- Член од
- 14 мај 2009
- Мислења
- 1.581
- Поени од реакции
- 1.854
Разлика меѓу овие три модела на Vivax е тоа што за AERI имаш на форумов десетина кориснички искуства на членови кои го поседуваат овој модел и се задоволни од него, а за другите два модела и да има од МКД некој нема да биде премногу релевантно неговото мислење, искуство.... бидејки посочените два модела на Vivax излегоа минатата година, а минатата зима беше со надпросечни температури, едвај само едно деноноќие спушти на -10...така да немаш податок овде за тие два модела (можеби по некои странски форуми!?)Dali nekoj moze da mi kaze koja e razlikata pomegju VIVAX AERI 5.5kw I VIVAX AEQI ili AEMI 5.5 kw .... I dali bi opsluzuvale prostorija od okolu 40m2 za greenje vo kukja ?
AERI е докажан модел, како серија кај овој производител е од најпродаваните во МКД Ср а ХР велат генерално најпродаван модел во таа држава ... овде за тоа https://www.vivax.com/hr/vivax-r-design-serija-557kw-acp-18ch50aeri-r32.aspx?q=2-110-1-1&state=h0h1 а имаш и за останатите два на овој сајт на Vivax.... Со потешка надворешна единица, со греачи на кондензаторот и компресорот... како докажан модел така да разликата од 4,000 мене би ми била прифатлива да го одберам... највеќе како реков поради тоа што овој е докажан модел.
Иако вака на прв поглед (освен тежината на надворешната и нема некоја разлика!
Vivax како да ретерираше со новите модели! Јас без многу размислување кога би бирал меѓу новите AEMI AEQI или старите AEZI, AESI+ AERI би се определил за постарите модели ...изгледа тренд на “нов модел“ не е ставање акцент на квалитетот, туку на цената!

)