto spaga i nabavkata na grejnoto telo vo slucajov klimata.No da se pluka po nesto deka ne cini ne te gree i da tvrdis deka drugata klima bi bila podobra t.e poefikasna i pomalku troshi,poeftina za nabavka a ne e duri ispaga i poskapa i so poslabi perfomansi.
Gi doveduva lugeto vo zabluda i da se zaebat i da mrznat .:tapp:

Pravo da vi kazam....potrosuvacka nemeram i ne se palam na vakvi videa, meram samo deka na izduv mi e megju 45 i 55C.....drugo neme interesira se dodeka na decava im e toplo, setaat po maicka i se valjaat po parket.
Izgleda amberot ti trosi kako Tajfun, a gree kako kalorifer, zatoa ne ti se meri. Odi na drug raspravaj toa, se otepa od falenje edno vreme kolku malku ti trosi Mitsubishito, a deka grees cel stan so nego. Izgleda ti izmrznaa decata togas. Bitno sega ste stopleni. Jaka logika. e kiselo bilo grozjeto vikala lisicata. Moj sovet do tebe, zemi si Tajfun najstopleni ke bidete doma, mozda 80-90c ke meris so sondata jaka sto ja imas.

Sovet do site dobronamerni i posteni forumdzii, obidete se da gi ignorirate ovie nekolku likovi, klonovi, trolovi, multinja od ista ip adresa, ne se polnete so nervoza bespotrebno. Pisuvajte bez strav deka ovie(ovoj) ke ve ismejuva,omalovazuva, vrega. Ostavete go nastrana i ne go komentirajte poveke.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom