Гуми (пневматици)

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Сум возел мишелин едни со в шара, во споредба со савата се нуула за копање по негазен снег
Па тоа ми беше муабетот...Савата е пред све за многу снег...додека Мишелинот нема такви длабоки сегменти. Какви сакаш стави материјали...сегментите се тие кои работат во снег.

Ако некого го интересира.....не ми е тешко да објаснам како работат сегмените

Па тоа ми беше муабетот...Савата е пред све за многу снег...додека Мишелинот нема такви длабоки сегменти. Какви сакаш стави материјали...сегментите се тие кои работат во снег.

Ако некого го интересира.....не ми е тешко да објаснам како работат сегмените
Ова нема врска. Од искуство кажувам, Мишелинот е во сите сегменти подобра од Савата. Не дека Савата е лоша гума, баш напротив, за парите ите како вреди. Со мишелинот не се споредува ни на длабок снег.

Кој има пари нека зИма Мишелин или Данлоп.....Пирелито се многу тврди бидејќи се наменети за жешкиот италијански асфалт, слично како и Бриџстоунот.

Кој има помалку пари...без експерименти......Сава или евентуално Тигар

Сум се горел со Нокиан(втората година веќе беа камен тврди и ми ја уништија предницата), Кумхо...се направија како пластики и во клучен момент наместо да закочат......излизгаа како санки....сега имам напред Матадор назад Сава(помалку шара имаат....затоа) и Матадорот се многу бучни

Препорака од мене за Тојо зимски, ги земав од Еуроимпекс( Пежо), малце се поскапи од Савата и Тигарот, али ова им е 4 и последна година, презадоволен од нив, иначе се согласувам, кој вози доста на зима и има пари, нема дилема, Мишелин или Континентал.

Sava Eskimo S3+ или Sava Eskimo HP2 ? Со цената се тyка негде, за нијанска е поскапа hp2. Ме интересира која е подобра исклучиво за во зима, и која е разликата?

Sava Eskimo S3+ или Sava Eskimo HP2 ? Со цената се тyка негде, за нијанска е поскапа hp2. Ме интересира која е подобра исклучиво за во зима, и која е разликата?
Ес 3 плус ... помека е ја имам јас на бмв со задна влеча и се топ како и колеги и пријатели

Генерално речено.....кој ќе купи Сава нема да зажали.....ќе те извадат од било која ситуација која зависи од гумите.

Според тоа што имам прочитано на еден хрватски форум, Сава С3+ е подобра само во дебел снег, а Сава Хп2 во се друго е подобра.
Каде ги гледаш гумите ?

Според тоа што имам прочитано на еден хрватски форум, Сава С3+ е подобра само во дебел снег, а Сава Хп2 во се друго е подобра.
Каде ги гледаш гумите ?
Na srpski forum.

Ми требаат добри зимски половни 15ки.

Исто така и 13ки зимски ако има некој нека понуди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom